TORNAR
PUBLICITAT

Mont-Àgora se suma per Sant Jordi a la campanya #ReciclaCultura

Més de 75.000 persones van participar l’any passat en la campanya

cultura
Diumenge, 16 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per segon any consecutiu, l'equipament cultural Mont-Àgora pren part en la campanya #ReciclaCultura. Una campanya que té lloc als voltants de Sant Jordi i que en sis anys ha beneficiat a gairebé 1.200 persones en programes d'alfabetització.

A Montbui, la Biblioteca Mont-Àgora organitzarà dels dies 19 al 22 d'abril un Punt #ReciclaCultura per col·laborar en la 6a edició d'aquesta iniciativa promoguda per Fundació Servei Solidari. Durant aquests dies, en el vestíbul de la biblioteca, hi haurà muntada una parada amb tots els llibres que ha anat recollint amb aquesta finalitat procedents de donacions d'usuaris de la biblioteca i que estaran a la venda al preu simbòlic de dos euros.

La iniciativa té l'objectiu d'ajudar persones en risc d'exclusió o nouvinguts a realitzar cursos de formació bàsica per alfabetitzar-se o aprendre el castellà i el català gràcies als diners recollits amb la donació i posterior venda de llibres. Als últims anys ha donat servei a molts refugiats que han arribat a Catalunya fugint de conflictes o de situacions econòmiques molt difícils. Durant aquests temps 1.160 persones s'han beneficiat d'aquesta campanya que enguany es fa amb el lema "El teu llibre pot ser part d'una història".

Aquestes formacions es fan a persones que no coneixen la llengua del país on viuen, o bé perquè no l'entenen ni la parlen, o bé perquè no saben llegir-la ni escriure-la. Homes i dones de diferents procedències que acudeixen a Servei Solidari. Per nacionalitats el que més assisteixen a aquests cursos son les persones d'origen paquistanès (22,5% del total), les de Bangladesh (19%), marroquines (15%), nepaleses (5,7%) i filipines (4,4%).

L'any 2016 més de 75.000 persones, a través de 90 punts ubicats a escoles, universitats i empreses, van sumar-se a aquesta iniciativa. Recicla Cultura ha recaptat ja més de 87.000 euros, que han permès treballar conceptes com la migració, l'alfabetització i la lectura, i valors com els de la solidaritat, el voluntariat i el treball en equip. El concepte principal que es trasllada als participants és que els llibres fan possible que persones en risc d'exclusió social puguin aprendre la nostra llengua com a primer pas per a la seva inclusió. Aquest 2017 col·laboren en la campanya més de 75 entitats, del món educatiu, universitari i associatiu, a part de les administracions com l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.