TORNAR

El sector del metall anoienc demana actualitzar l'oferta formativa davant la manca de professionals

El volum del negoci de la metal·lúrgia a la comarca, 650 milions d’euros

economia
Dijous, 9 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest sector és el que major ocupació genera a la comarca, amb empreses punteres a escala global. Es calcula que ara mateix hi ha 3.500 persones treballant-hi.

L'Ajuntament i la sectorial d'empreses metal·lúrgiques de la Unió Empresarial de l'Anoia, UEAMetall, han anunciat aquest dimecres l'inici la segona fase
del Pla d'Acció del Metall a l'Anoia. El projecte suposa la suma d'esforços entre empresariat i administració amb l'objectiu comú de fer visible la potència i les
capacitats d'aquest àmbit i que sigui més competitiu. El principal punt a resoldre és com fer concordar la formació que es dóna a la comarca amb les necessitats del sector de personal. Àngels Chacón, primera tinent d'alcalde, assegura que "hi ha diverses possibilitats" i descarta que l'única opció sigui crear un grau específic al costat dels dos que ja existeixen al Milà i Fontanals.

La regidora igualadina amb el president de la sectorialLa presentació del segon pla la van fer Chacón i el president de la sectorial anoienca, Joan Margets. Ja el curs 2014-2015 es va fer una primera anàlisi del sector per identificar-ne fortaleses, debilitats, amenaces i oportunitats. Amb aquesta primera foto nítida, plasmada en el Pla d'acció pel sector del metall a l'Anoia, durant l'any passat les dues institucions ja van dur a terme unes primeres actuacions encaminades a dinamitzar el sector. Ara, aquest 2017, s'iniciaran els treballs conjunts que s'han d'acabar concretant en un seguit de mesures de promoció, formació de professionals, assessorament i enfortiment que contribueixin a impulsar aquestes empreses.

La metal·lúrgia és el sector industrial que més ocupació genera a l'Anoia: aplega unes 300 empreses, comptant-hi el subsector del motor i altres materials de transport, que generen un volum de negoci de més de 650 milions d'euros. Hi ha ocupats uns 3.500 treballadors, el 27% dels obrers industrials de la comarca. Pels propers mesos es volen implementar mesures per fer més atractiu el sector per als joves –facilitant així a les empreses la cerca de professionals amb la qualificació adequada–, es treballarà per ajudar la petita i mitjana empresa metal·lúrgiques a obrir nous mercats i es promourà el treball en xarxa entre les empreses.

Des de la UEAMetall, l'empresari del sector i membre de junta, Joan Margets, assegura que "els anoiencs poden sentir-se totalment orgullosos de les més de 300 empreses i tallers del sector metal·lúrgic de l'Anoia. "A l'Anoia hi estem produint peces metal·lúrgiques punteres a escala europea i global i, tot i que moltes vegades hi ha un desconeixement notable, els treballadors metal·lúrgics al costat de casa estan produint peces clau en multitud de camps, ja sigui l'automobilístic, el sanitari, la seguretat, la construcció o el mobiliari urbà", explica. "Possiblement molts no ho saben, però a l'Anoia hi tenim fins a tres empreses capdavanteres a escala global en la fabricació de maquinària per fabricar maons i teules, i que exporten aquestes màquines a Itàlia, Portugal, el Perú, Mèxic, Algèria, Tunísia, Rússia, el Brasil, Marroc, la Índia, Polònia, Bolívia, o el Paraguai. De fet, molts dels maons que es fabriquen a Algèria amb sorra del Sàhara es fabriquen gràcies a maquinària construïda a l'Anoia i, des de la UEAMetall creiem que n'hem d'estar orgullosos" afegeix Margets.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.