TORNAR

El govern igualadí respon a la CUP que Tickdi "és una oportunitat única"

La regidora afirma que el preu correspon a que ”té més funcionalitats que una sola aplicació”

politica
Dimecres, 18 gener 2017. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Igualada, Àngels Chacón, defenia el matí d'aquest dimecres el contracte que el consistori i Igualada Comerç van atorgar a la plataforma Tickdi l'octubre passat. La CUP va denunciar dimarts que un home que fins fa poc -el mes de setembre- era tècnic del departament de Chacón era el cofundador de l'empresa. 

El govern d'Igualada defensa la legalitat en el procés de contractació de l'aplicació de Tickdi i que "era una oportunitat única". La regidora de l'àrea de dinamització econòmica, també primera tinent d'alcalde, Àngels Chacón, assegura que "hi ha l'aval de l'Agència d'Emprenedoria" sobre l'"especificitat" de l'aplicació i que sobre la contractació "va ser validada pels serveis jurídics de l'Ajuntament". La CUP havia parlat aquest dimarts de tracte de favor, ja que el cofundador de Tickdi va treballar a l'Ajuntament i amb Chacón fins un mes abans que s'adjudiqués el contracte. I el contracte, de 63.000 euros més IVA, va ser adjudicat sense concurs amb l'aval de la pròpia Chacón. Aquesta assegura que "tant el producte com les seves prestacions són únics". Sobre la qüestió del preu, subratlla que "no és només una aplicació, sinó té diferents components".

Chacón, aquest dimecres, amb el president d'Igualada Comerç Xavier Figueres, esquerraChacón assegura que "no fa només digitalització de tiquets, sinó que té uns algoritmes que la fan única en el tractament de les dades". "Som un ajuntament seriós i els nostres juristes vetllen pel compliment de la llei" afegeix, que també "assumim estar sotmesos a la fiscalització per part de l'oposició". Referent a la CUP apunta que "estic disposada a donar sempre explicacions, en qualsevol moment del dia. Aquesta ignorància en temes legals de la CUP es podria matisar si vinguessin més a les comissions informatives". Chacón puja el to amb una comparativa que generarà polèmica "intenten perjudicar col·lectius i professionals. Demagògia molt simplista és el que fan. Ens sona al que feia en l'anterior mandat a Plataforma per Catalunya, que feia afirmacions simplistes".

L'adquisició per 63.000 euros més IVA, uns 76.000 en total, d'aquesta app va ser segons la regidora "a instàncies d'Igualada Comerç". De fet, a Chacón, davant la premsa, l'acompanyaven representants d'Igualada Comerç. Des de l'entitat es manifesta que "és una eina necessària per diferenciar-se, ser pioners i ser únics i atractius". L'entitat es mostra "satisfeta" per la prova pilot que s'ha fet fins ara, en uns 30 comerços. Sobre perquè Tickdi té un sol client, Chacón es remet al propi concepte d'empresa 'start-up'.


27 Comentaris

J

Juan Rodríguez

Igualada

26 de gener 2017.11:51h

Respondre

Sra Chacón, supongo que sabe que el gerente del 4 HD He... Es pariente directo del gerente de la empresa Tickdi, mucha casualidad. Sra Chacón dimita ya.

J

Juan Rodríguez

Igualada

25 de gener 2017.16:54h

Respondre

Esta claro qué se tiene qué denunciar el abuso de no realizar un concurso público, cuando es preceptivo, yo mismo pondré una denuncia a anticorrupción y se corrobore que el proceso de... Llegir més selección haya sido legal, cosa que dudo.

j

jose ruiz

igualada

25 de gener 2017.11:14h

Respondre

El tickdi es només la punta del iceberg de las ”chaconades”, assignacions a dit dividint els serveis en varies factures , exemples:

753/2015 17/04/2015 Serveis Dinamització Econòmica OUT... Llegir més DOOR TIME SL
Servei d ?internacionalització de la Igualada Urban Running del 23 de maig de 2015. 7.260,00 €

4754/2015 17/04/2015 Serveis Dinamització Econòmica OCISPORT SERVEIS ESPORTIUS SL
Servei d ?execució, estructures i difusió de la Igualada Urban Running del 23 de maig de 2015. 21.175,00 €

