TORNAR

Esquerra denuncia que el contracte de neteja viària de Masquefa va vèncer fa cinc anys

El contracte es va firmar el 1986 i des del 2011 no es podia perllongar per llei

politica
Divendres, 3 febrer 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal d'Esquerra a Masquefa ha apuntat que el contracte d'escombraries, firmat el 1986, porta cinc anys vençut i que no s'ha renovat. Assenyalen que el govern de CiU no ha fet res durant aquest lustre per renovar-lo i que les conseqüències "poden ser greus".

El govern de Masquefa, encapçalat per Xavier Boquete, ha anunciat un nou model integral de recollida d'escombraries. Amb tot, el principal partit de l'oposició, Esquerra, ha retret als convergents que "fins ara s'ha treballat amb un contracte que feia cinc anys que estava caducat" i que, per tant, "hem estat en fals" durant aquest període. El portaveu Xavier Pérez Fornés retreu que "durant tot aquest temps, la ciutadania ha pagat rebuts d'un contracte que ja no estava en vigor". Els republicans asseguren que després de "consultar a diferents Serveis Jurídics tots ens constataven que el contracte i les seves prórrogues, no poden superar el límit que s'estableix a l'article 275 del Text refós de la llei de Contractes del Sector Públic". La data màxima permesa per a prórrogues, en aquest cas, finalitzava l'agost de 2011.

La deixalleria de Masquefa, en una imatge de 2016Pérez Fornés aclareix que aquesta vigència "és en base a un precepte que no ha variat en les ultimes lleis aplicables a la contractació pública, i que per tant és aplicable a aquesta contractació. En aquest cas concret i dirigint-nos a la interpretació exacte de l'article al no ser una gestió de serveis d'àmbit sanitari s'hauria de tenir com a límit aquest màxim de 25 anys".

Ara, els republicans retreuen als rectors de l'Ajuntament que "tot i que han admès que cal actualitzar el contracte, ara venguin com una primícia que l'actualitzaran". Xavier Pérez assenyala que "l'alcalde diu que han estat esperant que el Consell actualitzés el seu" -en breu es passarà un sistema semblant al porta a porta- "per posar al dia el de Masquefa, però el fet és que ja sabem tots els municipis que entraran en el contracte i el nostres no hi és". Es dóna la circumstància que Xavier Boquete és president del Consell i Xavier Pérez un dels vice-presidents.

Segons els republicans, "hem demanat als serveis jurídics conèixer quines conseqüències pot tenir haver emès rebuts als clients durant aquest període de temps sense que hi hagués contracte en vigor" i que "el govern només ha reaccionat una vegada vam presentar una instància per conèixer al detall com es trobava el servei". Pérez-Fornés alerta que "l'empresa pot exigir responsabilitats extracontractuals a l'Ajuntament i els veïns també poden acabar pagant-ho".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.