TORNAR
PUBLICITAT

La Unió Empresarial celebra trobades amb centres de formació abans del Fòrum

El dimarts 17, el Teatre Municipal l’Ateneu acollirà el segon Fòrum de la UEA

economia
Divendres, 13 abril 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per segon any, la Unió Empresarial de l'Anoia celebra un Fòrum on tractarà diverses accions per optimitzar el rumb econòmic de l'emprenedoria anoienca. Aquest 2018, el talent serà el protagonista.

Aquest dimarts 17 se celebra al Teatre Municipal l'Ateneu el Fòrum del Talent, organitzat per la UEA. S'hi presentaran les conclusions de les trobades i entrevistes que ha fet la UEA en el darrer any i que han girat al voltant del tema dels recursos humans i de la dificultat de les empreses per a trobar personal especialitzat.

Una de les trobades mantingudes amb el món formatiu per part de la patronalDe fet, la patronal ha mantingut aquests darrers dies trobades amb els representants dels centres de formació de la comarca i amb diferents agents, entitats i sindicats que treballen per a la inserció laboral de les persones en situació d'atur. En la reunió amb els representants dels centres de formació es va parlar de la necessitat d'impulsar la presència de l'empresa en l'àmbit del sistema educatiu amb l'objectiu de despertar entre l'alumnat l'interès pel món de l'empresa i promoure iniciatives empresarials, mitjançant diferents projectes i activitats adreçades a l'alumnat i personal docent.

En aquestes reunions també es va destacar la necessitat de donar visibilitat als sectors econòmics de la comarca a través de diferents xerrades i visites a les empreses. El foment de la formació professional és una altra de les assignatures pendents. La UEA considera que "cal prestigiar la formació professional entre els alumnes, pares i professors i especialment els estudis relacionat amb la vessant industrial".

Contactes amb el SOC i serveis d'ocupació

Així mateix, la UEA també va reunir-se amb diferents entitats com el SOC, els sindicats, els serveis locals d'ocupació de la comarca per tractar el tema les persones que es troben en situació d'atur i especialment el problema de les dones majors de 45 anys i els joves. Tot i que els assistents van coincidir a afirmar que hi ha una tendència a la millora encara hi ha 8.000 persones registrades a l'atur a la nostra Comarca. Es va destacar la importància de la formació per a la millora de l'ocupabilitat i de la necessitat de promoure la formació contínua i ocupacional, també per a les persones amb difícil inserció.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.