TORNAR

El Grup Laude celebra els seus 25 anys amb un concert a Santa Maria

Més d’un centenar de joves han participat en aquest grup d’animació de l’eucaristia

cultura
Dimarts, 26 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dissabte, se celebra un quart de segle del grup d'animació de les misses a Santa Maria d'Igualada, el grup Laude. Laude també ha participat durant aquests anys en moltes altres celebracions, misses per a festes d'altres comunitats i ordenacions, casaments, confirmacions, primeres comunions, benediccions de rams, comiats, festivals de música cristiana, acompanyament musical en pregàries, convivències, assajos, actuacions a diversos llocs com Barcelona, Tarragona, Poblet, Montserrat etc. 

La basílica de Santa Maria acollirà aquest dissabte 30, a les 6 de la tarda, un concert festiu a la basílica per commemora els 25 anys del Grup Laude, en una celebració on ressonaran "les diferents músiques de tots aquests temps" i on tothom hi podrà participar de forma oberta. Entre els assistents hi haurà  Xavier Morlans, un vell amic del grup, vingut des de Barcelona. Els membres actyals agraeixen també "la participació en el concert a tots els altres amics que ens acompanyin, músics, cantants i públic".

Una celebració, en els primers anys del grupLa gènesi del grup és el 1993, en una assemblea parroquial celebrada a Sant Marti de Sesgueioles, es va plantejar la necessitat d'impulsar una renovació de les celebracions amb nous llenguatges, més participació i un esperit festiu en línia amb la revisió del concili vaticà II. Amb el suport de Mossèn Joan Raurell i la implicació entusiasta del jove Mossèn Joaquim Fàbregas, ara rector de Taradell, es va iniciar un projecte que comptava amb un grup de joves que compartien amistat i la participació en activitats musicals, i que van esdevenir autèntics protagonistes des del primer moment. L'eix central de l'activitat del grup era l'animació musical de l'eucaristia setmanal del diumenge a 2/4 de 9 del vespre. Es va començar el primer diumenge d'Advent del curs 1993-1994 i va ser un èxit ben aviat, fins a comptar en ocasions amb més de 40 joves que participaven regularment de la missa i de les altres activitats.

Els responsables dle grup expliquen que "hem col·laborat el moviment Laicat XXI a Tarragona i Barcelona, hem participat en el Multifestival David de música Cristiana al Monestir de les Avellanes en dues ocasions, tots els anys animació de la missa del Gall, Vetlla Pasqual i confirmacions a Santa Maria, festes de les Germanes del Diví Pastor, Vetlles de l'esperit a la Tossa de Montbui, ordenació de diversos diaques i preveres, trobada de joves en el jubileu del bimil·lenari, trobades de repertori per a animadors amb el Secretariat de Música Sacra del bisbat de Vic, i més recentment pregària interreligiosa per la pau al centre cívic a Igualada organitzat per Cáritas, entre molts altres actes i celebracions, puix que 25 anys donen per molt". 

Aquests 25 anys, el grup ha seguit animant aquesta celebració vespertina que després es va avançar a les 8 del vespre fins a dia d'avui, i al llarg del temps ha comptat amb la participació de més de 120 joves repartits en diverses èpoques. "Hem conegut diversos rectors, amb qui hem compartit el projecte i a qui hem d'agrair sempre el seu suport i acollida, Mossèn Salvador Mundó, Mossèn Josep Massanna i ara Mossèn Eduard Flores. Durant aquests anys, també alguns amics ens han deixat com es llei de vida; en Pere Sala, membre entusiasta des del primer dia, Maria Cladellas, germana vedruna de tan bon record, i molts altres seguidors de la nostra celebració que per raons d'edat o de malaltia han fet el camí cap a la casa del Pare" recorden.

Bona part dels joves han esdevingut músics de forma professional en diverses facetes, i també alguns han seguit un camí compromès com es el cas de Mossèn Xavier Bisbal, antic col·laborador de Laude. També cal fer esment de tots els fidels de Santa Maria que durant els anys "han seguit el grup amb entusiasme i que donen més sentit encara a la tasca de Laude. Com molts han manifestat obertament, la música els ha obert el cor i els ha ajudat a seguir el missatge de les celebracions amb plenitud".

La gestió del grup és col·legiada, amb una estructura assembleària i sense òrgans de direcció. Amb tot, hi ha hagut una tasca constant de persones que s'han dedicat a preparar les celebracions, buscar repertori, dirigir la música i el cant. Laude "vol seguir destil·lant el que és essencial en el grup per a aportar-ho allà on ens acullin, sigui a la missa del diumenge o en altres espais on hi hagi algú obert a escoltar. Aportem el que tenim, els valors dels que hem parlat, generositat, amistat, solidaritat, respecte i si es possible, bona música que arribi al cor".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.