TORNAR

Jordi Pla Planas de Figueres guanya el VII Concurs de Nadales de Poesia Viva

La propera sessió se celebrarà el 15 de gener

cultura
Dilluns, 27 desembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El passat 18 de desembre se celebrà a l’auditori de la Biblioteca Central d’Igualada la sessió mensual corresponent al mes de desembre que constà de tres parts ben diferenciades.

Jordi Pla autor del treball guanyador - Foto: Martí Ferran

Roda de poetes

Encetà la vetllada Adoració Aliberch recitant un fragment del ‘Poema de Nadal’ de Josep M. de Sagarra. Tot seguit s’inicià la tradicional Roda de Poetes en la que intervingueren: Eulàlia Valls, amb ‘La caiguda de la fulla’ d’Antoni Bori i Fontestà; i amb poesies pròpies Anna Bancs, ‘Nadal’; Silveri Lecina, ‘L’Advent camí del Nadal’ (rec. Núria Fàbregas); Enriqueta Pàmies, ‘Celebrem el Nadal’; Enric Senserrich, ‘Nadal a la terra i al cel’; Ramon Solé, ‘Cant a la vida’ (rec. Sebastià Borràs); Marisa de la Torre, ‘La poesia és el meu somni’; i Salvador Valls, ‘Una mà de cinc’. Se sortejaren llibres de poesia d’Editorial Viena

VII Concurs poètic de Nadales

En la segona part es llegí el veredicte, es llegiren els treballs guanyadors i es repartiren els premis del VII Concurs Poètic de Nadales que organitza l’entitat. El jurat compost per Jaume Ferrer Piñol, Joan Pinyol Colom, Marta Vives Sabaté, i Lleonard del Rio Campmajó, president de Poesia Viva d’Igualada que actuà de secretari, atorgà el primer premi a Jordi Pla Planas, de Figueres per ‘Possible primera cançó de bressol de Maria’, rebé la dotació de 250 euros de ‘Bata tot Bata’ que li lliurà el matrimoni Serarols-Faixes, i la ‘Musa’ de Poesia Viva de Barcelona, de mans de la regidora de cultura, Maria Enrich Murt.

També s’adjudicaren els accèssits següents: ‘Les figures de pessebre’ de Josep Fàbregas Selva, de Calders; ‘Les benaurances del infants davant el pessebre’ de Diana Curto Daufí, de Molins de Rei; ‘Aquest Nadal tan jove’ de Núria Fàbregas Bujons, de Vilanova del Camí; ‘Nadala’ de Ma. Isabel Valverde Hernández, de Cervera; ‘Un amor, un Nadal...’ de Maria Bonafont Giménez, de Barcelona; ‘El regal que compartim’ de Vicenç Ambrós Besa, de Lluçà; ‘Llum de Nadal’, de Silveri Lecina Valls ‘Silver’, d’Igualada; ‘Nadal 2010’, de Francesc Orenes Navarro, de Sant Julià de Vilatorta; ‘El miracle de Nadal’ de Montserrat Bastons García, de Barcelona; i ‘El pessebre’ de M. Teresa Reyner Romaguera, de Tordera.

Jaume Ferrer en nom del jurat qualificador feu un comentari previ a la lectura de cada poesia. La majoria del premiats es llegiren personalment el seu treball i els de la resta ho feu Adoració Aliberch. Tots reberen el diploma corresponent, una barra de torrons artesans gentilesa de Confiteria Closa i el poemari ‘Gresol de focs’ de Lleonard del Rio.

Lliurament de ceràmiques

Tot seguit es lliuraren unes ceràmiques record. Ho féu en nom de Poesia Viva la regidora municipal, Maria Enrich als matrimonis col·laboradors Viarnés-Fanega, i Galtés-Pareta. També a ‘Bata tot Bata’ i a ‘Confiteria Closa’, pel seu patrocini en el Concurs Poètic de Nadales. Maria Enrich tancà aquesta segona part amb un parlament d’enhorabones, subratllant la importància de la paraula en aquestes festes. Paraules per expressar sentiments de tota mena, goig, felicitat, bons auguris i en les que la poesia hi té un especial protagonisme.

Ocupà la tercera part d’aquesta sessió extraordinària l’actuació de Toni Subirana (veu i guitarra) que va oferir una selecció de poemes nadalencs musicals per ell mateix.

Danses i poesies d'hivern amb els veterans de la Folklòrica

La propera sessió de Poesia Viva se celebrarà el 15 de gener al Teatre de l’Aurora. Tindrà com a novetat l’inici d’un concurs mensual ja que en acabar la primera part, el públic escollirà, a través d’una votació popular, la poesia original que sigui més del gust dels assistents. En la segona part d’aquest mes de gener, els Veterans de l’Agrupació Folklòrica Igualadina, que dirigeix Rosa Maria Díaz, oferiran un recital de dansa que serà falcada amb poesies d’hivern a càrrec del grup de rapsodes de Poesia Viva d’Igualada.

Poesia Viva0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.