TORNAR

La Biblioteca Central acull aquest vespre la presentació d'un volum sobre teatre medieval

En el marc del cicle sobre Josep Romeu i Figueras

cultura
Dijous, 20 abril 2017. 11:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb 'Teatre medieval a escena', es recull la sèrie de fotos que es van fer durant els cicles que l'anoienc Josep Romeu va organitzar d'aquest gènere els anys 60. La presentació de l'obra serà avui a les 7, a la Biblioteca, amb la presència de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i del director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig.

El 2017 la Generalitat ha impulsat la celebració de l'Any Josep Romeu i Figueras. Amb motiu d'aquesta programació, la Biblioteca Central d'Igualada acull aquest vespre la presentació del llibre 'Teatre medieval en escena. Representacions de teatre medieval i renaixentista (1961-1969)'. L'acte, presentat per Maria Enrich, tindrà lloc a les 7 de la tarda.

El volum recull les fotografies que va fer Pau Barceló i Faix d'aquestes representacions, que ja es van poder veure a l'exposició que va acollir la Biblioteca el mes de març passat. L'edició del volum ha anat a cura del catedràtic d'Història del Teatre Català de la Universitat Rovira i Virgili i amic de Josep Romeu, Francesc Massip, i l'ha editat la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals.

De fet, el teatre ocupa un lloc de preferència en l'obra de Romeu i Figueras. L'any 1957 va publicar en tres volums 'Teatre hagiogràfic', el 1962 'Teatre profà' i els tres volums de 'Teatre català antic' entre els anys 1995 i 1996. La seva passió per aquest tema el va portar a dirigir, entre 1961 i 1969, nou cicles de teatre medieval i renaixentista patrocinats per l'Ajuntament de Barcelona i representats, amb gran èxit de públic i crítica, al Saló del Tinell.

Per tornar a reviure aquest teatre de fa segles el departament de Cultura de la Generalitat ha organitzat un Cicle de Teatre Medieval que passarà per diverses ciutats com Igualada, Cervera, Verges, Girona, la Seu d'Urgell, Berga, Esterri d'Àneu, la Selva del Camp, l'Abadia de Montserrat, Rubí i Barcelona. A la pàgina web http://anyjosepromeu.cat hi ha tota la informació de l'Any Romeu, que se celebra coincidint amb el naixement del centenari del poeta i estudiós.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.