TORNAR

ERC acusa a Castells de crear "un conflicte institucional" per l'Oficina Liquidadora

Creuen que l’alcalde ha intentat treure rèdit polític de la polèmica

politica
Dimecres, 5 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Nou atac del principal partit de l'oposició a l'alcalde d'Igualada. Esquerra acusa a Marc Castells d'haver engegat la reclamació en favor de l'Oficina Liquidadora "per treure'n profit polític".

Els republicans igualadins han carregat contra el batlle de la ciutat, Marc Castells, per "haver buscat el conflicte innecessari i la disputa amb la Generalitat" amb la temàtica de l'Oficina Liquidadora. Es remeten a unes declaracions del Secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, a l'Enllaç, on assegurava que hi hauria Oficina Liquidadora en una segona fase d'implementació. Des d'ERC Igualada afirmen que "Castells té una obsessió amb atribuir-se mèrits aliens, i en aquest cas ho tornem a veure. Necessita constantment sortir a la foto" en referència a la campanya que es va fer la passada tardor perquè es mantingués l'Oficina Liquidadora, una demanda que ja està satisfeta ara. 

El notari Carlos Calatayud, que va firmar a favor de mantenir l'OficinaSegons fonts del partit "no entenem per què es va iniciar una recollida de signatures per demanar una cosa que ja estava prevista", i asseguren que "s'ha abusat de la bona fe de la gent i se'ls hi ha fet perdre el temps innecessàriament". Des d'ERC destaquen que "al final tindrem exactament el que ja estava previst, com havíem dit i com efectivament ja estava previst" però "l'alcalde ho ha aprofitat per intentar treure'n rèdit polític". Finalment des d'ERC demanen que "algú ens digui de què ha servir fer tant soroll i les sortides de to", asseguren que "convertir la política en un espectacle és un flac favor a la política i als ciutadans" i demanen a l'alcalde que "en lloc de fer espectacles, treballi per crear ocupació, per millorar les comunicacions amb la resta del país i a aplicar una política justa i
redistributiva a les famílies igualadines que ho necessiten".

En el seu moment, el govern d'Igualada va fer una intensa pressió davant la possibilitat que en la nova distribució de l'hisenda catalana, la capital anoienca quedés en un segon ordre i que les principals oficines tributàries anessin a parar a ciutats com Manresa o Vilafranca del Penedès. Castells va atacar implícitament al departament del republicà Oriol Junqueras, vice-president i encarregat de l'àrea, per no haver informat a l'Ajuntament dels canvis que s'havien de produir en aquesta distribució territorial.


2 Comentaris

A

Antoni Vives

Igualada

5 d'abril 2017.10:55h

Respondre

Si tant alarmisme crea el Sr Castells, potser que algú d’ERC expliqui perquè algun dels seus regidors actuals a Igualada, va signar en la recollida de signatures contra el trasllat.

J

Joan Giner ITV

Igualada

5 d'abril 2017.08:43h

Respondre

Es nota que sou republicans! En el medievalisme ”els taifes” sols actuen mirant per a ells.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.