TORNAR

Carolina Telechea manifesta que "era complicat entrar" i no espera canvis en el vot per correu

Uns 10.000 vots van separar la candidata republicana anoienca de l’escó a Madrid

politica
Dimarts, 28 juny 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La candidata anoienca més ben situada a les llistes electorals pel Congrés, Carolina Telechea, ha encaixat amb tranquil·litat els resultats del diumenge. La igualadina mostra la seva disposició al partit, però veu lluny entrar aquesta legislatura si hi ha alguna renúncia. No va anar a dormir tard el diumenge "perquè les coses estaven clares". Aquest dilluns es mostrava "tranquil·la" després d'haver tingut més a prop que cap altre anoienc la possibilitat de ser al Congrés.

Ha estat "per uns 10.000 vots" explica la igualadina Carolina Telechea, número dos d'Esquerra a l'Ajuntament d'Igualada, que no hi haurà representació anoienca al Congrés. Situada al número sis de la llista republicana per la demarcació de Barcelona, la igualadina considera que "era molt complicat aconseguir-ho" vista la competència entre tantes forces -l'escó se'l disputaven amb PSC i C's- i altres factors que es preveien com la desmobilització del votant independentista. Ara, pendents de com es reparteixi del vot per correu, Telechea veu pràcticament impossible que hi hagi canvis.

Telechea, en un acte de campanya a l'A-2Vist el desembre "érem conscients que hi havia una diferència de vots que feia difícil assolir el sisè escó". Creu que "l'escàndol de les converses entre el ministre Jorge Fernández Díaz i el director de l'Oficina Antifrau semblava que faria baixar el PP, però ha estat al contrari. Tal com ha quedat el mapa queda clar que els únics llocs on no ha quedat en primera posició el PP són Catalunya i el País Basc, una mostra més que no tenim res a veure amb la resta de l'Estat".

La regidora igualadina no pensa ara en possibles renúncies d'altres diputats que en aquests quatre anys la puguin portar al Congrés: "no sé què pot passar a la llarga, no n'hem parlat pas". Opina que la seva posició a la candidatura "pot haver contribuït d'alguna manera a que Esquerra hagi guanyat per primer cop a la comarca i a Igualada en l'actual període democràtic. És cert que CDC tenia l'Àngels Chacón, que també haurà atret vots. Crec que la posició en la que estava jo ha influenciat en part que hi hagi hagut un impuls i també hem aconseguit atreure altres sectors". Amb tot, "no ens podem relaxar amb aquests resultats". Per la seva part, admet que "tinc una vida professional encarrilada fora de la política, però ara mateix no vull tancar cap porta" en referència a si serà en futures llistes d'Esquerra o quina serà la seva decisió si recau en ella un escó al Congrés. Es mostra, en tot cas, "a disposició del partit".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.