Jose Roque Ríos i Josep Malavé, els dos nous Ironman del CAI Triatló Petromiralles

Roque Ríos va acabar 2n a la categoria V2

Dimarts, 15 maig 2012. 10:45. Redacció AnoiaDiari.
El passat dissabte es va celebrar a la població tarragonina de l’Ampolla la novena edició de l’Ironcat. La prova es va disputar en les tradicionals distàncies de l’Ironman: 3.800 metres nedant, 180km de bicicleta i una marató (42km). Els guanyadors de la prova van ser el Jose Luís Cano del CN Mataró amb un temps de 8:59:23 i la triatleta alemanya Diana Bauer amb un temps de 11:30:00.

Roque Ríos a l'arribada a meta

Per part del CAI Triatló Petromiralles van participar Jose Roque Ríos i Josep Malavé, tots dos debutants en distància Ironman. A les 7 del matí es va donar la sortida en una mar molt tranquil·la i plàcida. Una hora, set minuts i disset segons després, va sortir de l’aigua el primer dels participants anoiencs, Jose Roque Ríos en la posició 44. Josep Malavé va sortir uns minuts després, realitzant els 3.800 metres d’aigua en 1:15:47 en la posició 108.

Després del tram de natació, van encarar els 180km de bicicleta. El temut vent de la zona es va manifestar poc. Això va permetre que els triatletes no patissin més del que és habitual en aquest tipus de proves. Els triatletes van realitzar 6 voltes de 30km amb un traçat completament pla on no es va poder deixar de donar pedals per no perdre inèrcia. Roque Ríos va realitzar un tram ciclista molt regular i constant, i va marcar un molt bon registre realitzant els 180km en un temps de 5:34:45. Malavé també va realitzar un bon parcial tot i que a partir de la quarta volta va tenir una davallada física que el va fer patir encara que va seguir endavant acabant el tram ciclista en 5:52:04.

Al finalitzar la bicicleta va ser el torn de la marató, la part més dura, on molts dels participants van començar a notar el pas de les hores i el pes de la cursa a peu. A més, les altes temperatures no van permetre que els triatletes poguessin córrer ràpid. Van haver de completar 6 voltes de 7km sota un sol de justícia. Jose Roque Ríos va realitzar una cursa molt intel•ligent on en tot moment va regular el seu ritme i va anar mantenint-lo molt constant fins arribar a la meta on va parar el cronòmetre en un temps de 10:47:00. Va realitzar la marató en 4:05:01. Josep Malavé, en un exemple d’esforç i de superació, va ser capaç de superar la falta de forces i va seguir endavant fins arribar a meta. Va realitzar la marató en un temps de 5:42:10 i va creuar la línia de meta en 12:50:01.

Jose Roque Ríos va quedar en la posició 26 de la classificació general i 2n de la categoria V2. Josep Malavé va obtenir la 115a posició absoluta.