TORNAR

ERC Igualada insisteix a tenir un nou pla urbanístic abans de reformar l'Avinguda Catalunya

Demanen que s’utilitzi el POUM com ”a eina per transformar la ciutat”

politica
Dimarts, 21 juny 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Arran de la presentació per part de l'equip de govern del projecte de la primera fase de la urbanització del parc de l'Avinguda de Catalunya, els republicans igualadins han emès un comunicat reclamant "la necessitat d'elaborar el POUM". Afirmen que "cal el document abans d'afrontar determinats projectes de nova urbanització que condicionin futures transformacions".

Els republicans han reaccionat a la presentació del projecte de reforma de l'Avinguda Catalunya d'Igualada per part del govern. Esquerra veu que "serà un parc i estarà ubicat a l'Avinguda de Catalunya, res més. Aplaudim la iniciativa de fer un parc. Però aquesta actuació no generarà una nova centralitat, ni articularà cap millora que transformi la ciutat. Continuarem tenint el que tenim ara, una gran espai, això si més maco i més bio, però amb els mateixos problemes i mancances". Així, el grup que encapçala Josep Maria Palau a l'Ajuntament assegura que "no millorarà ni la trama urbana de la zona, ni millorarà les connexions, ni tampoc afavorirà en res a la desaparició de la petjada de l'antiga N-II". La consideració d'ERC és que "cal una eina com seria el pla urbanístic".

Imatge virtual del futur Parc CentralCritiquen que "la manera de fer de l'equip de govern és presentar com una cosa extraordinària el que en el fons no és més que normal. Tenim un solar i l'urbanitzem a través d'un parc. Això no ho considerem extraordinari". Segueixen que "cal plantejar-se actuacions que transformin i millorin la ciutat. Això sí que tothom ho hauria d'elogiar. Aconseguir una millor connexió de vianants amb l'Hospital, eliminar la cicatriu de la N-II que ens divideix la ciutat en dues entre el polígon i la resta, millorar les connexions, aconseguir un espai que permeti ubicar esdeveniments i activitats a la zona sense haver de tallar tot el trànsit, o aconseguir que el parc s'integrés en la trama urbana residencial i que no quedés separat d'aquesta per una via ràpida...".

Segons ERC "això seria extraordinari i transformador per a la ciutat. Això, però requereix, reflexionar la ciutat i una visió a llarg termini i una paciència per a resultats també a llarg termini". Afegeixen que "tenim l'eina que permet fer aquestes reflexions i aquesta eina es diu POUM. Revisar el planejament urbanístic, entre altres coses vol dir això. Permet que les actuacions transformadores a llarg termini es puguin pensar i planificar. En canvi, l'equip de govern ens diu que el POUM és per pensar i planificar el barri del Rec i que pràcticament no serveix per a rés mes. Per a nosaltres, el POUM podria ser una magnifica eina per transformar la ciutat i les oportunitats que s'han perdut en aquesta zona del Parc de l'Avinguda de Catalunya n'és un clar exemple". 


3 Comentaris

M

Montserrat

Igualada

22 de juny 2016.00:48h

Respondre

Caram Sr. Palau, quin greu que li sap que el govern de la ciutat faci coses i comenci a definir la Igualada del futur i a més a més al parer de molts ho faci amb encert. Vostè sembla que el que... Llegir més voldria es que fessin estudis i més estudis per arribar al final del mandat sense haver fet res, però penso que es quedarà amb la canya sense peix, o el que és el mateix, que no picaran.

Els que manen ara semblen vius i van per feina i digui vostè el que digui i faci vostè el que faci no crec que els convenci, vaja, que crec que el govern te les coses molt clares i dona la impressió que sap molt be el que ha de fer.

Miri Sr. Palau, potser si que va fer una bona feina a Jorba, tampoc es que ho sàpiga massa, però crec que Igualada se li fa gran, gran, gran, molt gran i no sap ben be com ensortir-se’n

A i per cert i canviant de tema, el Sr. Jonqueres va quedar molt malament amb el cara a cara amb el Sr. Borrell a 8tv. La veritat es que em va saber molt greu que tot un vicepresident del govern del meu país no sabes rebatre els argument d’aquest espanyolista, però la veritat és que les independentistes varem quedar molt malament per no dir com a mentideres tal com ens va qualifiar el Sr. Borrell sense que ningú el desmentis ni amb números ni amb arguments, tot plegat molt decebedor

P

Pau

21 de juny 2016.11:19h

Respondre

Sembla molt raonable pero els convergents tenen urgencia en remenar el maxim de diners avans es desintegri el Partit La bomba Duran i Lerida orquestada desde el PSOE i desde l PP es letal.

F

Félix

21 de juny 2016.04:16h

Respondre

La proposta de ERC per evident i necessària converteix ,converteix en absurda la proposta del Gobern Municipal

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.