TORNAR

El govern afirma que fer un nou POUM a Igualada implicaria "noves revisions urbanístiques en breu"

politica
Dijous, 25 gener 2018. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La polèmica per la instal·lació de BonPreu Esclat a Igualada va tenir al ple de dimarts una continuïtat en la moció que van presentar quatre grups -ERC, PSC, CUP i DI- per a la redacció d'un pla urbanístic. Després de CUP i Esquerra, socialistes i esquerra alternativa han emès comunicats exigint una nova planificació urbanística. L'Ajuntament d'Igualada replica que confeccionar un nou planejament ara podria ser contraproduent.

El govern d'Igualada va rebutjar dimarts, al ple municipal, una moció de l'ala esquerra de l'oposició que instava a la confecció d'un nou pla urbanístic en la forma d'un POUM. La moció, que tenia també el suport del regidor popular Joan Agramunt, no va prosperar davant el vot del PDeCAT, que té 11 sobre 21 regidors. El segon tinent d'alcalde, Jordi Pont, considera que hi ha matisos que l'oposició no ha contemplat. Durant el debat va etzibar que "no hi ha un clamor popular" perquè es faci un POUM, però hi afegeix altres detalls que "desaconsellen engegar ara la revisió urbanística". L'argument central és que a les portes d'un canvi en la normativa (s'ha d'aprovar una nova Llei de Territori) "en el cas d'aprovar un POUM ens podríem veure obligats a fer un altre pla urbanístic nou en qüestió de sis anys".

El regidor manifesta que "a Igualada li calen canvis urbanístics, és clar, no podem estar parats, però si cal un planejament modern s'ha de fer amb eines modernes, no pas les antigues". I que segons la nova Llei "els planejaments anteriors al 2002 han de ser actualitzats en quatre anys, però si és posterior al 2002 també caldran revisions en sis anys". Així, Pont apunta que "no podem fer passar la ciutadania per dues revisions del planejament urbanístic en menys duna dècada. Per això, no cal començar un POUM ara, la legislació ens obligaria poc després d'acabar-lo a tornar a fer un nou planejament".

Segons el govern d'Igualada "això no vol dir renunciar a res, perquè es van fent coses com el pla de mobilitat o el concurs de projectes del Rec i també poden venir empreses, per això treballem si cal en modificacions puntuals. Hem fet un nou campus a l'antic Hospital, per exemple. Ningú ens para al carrer per demanar el POUM. És necessari, però no urgent. Igualada té una trama urbana consolidada en un 90%. No té cap sentit tirar endavant el POUM ara. La mitjana habitual és tardar vuit anys a fer-lo i és molt feixuc. Si es vol un planejament àgil, és millor la nova Llei de Territori, que permetrà més coordinació amb altres municipis".

"Planificació antiquada"

Els grups de l'oposició van presentar al ple la moció que instava a l'Ajuntament a iniciar la revisió urbanística. 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.