TORNAR

3Cat estrena el videojoc de "Crims", desenvolupat per l'empresa igualadina Cubus Games

El videojoc ”Posaràs llum a la foscor?” inclou 10 casos ficticis per resoldre i compta amb la participació de Carles Porta

Empresa
Dimarts, 7 maig 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

"Crims" ja té la seva versió jugable en format videojoc. "Crims: casos oberts", disponible per a mòbils i tauletes, ja es pot descarregar a les botigues d'aplicacions d'Android i Apple. Aquest és el primer gran projecte de videojoc que llança 3Cat i forma part d'una estratègia de sector que inclou diverses iniciatives al voltant dels videojocs.  

El joc l'ha desenvolupat l'empresa igualadina Cubus Games, amb deu anys d'experiència en videojocs narratius, i compta amb la complicitat de Goroka i True Crime Factory, responsables de la producció executiva de la sèrie de crims reals. De fet, el mateix Carles Porta apareix com a narrador en la introducció de cada cas que presenta el joc. El seu llançament s'emmarca, també, en l'aposta de 3Cat pels continguts de true crime i pels formats transmèdia. 

El videojoc, disponible en català, castellà i anglès, proposa crims de ficció i premia l’habilitat del jugador per desentrellar els 10 casos que presenta: un de gratuït, tres més sota registre –amb el mateix login de 3Cat- i sis de pagament. L’objectiu del joc, destinat a un públic ampli i casual, és desenvolupar els dots d’investigació dels jugadors, que hauran de resoldre reptes, tant intel·lectuals com d’habilitat, per tal d’esclarir els diversos casos.

Una de les fites del nou pla estratègic de 3Cat és esdevenir actors clau en un sector estratègic com és el dels videojocs i oferir-ne com a part de l'oferta digital, amb l'objectiu d'arribar a nous públics i, alhora, contribuir a impulsar el sector a Catalunya, portant la llengua, la cultura i el territori a l'univers dels videojocs.

Segons un informe del CAC, pràcticament un de cada dos catalans que naveguen per Internet (el 46%) es declaren consumidors de videojocs i dediquen una hora al dia de mitjana a jugar-hi, una tendència a l'alça basada en una nova forma de comunicació més interactiva i bidireccional.   


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.