TORNAR
PUBLICITAT

La Mostra i Igualada, un matrimoni feliç

cultura
Dilluns, 9 abril 2018. 10:00. Redacció AnoiaDiari.

Els darrers 20 anys Igualada ha perdut part de la seva indústria tèxtil i també algunes importants empreses de blanquers. Sense fil i amb menys cuir, la capital anoienca manté una connexió de tren amb Barcelona que causaria estupor a Juli Verne, que a finals del segle XIX va novel·lar com fer la volta al món en 80 dies: el 2018 es tarda una hora i 40 minuts entre Igualada i Barcelona. No parlem ja de l'autovia de fireta o del servei de busos amb la capital catalana, subscrit a la polèmica. Enmig d'aquest panorama, en canvi, Igualada i la seva ciutadania ha mantingut i prestigiat la Mostra de Teatre Infantil i Juvenil. 

La Mostra ha estimulat el millor d'Igualada. Alguns dels nens i nenes que anaven als espectacles de Xarxa i a les representacions de les primeres edicions de la Mostra a la ciutat han acabat bastint companyies teatrals que són un referent en el teatre infantil. Companyies que han dignificat aquest gènere i l'han convertit en quelcom molt seriós. La Mostra també ha significat la creació d'una xarxa de voluntariat que ha revertit en el salt qualitatiu del certamen. Amb mantenir aquest tresor, però, no n'hi ha prou. La Mostra és un certamen professional i en aquest sentit ja es fan passos per enfortir-lo (l'apartat juvenil, per exemple, que ha anat agafant volada). Una de les cireretes ha de ser el nou auditori del que es ve parlant el darrer any i que és un requisit indispensable per alleujar el Teatre Municipal l'Ateneu i, a la vegada, greixar la magnífica roda del teatre a Igualada.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.