TORNAR

El tall de l'A-2 s'aixeca després de set hores de protesta contra els empresonaments

Talls a Maians i a Mediona en les protestes per la repressió

politica
Dimecres, 8 novembre 2017. 08:00. Toni Cortès Minguet.
D'un cop d'ull

Des de primera hora hi ha diverses carreteres de l'Anoia i altres vies de comunicació amb comarques limítrofs que estan tallades pels vaguistes. Una jornada de protestes contra els empresonaments que serà secundada per entitats, alguns dels sindicats i diversos ajuntaments.

El tall a l'altura d'Òdena, a les 8 del matíUnes 400 persones tallaven aquesta matinada l'autovia A-2 a Òdena, en ambdós sentits, a l'altura del quilòmetre 556. Els manifestants, membres dels Comitès de Defensa de la República, responen a la convocatòria de la Intersindical-CSC que ha programat per aquest dimecres una jornada de vaga contra l'empresonament de membres del Govern de la Generalitat. Els manifestants desafiaven un fred plenament hivernal a les 5 de la matinada i començaven el tall de carreteres més significatiu que tindrà lloc a l'Anoia en aquesta jornada. Fins a 2/4 d'11 la carretera restava tallada en ambdós sentits; a aquella hora, els Mossos d'Esquadra han pactat amb els manifestants obrir un carril a cada banda. El tall s'ha aixecat a l'A-2 minuts abans de les 2 de la tarda.

En les darreres hores, al llarg de la comarca, hi ha hagut diversos posicionaments de les entitats i ajuntaments contra la repressió política. L'Ajuntament d'Igualada anunciava que restarà amb serveis mínims al llarg del dia. El tall de l'A-2 no és l'únic de les carreteres que comuniquen amb l'Anoia: la C-15 és tallada a Mediona i la C-37 a Maians. Els vaguistes, després de prendre part en les accions a l'Anoia, es dirigien a la Seu d'Urgell a fer pinya.


11 Comentaris

M

Marià

Igualada

12 de novembre 2017.18:39h

Respondre

Vaga, democràcia o dictadura
Si algun dia arribes la república real ja podem veure com seria, una imposició de un pensaments sobre uns altres (una dictadura) i al resultat de la vaga em remeto,... Llegir més quina llibertat es defensa, la imposició de tallar carreteres per que a quatre, i dic quatre, volen reclamar alguna cosa que no a tothom l’interessa ni està d’acord.
Algú dels que formaven part dels piquets, es va preguntar quantes de les persones tenien el mínim interès en la vaga, quantes persones tenien que anar a Barcelona per rebre un tractament de radioteràpia, quants tenien visita amb un especialista que feia mesos que esperaven i han perdut la tanda.
Quant polítics han fet vaga renunciant a una part del seu sou perquè hi ha famílies que estan en una situació extrema.
Que passaria si un grup de igualadins decidim canviar la hisenda municipal per canviar el IBI, ens deixaria el govern del Marc Castells o ens embargaria els comptes bancaris, aquells bancs que tenen les seves seus i comptes actualment en territori espanyol.
Democràcia, quina democràcia la de tallar carretes i vies de tren per imposar una vaga per la llei de la força o es que alguns dels vaguistes tindrien el valor o la capacitat de imposar la vaga a un altre de tu a tu, segur que no.
Segurament que després de intentar-ho els diria als seus companys ideològics, HO VAIG FER SIMBÒLICAMET.
Quin morro, desprès de la que han “embolicat” no han tingut allò que ça de tenir per mantenir allò que davant de les manifestacions presumien, “DOS COLLONS”.

l

liberto

13 de novembre 2017.12:47h

Maria, Anna, hem trec el sombrero, es pot dir mes alt, pero no mes clar !..............totalment de acord amb vosaltres.
Penseu que aquesta ”farándula”, son de la especie... Llegir més ”gallinaire”, molt cacarear, pro de vol curt.
Ademes de ”collons”, tambe els i falta VERGONYA. Sols de un amb un.................. uns ”cagats”.

M

Marc Campells

Igualada

10 de novembre 2017.11:15h

Respondre

Visca la vaga general revolucionària!! Visca qui la fa possible! Orgull de companys d’Igualada!!
Defensem la república, enfonsem l’Estat, aixafem el capital!

A

Anna

IGUALADA

10 de novembre 2017.10:57h

Respondre

400 personas ... no llegaban ni a 100. Eso sí con la complicidad de los mossos que aparecieron a la hora de estar cortada la autovía y la salida para poder volver a casa a quien lo considerase... Llegir més oportuno. No podría asegurar si los 10 mossos que aparecieron fue por la llamada a emergencias de una conductora que estaba empezando a tener hipotermia o porque los conductores empezaron a plantarle cara al piquete. Pero visto lo que ocurrió después ( Cigarrito entre mossos y piquete) supongo que fue por lo segundo
Supongo que fue un éxito ver como persones que después de estar dos horas en un bus decidieron volver a casa, eso sí caminando, algunas de estas persones haciendo más de 10km para llegar a su casa con temperaturas bajo cero.
Que es demócrata defender la libertad colectiva o la libertad individual?.

M

Marcel Alemany

Igualada

13 de novembre 2017.10:59h

Anna!

Oblides que els Mossos, malauradament des de l’aplicació del 155 no depenen de la Generalitat, si no del Govern de Madrid... si tens alguna queixa ja saps on l’has de... Llegir més formular.

I per altra banda, les persones que varen tallar l’autovia, ho varen fer per defensar un nou país, lliure i més just... cosa que Espanya no és ni serà mai mentre continuïn governant els neo franquistes del PP.

Llibertat preSOS polítics!

i

ita

igualada

9 de novembre 2017.14:03h

Respondre

Crec que no podem perdre de vista, que les persones tenen drets. En aquest cas està clar que qui vulgui pot fer vaga però qui vulgui treballar també hi té dret. En aquests dies que parlem molt... Llegir més dels drets que malauradament no es respecten i que estem per sort molt sensibilitzats amb el tema estaria bé fer una reflexió sobre el dret de l”altre” (aquells que no pensen com nosaltres- tiguem l’opinió que tinguem).

P

Pere

Igualada

9 de novembre 2017.10:18h

Respondre

Miquel. Si estar parat 1 hora a la NII (sense tenir-ne cap culpa) t’ha molestat. Com et sentiries si estiguessis tancat 3 setmanes a la presó sense tenir-ne cap culpa?

a

antoni

igualada

9 de novembre 2017.06:39h

Respondre

què pep, com ha anat la vaga? tu com que no deus sortir d’internet en tot el dia no t’ha afectat? tampoc t’afecta 10 persones bones a la presò? ni que els polítics, sobretot els espanyols,... Llegir més es passin el dia robant??

M

Miquel

Igualada

8 de novembre 2017.19:30h

Respondre

enhorabona per l’èxit! Milers d’hores de feina perdudes i un munt de gent amb un cabreig monumental. Estaria bé saber quanta gent s’ha donat de baixa avui de tot aquest circ indepe...

T

Toni

Igualada

13 de novembre 2017.17:13h

Gracies Miquel !!!!
Tu i 4 mes debeu ser els emprenyats !! Pero és el que hem de fer els del circ indepe, tal com dius, i a la propera movilització, per no tenir problemes, sempre pots... Llegir més marxar abans.
Una abraçada

P

Pep

Igualada

8 de novembre 2017.09:50h

Respondre

400 persones obligaran a 4000 a perdre un matí de la seva vida parats a l’ autovia. I desprès es dirà que la ”vaga” ha sigut tot un èxit. No anem bé!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.