TORNAR

La FESTHI estrena portal de transparència

L’entitat del seguici històric igualadí penja els seus comptes a la xarxa

cultura
Dijous, 8 juny 2017. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'entitat, que agrupa unes 300 persones de diferents colles, set, va néixer fa set anys. Ara, dóna a conèixer el seu funcionament intern amb un portal obert a hom. Aquells que vulguin podran consultar balanços econòmics, pressupostos, informació de l’organització i actes d’assemblees entre d’altres documents

Aquesta setmana, la Federació del Seguici Tradicional Històric d'Igualada (FESTHI) presenta un portal de transparència dins la seva pàgina web. A partir d'ara, tothom qui ho vulgui podrà consultar documents com el balanç econòmic del 2016, el pressupost del 2017, la formació de la junta actual i les actes de les assemblees. En els propers mesos s'aniran afegint més documents vinculats a l'organització de l'entitat.

Ball de Pastorets, un dels components de la FESTHIAixí, la Federació vol crear un mecanisme de transparència que permeti a la ciutadania exercir el dret d'accés a la informació pública i en conseqüència a l'activitat que es realitza. La FESTHI manté una comptabilitat pròpia que li permet tirar endavant els  projectes comuns, així com les despeses derivades de l'organització dels actes i projectes que es tiren endavant de manera conjunta.

El finançament parteix principalment de recursos públics i donatius particulars, sobretot en els casos de projectes de recuperació d'elements com és el cas de la figura de Sant Bartomeu o la reintroducció dels Gegants Vells. La comptabilitat de la Federació no és una comptabilitat agregada de les diferents entitats que la conformen, sinó que cadascuna d'aquestes compta amb el seus propis recursos i la gestió és individual entre elles. Una campanya de vídeos donarà a conèixer el projecte de la Federació.

Campanya de difusió 

La FESTHI ha impulsat una campanya de difusió que consisteix en un seguit de vídeos breus que combinen imatges i text on s'expliquen conceptes com què és la FESTHI, qui la forma, com s'organitza, amb quin pressupost, quin paper té dintre la Festa Major, quines entitats organitzen la Festa Major entre d'altres temàtiques. Des del mes de maig i fins l'agost, s'aniran publicant a les xarxes socials.

Nou logotip

Un logotip amb Sant Bartomeu i la bandera de la ciutat com a protagonistes és el nou emblema. La Federació també ha renovat la pàgina web amb l'objectiu de facilitar l'accés a informació sobre la FESTHI i la  Festa Major a tota la ciutat. A través de la pàgina web, tothom qui ho vulgui podrà conèixer de primera mà què és la Federació, qui la forma, els projectes que s'han fet i el model festiu que proposa entre d'altres coses. La Federació també ha creat un apartat on es resolen preguntes freqüents al voltant del projecte que desenvolupa de l'entitat. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.