TORNAR
PUBLICITAT

'Marc' és el nom més popular pels nadons anoiencs

’Carla’ relleva a ’Laia’ i ’Martina’ com el nom més posat a les nenes

gent
Divendres, 29 setembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'any passat 'Marc' va ser el nom més posat entre els nadons anoiencs. Van néixer 16 nens a l'Anoia que van rebre aquest nom; els tres següents, noms de noia: Carla, Aina i Arlet. 

Un any més, 'Marc' -amb 16 casos- continua sent el nom que ocupa les preferències dels pares de la comarca quan tenen un nen. És la tria més repetida l'any 2016 en el total, mentre que entre les nenes, segons les dades que ha publicat l'Idescat, va ser 'Carla', amb 13 nenes. Els 'Marcs' dominen Catalunya des de fa més de dos dècades i han estat sempre des d'aleshores el nom més triat entre els nois. A l'Anoia també, amb excepcions, com el 2013 quan hi van haver 18 'Biels' per 17 'Marcs'. 

Mar, la primera anoienca del 2017, amb un nom poc posat el 2016Els noms catalans tenen força ressò a l'Anoia. En el rànquing absolut, després de 'Carla' hi ha dos noms de noies que han fet fortuna al país, 'Arlet' -una herència en bona part de la sèrie 'Infidels' de TV3- i 'Aina', amb 12 casos cadascun. En la classificació de noms més populars entre els nois, després de 'Marc', n'hi ha també força de nostrats: van néixer 11 'Paus', 'Biels' i 'Jans' el 2016 a l'Anoia, el mateix número que d''Erics' amb accent o sense.

Els noms tradicionals continuen a la baixa a l'Anoia. Van néixer sis 'Jordis', que s'iguala en el rànquing als 'Leo', una opció que va a més en paral·lel a la popularitat de Messi. 'Montserrat', 'Meritxell', 'Joan' o 'Josep', queden per dessota dels cinc casos i no apareixen llistats. 'Mar', el nom de la primera anoienca de 2017, no apareixia a la classificació de 2016 tampoc. En canvi, noms "nous" com 'Chloe' o 'Izan' s'enfilen a la classficació.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.