TORNAR

Calaf instal·la una xarxa de cartelleres per a informació municipal i d'entitats

Amb l’objectiu de reduir el consum de paper i centralitzar els punts d’informació sobre les activitats

politica
Dijous, 10 agost 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament de calaf ha posat en funcionament, aquest dimarts 8 d'agost, una xarxa de cartelleres municipals d'informació amb l'objectiu, per una banda, de reduir el consum de paper i, d'altra, centralitzar la informació, tant l'originada pel mateix ajajuntament com per les entitats de Calaf i municipis veïns. L'Ajuntament també ha establert una  normativa que la regula i unes sancions per l'incomplimentd'aquestes normes.

Amb aquestes cartelleres, l'ajuntament calafí també pretén que la informació arribi de manera més endreçada als veïns. Les 9 cartelleres s’han col·locat en forma de xarxa per tot tota la vila: Casc Antic, Plaça dels Arbres, Carrer Calonge de Segarra (Barri Nou), Plaça Catalunya (La Pineda), Camp de futbol 'Les Garrigues', Pavelló poliesportiu municipal, Parc Ramon Sala Coy (Zona Oest), CAP i a la Plaça Barcelona'92.

Reduir el consum de paper

L'Ajuntament de Calaf reparteix setmanalment una mitjana de tres cartells per diferents punts de Calaf, inclosos els comerços i els espais públics. De cada un dels cartells diferents se'n distribueixen unes 60 còpies. A més a més, s'hi sumen les informacions d'altres entitats de Calaf i de fora del municipi. Això fa que hi hagi zones sobre carregades de cartells, fet que provoca sensació de desordre sense que en millori la qualitat informativa. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Calaf reduirà considerablement el consum de paper, ja que es passarà de 60 còpies a 20 remarcant així el seu compromís amb el medi ambient.

Normes d'ús

Queda totalment prohibit penjar material publicitari a les cartelleres municipals que no tinguin la finalitat de difondre actes culturals o socials de la vila de Calaf, tal com indica l'article 16è. 1r de l'Ordenança municipal de civisme i convivència vilatana de l'Ajuntament de Calaf.

L'ús d'aquestes cartelleres queda restringit únicament a la difusió d'activitats i informacions municipals, així com de les organitzades per entitats socials, culturals, esportives i recreatives de la vila de Calaf o d'altres municipis, degudament inscrits, i que tinguin una finalitat d'interès general. En queden excloses totes les empreses privades i/o entitats amb ànim de lucre, siguin de Calaf o de fora.

Si el cartell no ha sigut generat a l'Ajuntament, és obligatori demanar permís per la seva col·locació a les cartelleres municipals fent registre d’entrada i adjuntant un cartell de mostra que serà aprovat pel departament de Comunicació. Amb un mínim 48 hores d'antelació abans de la seva col·locació.

Els cartells s'han d'enganxar amb cinta adhesiva, mai amb cola.

Només es podrà enganxar un cartell per cara de la cartellera.

En cap cas, un cartell pot tapar un altre col·locat prèviament i que anunciï un acte que encara no s'ha celebrat.

Queda prohibida la col·locació de cartells fora dels llocs autoritzats.

L'incompliment d'aquestes normes pot representar una de les sancions previstes a l'article 58è de l'Ordenança municipal de civisme i convivència vilatana de l'Ajuntament de Calaf, que pot ser de fins a 600 euros.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.