TORNAR

Esquerra considera un èxit els resultats de les consultes del 25A a l’Anoia i en felicita tots els organitzadors i voluntaris

Joan Torras destaca la participació a Igualada

politica
Dimarts, 27 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La direcció d’Esquerra Republicana a l’Anoia ha fet una valoració molt positiva dels resultats obtinguts als municipis anoiencs on s’ha celebrat la consulta
independentista aquest diumenge 25 d’abril, ja que en tots ells s’ha assolit un percentatge de participació superior al 20% de la mitjana d’arreu del país. El president comarcal d’ERC-Anoia, Josep Maria Palau, ha volgut ‘agrair i felicitar les desenes de voluntaris que han fet possible la celebració de les consultes a l’Anoia; una vegada més la societat civil ha demostrat la capacitat de mobilització i d’organització que tenim els ciutadans quan ens ho proposem’.

De tots els municipis, per a ERC el més destacable és els resultats obtinguts a Igualada, on la participació ha arribat al 23,3%. El portaveu municipal d’ERC Joan Torras ha volgut recordar que ‘de tots els municipis de més de 30.000 habitants a Igualada és on hi ha hagut una participació més alta, i això ha estat gràcies a la bona feina feta des de la societat civil’. Per la seva banda el regidor Oriol Solà ha valorat el nombre de vots afirmatius: ‘7.092 vots a favor de la independència és una xifra que no pot deixar a ningú indiferent’ i ha recordat que ‘no hi ha cap partit a Igualada que obtingui 7.092 vots, per tant el resultat d’aquesta consulta supera el suport ciutadà a qualsevol força política igualadina, i això ha de ser motiu de reflexió; per tot, felicitem IGDedicim per laboriós treball que han dut a terme durant els darrers mesos i els fruits aconseguits’.

Finalment la diputada igualadina al Parlament Marina Llansana ha afirmat que ‘ara el que cal és traslladar aquesta victòria del Sí a les màximes institucions del país i obligar a les forces polítiques a comprometre’s a convocar un referèndum vinculant, de la mateixa manera que ERC ja s’hi ha compromès’. Esquerra ha donat suport durant tot aquest procés, inclosa la jornada electoral en que ha convidat a igualada un grup d’eurodiputats com a observadors internacionals. Acompanyats per l’eurodiputat Oriol Junqueras, diversos diputats al Parlament Europeu flamencs, corsos, bascos i bretons han visitat Igualada i han pogut conèixer de prop la bona feina feta per l’organització del referèndum.

ERC Anoia


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.