TORNAR

S’amplien els ajuts per comprar llibres de text

Destinats a les famílies igualadines a l’atur

economia
Dijous, 4 octubre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Si aquest setembre es van concedir ajuts a les famílies d’Igualada més necessitades per a l’adquisició de llibres de text, aquest mes d’octubre, es donaran nous ajuts per la mateixa finalitat, però a les famílies en què com a mínim un dels dos progenitors estigui en situació d’atur. Es concedirà un màxim de 40 euros per fill o filla.

L’Ajuntament d’Igualada ha decidit ampliar els ajuts per a la compra de llibres de text. En aquest cas només aniran dirigides a les famílies en què com a mínim un dels dos progenitors estigui en situació d’atur. Es concediran un màxim de 40 euros per fill o filla que cursi primària o secundària, i, en cap cas, aquests diners es podran destinar a la compra de qualsevol altre tipus de material escolar.

El pressupost total per aquests nous ajuts és de 67.000 euros i segons l’alcalde Marc Castells, ‘amb aquests diners ajudarem a més de 1500 alumnes aproximadament’. Castells parla de fins a un màxim de 40 euros per que en cas que el nombre de peticions sobrepassés les que es preveu atendre amb aquesta quantitat, 'l’import de l’ajut per cada nen o nena es reduiria' per tal que es poguessin atendre totes i cadascuna d’elles.

Aquesta convocatòria arriba després que el mes de setembre es concedissin ajuts destinats també a la compra de llibres de text, però dirigits a les famílies amb menys ingressos i en risc d’exclusió social. L’alcalde ha aclarit que els que ja van rebre un ajuda econòmica en la primera fase ‘ara no podran optar a aquesta nova convocatòria d’ajuts’.

Per optar a l’ajut

Les famílies que vulguin sol·licitar l’ajut hauran de portar més de tres mesos empadronades a la ciutat, hauran d’estar al corrent de pagaments i deutes amb l’Ajuntament i no estar rebent cap altre ajut per aquest concepte. Com a mínim un dels dos progenitors haurà d’estar a l’atur i inscrit a l’Oficina de Treball com a demandant d’ocupació des de almenys dos mesos abans de la data de la convocatòria, excepte si acredita haver perdut la feina amb posterioritat.

Aquest divendres es signaran les bases finals per aquesta convocatòria i el dimecres 10 d’octubre s’obrirà el període de sol·licituds.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.