TORNAR
PUBLICITAT

L’Ajuntament d’Igualada penja una pancarta amb el lema: 'Catalunya, nou estat d’Europa'

És una iniciativa de CIU i ERC-Rcat

politica
Dimecres, 10 octubre 2012. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dimecres al matí Igualada s’ha despertat amb una pancarta penjada a la façana de l’ajuntament on es llegeix el lema: 'Catalunya, nou estat d’Europa'. Es tracta d’una iniciativa del govern local, CIU i ERC-Rcat, i la voluntat és mantenir la pancarta de manera permanent a la façana.

La pancarta a la façana de l'Ajuntament

La pancarta està penjada a la part dreta de la façana de l’Ajuntament i és de gran dimensions (18x3 metres), una llargada que ocupa gairebé tota l’alçada de l’edifici.

Al centre de la pancarta es llegeix en lletres grosses el lema ‘Catalunya, nou estat d’Europa’, escrit en català, encara que més avall també es pot llegir en anglès, francès, italià, alemany i castellà.

La voluntat del govern municipal és mantenir la pancarta de manera permanent a la façana.

Per què aquesta pancarta?

Segons fonts del govern municipals amb aquest gest es vol demostrar que Igualada 'comparteix el lema de la multitudinària manifestació de l’11 de setembre' a Barcelona, que 'referma l’aposta inequívoca per la plena realització de Catalunya com a nació', i que 'subscriu plenament aquest lema pacífic però valent, que reclama el nostre dret a decidir'.

El primer tinent d’alcalde de Promoció Cultural, Josep Miserachs manifesta que penjar aquesta lona és un 'acte de normalitat absoluta i de lògica' en la situació actual, i també és un 'acte de llibertat', encara que, apunta, 'alguns això de la llibertat i la democràcia ho tenen mal entés', fent referència a que 'des de Madrid defensen la democràcia i en canvi neguen poder fer un referèndum'. Miserachs explica que aquesta és la gran diferència entre ells i nosaltres per que 'mentre nosaltres lluitem per que ells puguin votar que no, ells lluiten per que nosaltres no poguem ni votar'.

El primer tinent d’alcalde també remarca que 'els països seriosos, com Anglaterra i Escòcia, aquests temes els negocien' i que ja és hora que Catalunya digui prou per que 'no volem ser l'odissea dels vençuts'.

De la seva banda, Joan Requesens (ERC-RCat), regidor de Joventut i Cooperació, assegura que 'la construcció de l’estat propi naixerà des dels municipis i a Igualada hi estem plenament compromesos tal i com es va demostrar en la votació de l'últim ple a favor de la declaració d'independència'. Requesens també destaca que 'en poc temps hi ha hagut un canvi molt important en la mentalitat catalana, fins fa poc parlàvem del somni de construir un estat propi i avui ja parlem d’una possibilitat real'.


13 Comentaris

P

Pau

Igualada

11 d'octubre 2012.16:18h

Respondre

A veure Felip i jo que sóc el Pau del 11è comentari (i el del 2n) què tinc a veure amb la teva reflexió?

Salut!

F

Felip

Igualada

11 d'octubre 2012.13:49h

Respondre

a Pau del 3er. i del 11 e. comentari:
Jo a escola aprenia l´història d´Espanya l´història de Catalunya la vaig aprendre pel meu compte.
Ara be llegeixto be en cap moment faig cap comentari sobre... Llegir més els fet, solsament faig una cronologia real que es troba als llibres d´història.

Preguntas quan serà l´independencia de Catalunya. Un segon que començaré a fregar la meva bola de vidre i tant aviat com ho sapiga t´ho diré.

P

Pau

Igualdada

11 d'octubre 2012.13:00h

Respondre

Independentista,

Mentre rasco llegeixo això:
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/583454-pobresa-sense-aturador.html

Espero que no siguis part del 30% de població.

La... Llegir més independència és part d’un camí, no un fi. Visió crítica.

PS: Per cert ”quand” (?)
http://www.edu365.cat/eso/faqs/catala/quan_tan.htm

i

independentista

Igualada

11 d'octubre 2012.09:13h

Respondre

Pau, quand pica, un es rasca

G

Gerard

Igualada

11 d'octubre 2012.08:16h

Respondre

Primer de tot ha de quedar clar que estic a favor de l’autodeterminació. Però dit això em sembla que algú s’ha volgut fer publicitat amb aquest tema. Els dos ”paganos” segur que tenen... Llegir més algun interès personal darrere d’aquesta acció ”de benefici col·lectiu”. Penso senyor alcalde, que aquesta vegada no l’heu encertat -moltes altres sí-.

P

Pau

Igualada

10 d'octubre 2012.21:07h

Respondre

Populisme al quadrat. Certament, ens enganyen amb ben poca cosa... I els donants anònims? Va home va...herois a l’ombra...proposo fer una porra :)

U

Una que estima el lloc on viu

Igualada

10 d'octubre 2012.20:21h

Respondre

Dir que m’agrada és poc!!!!!!!!!!! Felicitats i gràcies als que han pagat per fer i penjar la pancarta!

R

Ramon F.

Igualada

10 d'octubre 2012.18:25h

Respondre

No ho has entès be Raul, sembla que et costi, el Sr. Miserachs o ha dit molt clarament: hi ha qui treballa perquè alguns puguin votar que no, mentre que altres o fan perquè ningú pugui votar.... Llegir més

”Reflexionem-hi sisplau, reflexionem-hi”

J

Joan

Vilanova del Camí

10 d'octubre 2012.17:12h

Respondre

No aplaudeixo l´ajuntament d´Igualada per aquesta mostra de populisme.Ara , soc independentista i et dic Raul que els ajuntaments treballen pel que tu dius (intentar portar empreses de fora ,... Llegir més encara que a cap lloc posa que s´Hagin de portar empreses de fora) i com a institució per la cohesió aquesta cohesió de poble passa per buscar punts de trobada comuns , recuperació de l´historia i cultura , i perque no ,reivindicació d´un estat propi .Tot aixo repercuteix positivament en l´economia que tu reivindiques.No hi ha ciutadans de primera i de segona , simplement ciutadans que han votat en la seva gran majoria un partit que ara , es independentista

r

raul

vilanova

10 d'octubre 2012.16:58h

Respondre

Que passa, que l´ajuntament d´igualada nomès trebaja per una part del igualadins (els independentistes) i per els altre no(els constitucionalistes), diria que tots paguen els mateixos impostos. lo... Llegir més que haurien de fer es portar empreses de fora, ja que el poligon fa pena.

P

Pau

10 d'octubre 2012.15:30h

Respondre

Felip, em sembla que a l’escola no vas entendre les classes d’història.

P

Pau

Igualada

10 d'octubre 2012.14:14h

Respondre

Sóc independentista però això és populisme i una manera estúpida de gastar els diners.

F

Felip

Igualada

10 d'octubre 2012.13:02h

Respondre

fins el 1714----P L E N I T U T N A C I O N A L


de 1714 a 1830--DECADENCIA
1830 a 1870---Industrialització.
1870 a 1914----Renaixença cultural
1914 a 1925---Mancomunitat.
1923 a... Llegir més 1930--DICTADURA
1931 a 1939--Generalitat
1939 a 1977--DICTADURA
1977 a 2014---Generalitat
2014----------Referendum autodeterminació.


..........------P L E N I T U T N A C I O N A L

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.