TORNAR

Esquerra acusa a Castells de "fer pagar molt i no avançar en res"

Els republicans accentuen les seves crítiques en el balanç de dos anys de govern

politica
Dijous, 15 juny 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal d'Esquerra suspèn a Marc Castells en la majoria d'àmbits. En una roda de premsa li van retreure la manca de sostenibilitat en la recollida d'escombraries, el nivell d'impostos o "la inacció en el POUM". També van acusar als convergents de no tenir un projecte educatiu de ciutat clar o de mancances en la política d'habitatge.

En una roda de premsa, ERC Igualada, el partit que va quedar segon en vots el 2015 a les municipals, va fer un balanç amb accent negatiu dels dos anys de mandat de Marc Castells, els dos primers sense els republicans de soci (ho van ser el 2011-2015). El portaveu del grup republicà, Josep Maria Palau, va assegurar que "durant aquests dos anys veiem un estancament a la ciutat, sobretot comparativament amb altres ciutats del país". Van relativitzar les xifres de la recuperació econòmica en la comparativa amb Vic, Vilafranca o Manresa, tot afegint que la capital anoienca té uns impostos "molt més alts". La més dura aquí va ser Carolina Telechea, que va entroncar amb el tema de la neteja i els altres serveis públics: "paguem molt i no avancem gens".

Conill, Palau i Telechea, a la seu d'ERCLa intervenció de Palau va centrar-se en l'economia i va situar a ERC com la garantia "d'ajudar més i millor a les PIMES, autònoms i a les empreses en l'R+D, com a política imprescindible". Suspenia al govern convergent en matèria de comerç i afegia que "no s'està fent una ciutat en la qual les joves s'hi puguin quedar a viure i hi trobin bones oportunitats laborals". Telechea, al seu torn, va parlar del projecte republicà d'una política educativa "que ens faci ser la ciutat amb menys fracàs i abandonament escolar de Catalunya, com a principal antídot davant les desigualtats i la pobresa en el futur" i que calia "un Projecte Educatiu de Ciutat on tots els agents educatius s'hi impliquin". Va marcar també l'objectiu, en matèria d'habitatge, que "cap persona hagi de pagar pel lloguer del seu habitatge més d'un terç dels seus ingressos".

La conclusió la va fer el regidor Enric Conill qui va posar de manifest la manca de planificació de futur de la ciutat per part del govern, "que no té un projecte de futur per Igualada, sinó una mirada curterminista i sense visió de Conca". El número tres d'Esquerra acabava afirmant que "el govern s'omple d'excuses per no afrontar el repte que té amb el seu planejament".

 


2 Comentaris

a

aaqualata

17 de juny 2017.21:10h

Respondre

Ens mirem el melic?:
El Sr. Castells ha evolucionat. Es pot o no es pot estar d’acord, no obstant tot la seva -posició- política, tant a la ciutat com a Catalunya, a ”millorat”.
El paper... Llegir més d’ERC a Igualada i Comarca fa anys que es esperpèntic. Molta política de partit, poca política d’apropament veritable al poble, ...i de tant en tant, gerra interna on els quadres històrics continuen i sols canvien de façana.
No podeu, junts, deixar-vos de punyetes fins a passat l’1 d’Octubre i remar plegats?.

J

Joan Giner ITV

Igualada

15 de juny 2017.10:33h

Respondre

Senyors d’esquerra, el Sr. Castells té un projecte claríssim per a ell mateix, guanyar les properes eleccions, i al pas que va i amb l’oposició que té, es tornarà a presentar sense no haver... Llegir més fet res... tornarà a prometre el què no farà, i tornarà a guanyar...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.