TORNAR

El Fineart proposa un ral·li fotogràfic per Igualada

Intensa jornada del festival fotogràfic, amb diverses propostes per aquest diumenge

cultura
Diumenge, 11 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest diumenge se celebra la segona edició del Ral·li fotogràfic Fineart Igualada, obert a tothom. Aquesta és una de les activitats destacades d'aquest diumenge, paral·leles a les exposicions. També hi haurà un taller familiar "fem fotografies solars" i una visita comentada i xerrada amb les fotògrafes de l'exposició En clau de gènere, negre i femení.

El ral·li fotogràfic Fineart Igualada és obert a tothom qui ho desitgi i la inscripció és gratuïta (es farà de forma presencial el mateix diumenge a la seu de l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada, a la Plaça  de la Creu, 18, de 10 a 10:45h. Els interessats podran participar-hi amb qualsevol tipus de càmeres digitals. Hi haurà 3 temes obligatoris, que es donaran a conèixer a l'inici del ral·li. Les imatges seran en format jpg., 1024x768. Resolució 300dpi i màxim 1 MB. Es permet el retoc bàsic, però en cap cas s'acceptarà la manipulació i l'alteració de la realitat. Es lliuraran els següents premis:  premi a la millor col·lecció (formada per una foto de cada un dels tres temes proposats) de 150 euros; premi a la millor fotografia del tema 1 de 50 euros; premi a la millor fotografia del tema 2 de 50 euros i premi a la millor fotografia del tema 3 de 50 euros.

A les 12 del migdia, al Museu de la Pell d'Igualada, es durà a terme un taller familiar "fem fotografies solars". Organitzat per Inquiet, es faran fotografies inspirades en la cianotípia, gràcies a l'impacte de la llum ultraviolada sobre papers fotosensibles. 

A la mateixa hora, al Casal Popular d'Igualada "El Foment", es durà a terme una visita comentada i una xerrada amb les fotògrafes participants en l'exposició "En clau de gènere, negre i femení", comissariada per Carme Centrich, que es pot veure en aquest mateix espai.  Sis fotògrafes s’endinsen en el món negre criminal de sis novel·les fosques i tèrboles que ens arriben de la mà de sis escriptores. Sis històries que no ens deixaran indiferent. L’objectiu de la càmera ens mostra l’univers femení: un univers infinit, plural i també criminal, on les dones moren; però també maten. Dones que deixen empremta…que es dissenyen a si mateixes. Sis escriptores i sis fotògrafes. Paraules i mirades de dona. Hi participen: Jasna Buic, “En caída libre”, de Rosa Ribas; Montse Campins, “Negres tempestes”, de Teresa Solana; María Couto, “A de adulterio”, de Sue Grafton; Nati Martínez, “Aurora boreal”, d’Åsa Larson; Lola Montserrat, “El silencio de los claustros”, d‘Alicia Giménez Barlett i Laia Sala, “El guardián invisible” de Dolores Redondo.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.