TORNAR

El cas del regidor de Cabrera que volia vendre l'acta arriba als jutjats

L’alcalde i el regidor, ara expulsat d’Iniciativa, declararan el mes vinent

politica
Dimarts, 28 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El cas de José Fernández Peces, regidor ara no adscrit a Cabrera d'Anoia, s'encamina als jutjats. Aquest regidor, ara expulsat del seu partit, ICV-EUiA, hauria demanat a l'alcalde Salustià Monteagudo que pagués una quantitat de 15.000 euros per abandonar l'acta. L'acta de Fernández Peces permetia a Monteagudo construir la majoria a l'Ajuntament de Cabrera d'Anoia.

La polèmica a Cabrera d'Anoia sobre l'acta del regidor José Fernández Peces, una polèmica que de retruc afecta a l'estabilitat del govern municipal, passa a la fase judicial. Segons publicava aquest dilluns 'El País', Fernández va pressionar a l'alcalde socialista Salustià Monteagudo perquè se li paguessin 15.000 euros per l'acta de regidor. Monteagudo confirma que va existir aquest xantatge i afirma que "espero que la llei el faci plegar". Monteagudo i Fernández Peces declararan el mes vinent als jutjats d'Igualada per aquest presumpte cas de "conspiració, suborn i coaccions". A l'edil d'ICV-EUiA, que formava part del govern amb PSC i Veïns amb Veu, el seu partit el va expulsar fa mig any després que trenqués el pacte amb els seus dos socis. Monteagudo explica que Fernández va mercadejar amb l'acta i es va reunir amb ell i amb el número dos d'ICV-EUiA a la llista oferint dimitir a canvi de diners.

L'Ajuntament de Cabrera d'Anoia, on s'ha produït la polèmicaDes del govern s'afirma que aquest regidor volia passar a cobrar per les seves funcions i es va trobar amb la negativa de Monteagudo. Aleshores, va impulsar una moció per desbancar el govern que sense ell quedava en minoria. La retirada de Fernández Peces del govern -l'individu va adduir llavors que era per desavinences en la gestió- va quedar en fals ja que la moció que subscrivia amb ERC i CiU no es va produir. El secretari comarcal del partit ecosocialista, Eusebi Alonso, li va demanar que es repensés prendre part en la moció. Posteriorment, va ser expulsat del partit i ara segueix dins el ple, però com a regidor no adscrit. Ara, el PSC i VV continuen al govern, però en minoria.

Monteagudo explica que "hi ha un malestar generalitzat al govern municipal i al poble amb aquest senyor. Hem d'agrair la generositat que ha tingut Iniciativa en frenar i expulsar a Fernández Peces". Considera que "ara és un simple trànsfuga i em fa vergonya que estigui investigat i continuï al ple. Nosaltres portem la força de la raó i ara hem d'esperar si després de les declaracions, s'obre judici oral". 

Una de les proves contra Fernández Peces és la d'una gravació de la conversa amb Monteagudo i amb el número dos d'ICV-EUiA. Per l'alcalde "és ben clara la situació: es va voler enriquir amb la seva acta i això desprestigia la política. El que em sap greu és que Jaume Gorrea, d'ERC, i Francesc Cirera, de CiU, manifestin el seu suport a aquest senyor". 


1 Comentaris

A

Antonia

Cabrera d'Anoia

28 de març 2017.17:45h

Respondre

Les gravacions sense permís del gravat..són vàlides?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.