TORNAR

La candidatura d'ERC es fixa com a objectiu revocar la concessió a Monbus

Critiquen també la situació de l’estacionament actual dels busos a Igualada

politica
Dissabte, 21 març 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Esquerra ha fet públiques les directrius del programa de Joventut. Entre aquestes, se'n destaca com a primordial la substitució del servei de bus de Hispano Igualadina-Monbus per un altre operador. Plantegen també la creació d'un carnet per a joves i continuar amb projectes com Cal Badia

El programa de Joventut dels republicans per Igualada apunta cap a un objectiu primordial. Els centenars d'estudiants igualadins que fan cada dia els trajectes cap a les seus universitàries de Barcelona i Bellaterra, i també molts altres treballadors, han d'agafar les línies regulars de l'empresa Monbus. Malgrat que el darrer any i mig, amb la implantació de l'Expres, els incompliments s'han reduït, Esquerra proclama "promoure el rescat de la concessió del contracte de la Generalitat amb la Hispano Igualadina-Monbus. David Prat, número cinc de la candidatura, ha recordat que malgrat tot es mantenen les mancances que són "moltíssimes i reiterades". La candidatura d'ERC es manifesta també "en contra que hi hagi busos aparcats a les andanes sense vigilància ni control, hi poden haver dies que cap Hispano es mogui perquè té les rodes punxades". Josep Maria Palau, número u de la candidatura, exigeix que l'alcaldia "faci complir les normes" i un exercici de transparència per conèixer els detalls de la concessió i del permís que hi ha per aparcar.

ERC no vol que continuï la concessióAra mateix hi ha dos regidors republicans al govern de la ciutat junt a CiU i Palau explica que "no conec encara amb detall quines són les potestats per permetre aquesta instal·lació dels autobusos a les andanes". En tot cas, creu que l'Ajuntament hauria d'aplicar una política més restrictiva, perquè "hom està segur, també els treballadors, que qualsevol altra empresa donaria un servei millor". Afirma que "cal denunciar tots els incompliments, que són molts, per forçar el rescat si és possible. I en aquest cas, no s'hauria de pagar res. Les condicions són rescatables".

Amb el propietari del grup Monbus detingut, Palau comenta que "és motiu suficient perquè la Generalitat estigui alarmada. Ara és el moment de posar-hi mà perquè ens podríem trobar amb conseqüències greus en el servei segons quin sigui el futur de Monbus amb el seu propietari en aquesta situació". Palau manifesta el seu recolzament als veïns per la situació actual dels estacionaments. David Prat, per la seva part, afirma que "voldríem saber quina seria la resposta de la Generalitat si demanessin l'estacionament altres companyies a l'estació". Remarca que "els treballadors de la companyia se senten desamparats" i que per part del Govern no hi ha respostes, "fins al punt que reunits amb Pere Padrosa -Director General de Transports- es va negar a donar el plec de condicions de la Generalitat amb Monbus a la diputada Alba Vergès".

Ampliació dels horaris de la Biblioteca

El programa de Joventut inclou altres accions en l'àmbit dels estudiants, com l'ampliació dels horaris de la Bibllioteca Central. Esquerra parla d'horaris de 10 del matí a 9 del vespre ininterrompudament. Aposten també per oferir més espais en època d'exàmens per als estudiants. De cara a aquest sector, "ens comprometem a promoure ajudes per als alumnes d'estudis superiors que ho necessitin, ja sigui de formació professional o en universitats públiques". Parlen també d'una línia específica d'ajuts per al transport cap al Campus Universitari.

David Prat també avança com a proposta "el Carnet Jove d'Igualada" que permetrà descomptes i bonificacions en "la cultura i el comerç". Es confia en que el segment de població juvenil "aposti pel comerç local". La continuació del projecte de Cal Badia, iniciat pel regidor republicà Joan Requesens aquest mandat, és un altre dels eixos programàtics. Esquerra tractarà també promoure situacions i entorns perquè els joves no es vegin forçats a marxar: "no pot ser que cap jove sàpiga què podrà fer a Igualada en uns pocs anys i, així, hagi de pensar en marxar".


4 Comentaris

F

Felip

22 de març 2015.21:31h

Respondre

es que aquests 4 anys, a part de fer-se selfis amb en MArc no han tingut temps de pensar-ho!

D

David Tarrida

21 de març 2015.16:53h

Respondre

Marc:
-http://anoiadiari.cat/politica/jerc-anoia-demana-alcalde-retiri-concessio-hispano-igualadina-monbus/... Llegir més (30/10/2013)
-http://anoiadiari.cat/politica/jerc-reiteren-seva-demanda-retirar-concessio-hispano-igualadina-monbus/ (27/02/2014)
-http://anoiadiari.cat/politica/jerc-igualada-volen-mes-duresa-monbus/ (18/12/2014)

j

juan

B Montserrat

21 de març 2015.13:49h

Respondre

”fins al punt que reunits amb Pere Padrosa -Director General de Transports- es va negar a donar el plec de condicions de la Generalitat amb Monbus a la diputada Alba Vergès”.
Porque ? donde... Llegir més esta la transparencia en que tanto se llena la boca, el ”GOVERN DELS MILLORS..................”
Y si el Sr Castells, que tiene linea directa con el Sr Mas, hiciera una llamadita, para que facilitara la entrega de la informacion solicitada?

Esto cada dia , huele mas a otro caso de ”delictes de blanqueig, suborn i tràfic d’influències”
Esto huele a ”podrido”

M

Marc

IGualada

21 de març 2015.12:11h

Respondre

Molt bé, és una cosa que aquests ultims 4 anys no s’ha pogut fer des de l’oposi... OH WAIT!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.