TORNAR

Comuns Igualada denuncia "el segrest de l’Ajuntament" per part del Govern de Junts

politica
Dimarts, 7 maig 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

En un comunicat, els Comuns acusen al govern de Junts d'incomplir la Llei de Transparència des de fa anys: "En plena cursa per les eleccions al Parlament del proper 12M, la política municipal continua el seu curs.Tal és aquest curs d’estaticismei d’opacitat a l’Ajuntament que l’Assemblea Local d’Igualada En Comú entén que Govern de Junts està incomplint flagrantment amb la Llei de Transparència des de fa anys", expliquen.

Durant l’últim ple municipal, en el que es va tirar endavant la pujada de les taxes dels serveis culturals, educatius, socials i de lleure, va produir-se un empat tècnic entre el Govern de Junts, que va votar-hi a favor, i els grups de l’oposició (Esquerra Republicana, Igualada Som-hi i Poble Actiu), que van votar-hi en contra. Els membres d'Igualada En Comú expliquen que "L’empat va ser a 10 davant l’absència d’un dels regidors de l’oposició. Considerem que en un ple ordinari on es debat i es vota una qüestió d’especial transcendència pels igualadins i igualadines, com ho és la pujada de les taxes en la prestació de serveis, han d’estar-hi presents tots els regidors municipals. Malgrat tot, els serveis municipals s’han encarit. La conseqüència immediata d’això serà un accés desigual, elitista si més no, a aquests serveis en favor de les rentes més altes. Els Comuns apostem per un model de tarifació social que pugui garantir un accés als serveis en igualtat de condicions, en especial als col·lectius més vulnerables".

A grans trets, els Comuns volen posar de manifest la "manca de transparència que hi ha a l’Ajuntament en la gestió pública de la ciutat. Ho vàrem observar quan es van pujar els impostos el darrer octubre i Castells es va veure acorralat davant una marea de gent al carrer que demanava la seva dimissió; ho vàrem observar després de que el projecte de més de 200.000€ del Mercat de la Masuca es descartés sense cap explicació convincent del Govern; ho vàrem observar el darrer dimarts quan van apujar-se les taxes (probablement negociada als despatxos) en la prestació de determinats serveis; i ho hem pogut observar en la reiterada tardança del Govern en fer públic l’ordre del dia de cada ple ordinari i en qualsevol de les peticions d’informació que s’han fet des de l’oposició, totes elles bloquejades i eternitzades amb l’objectiu d’evadir responsabilitats i no haver de mullar-se en qualsevol dels afers que afecten més de prop a la gent".

Els Comuns creuen que Igualada "no es mereix un govern que incompleix amb la legalitat vigent en matèria de transparència i bona governança, ni tampoc es mereix que el cap de l’oposició (Jordi Cuadras) i el seu grup municipal (PSC) no facin oposició, sinó un exercici de seguidisme de la línia política de Junts. Tot apunta a que hi ha hagut interessos compartits entre ambdós partits per a fer possible de qualsevol manera l’aprovació de la pujada de les taxes dels serveis esmentats".

"La política és un exercici de servei, no de mandat", exposen els Comuns. En aquest sentit, diuen que "és imprescindible superar la vella concepcióde partits com a meres agències de poder per a donar pas a una concepció de partits com a mecanismes detransformació de la vida de les persones. Cal avançar, doncs, cap a un model de governança pública on la ciutadania estigui al centre de les polítiques públiques i posi límits al govern per evitar els abusos de poder. L’alçada de mires, la visió llargterminista dels problemes i l’accountability (rendició de comptes), són les premisses bàsiques d’un govern a l’alçada de la gent. I, evidentment, Junts per Igualada, encapçalat per un Marc Castells desgastat i sense credibilitat, és un govern que fa temps que va allunyar-se de les persones".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.