TORNAR

La UEA reuneix empreses de diversos sectors per parlar del pas a la indústria 4.0

La sessió va comptar amb una ponència de l’enginyer industrial Francesc Sabaté

economia
Divendres, 25 gener 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una quinzena d'empreses van participar en un fòrum organitzat per la Unió Empresarial de l'Anoia centrat en la transformació digital. La iniciativa s'integra en una sèrie de fòrums de la UEA que desembocaran en el III Fòrum Empresarial que tindrà lloc el 27 de març.

Aquest dimecres tenia lloc una trobada entre empresaris de diferents sectors apadrinada per la UEA. La temàtica, l'evolució cap a les indústries 4.0. Va ser, doncs, un fòrum empresarial per avaluar i fer una diagnosi sobre la situació del nostre territori en matèria de transformació digital. La sessió va girar entorn la ponència de l'expert en transformació digital, l'enginyer industrial elèctric Francesc Sabaté, qui va fer una intervenció sobre com aprofitar la transformació digital per millorar l'empresa.

Després, els participants van tractar diferents preocupacions, iniciatives i qüestions relacionades en digitalització i indústria 4.0. L'objectiu d'aquesta trobada ha estat recollir dades i informació per conèixer l'estat de les empreses enfront la transformació digital, les eines i canvis que ja apliquen, així com la seva visió de l'empresa 4.0, així com afrontar aquest nou paradigma.

La trobada va reunir uns 15 empresarisHi va assistir una quinzena d'empreses de la comarca de diversos sectors: el químic, el metall, la pell, el tèxtil i serveis. Les empreses anoienques van coincidir sobre la complexitat dels conceptes, la importància de la relació màquina- persona i la necessitat de comptar amb experts que ajudin a integrar la tecnologia a l'empresa, sigui quin sigui el seu sector. Però també va quedar latent que la formació, "davant aquesta transformació, hi tindrà un paper crucial i elemental".

Sobre la transformació digital, ja hi va haver un primer fòrum, celebrat el mes de novembre, amb l'assistència d'experts i enginyers industrials i al segon -realitzat el mes de desembre- es va comptar amb la presència d'agents territorials i d'empreses
facilitadores a aquest canvi. En totes dues sessions s'hi van recollir informació sobre quina és la situació de la comarca davant aquest nou paradigma. Les empreses participants en aquestes trobades han coincidit a valorar molt positivament l'activitat, ja que els ha permès conèixer empreses de la comarca, fer pinya com a sector i com a territori. El proper 27 de març, la Unió Empresarial de l'Anoia celebrarà el III Fòrum Empresarial de l'Anoia, i s'hi presentaran les conclusions recollides en totes les trobades sectorials, territorials i empresarials celebrades en el decurs dels anys 2018 i 2019. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.