Les dues empreses son del mateix grup ”propietari”.

a

angel

igualada

27 de gener 2017.13:13h

Te falta una partida : el total cobrado es de 35695€

3018/2015
13/03/2015
Serveis
Dinamització
Econòmica
RAMON PRAT TOMAS
Servei d... Llegir més ?organització i promoció de la
Igualada Urban Running del 23 de
maig de 2015
7.260,00 €

C

Caremel·la Planes

25 de gener 2017.00:10h

Respondre

Ha dimitit ja la Chacón?

J

JOSE

IGUALADA

23 de gener 2017.12:26h

Respondre

Els polítics estan per servir la ciutat no per servir-se de la ciutat, la senyora Chacon a “tornat” un favor a un ex empleat seu , el que hauria de dir es el perquè , i llavors dimitir. Si... Llegir més Igualada comerç va demanar aquesta aplicació , el seu president hauria de dir el perquè la demanat , i després també dimitir.

R

Raphanus brassica

Igualada

20 de gener 2017.10:34h

Respondre

1. Per curiositat fa una setmana que em vaig posar en contacte amb aquesta empresa, per correu electrònic, demanant més informació sobre l’app (si ja funcionava,....) i encara no he rebut... Llegir més resposta.
2. Això de que ”no fa només digitalització de tiquets, sinó que té uns algoritmes que la fan ÚNICA en el tractament de les dades” fa riure. D’això va el big data (per cert que a Igualada ara hi ha una exposició -bé un retall del que era l’exposició original). Hi ha un munt de gent i empreses que treballen en això. Per altra part si és tan únic m’estranya que no tinguin cap més client (l’excusa de la start-up no cola).

M

Maria

Igualada

19 de gener 2017.22:15h

Respondre

És sorprenent tantes crítiques i després la sorpresa me l’emporta jo amb el resultat de les municipals: majoria absoluta!!! Increïble!!

a

aaqualata

20 de gener 2017.09:30h

..igualet que a les Espanyes d’en Rajoy

M

Montserrat Requena

Igualada

19 de gener 2017.21:51h

Respondre

Sempre la mateixa excusa ” és legal”. I amb aquesta excusa afavoreixen amics i putegen la resta.

J

Juan Rodríguez

Igualada

19 de gener 2017.17:46h

Respondre

Lo siento però esto és inacceptable, si no dan mejores explicaciones, creo que la oposicion tendria que denunciarlo a anticorrupción, si no lo hacen lo haremos los Ciudadanos, no és posible que... Llegir més juegen con nuestro dinero, para crear empreses pantalla i desviar dinero publico.

J

Joanet

Igualada

20 de gener 2017.11:26h

mmmm... Ciudadanos dius?

R

Ramon F.

Igualada

20 de gener 2017.16:14h

Estoy con usted Sr. Juan, si la CUP tiene claro que se ha cometido una ilegalidad, lo que tiene que hacer es denunciarlo a anticorrupción, lo demás es perder el tiempo o solamente pretender... Llegir més perjudicar al adversario.

Aquí todo el mundo tiene sus obligaciones y si la CUP ve que hay una ilegalidad, no solamente tiene que denunciarlo a la justicia sino que esta obligada a hacerlo, tiene usted toda la razón, y si no lo hace es tan culpable o incluso más que el posible infractor infractor

J

Joan

Igualada

19 de gener 2017.13:23h

Respondre

”No fa només digitalització de tiquets, sinó que té uns algoritmes que la fan única en el tractament de les dades”. De veritat que es pensa que dient algorismes i tractament de dades ja es... Llegir més pensa que ens creiem que l’aplicació és única? Parli amb gent d’Igualada Comerç que li posarà en dubte que això es una demanda seva, Una altra mentida a part dels 50.000 inicials. Son vostès uns impresentables!!!! Tant de bo surti oposició de veritat que els faci fora.

A

A.

Igualada

19 de gener 2017.12:02h

Respondre

Coses que em vénen al cap al llegir això:

- Cenyir-se a la legalitat no és el mateix que tenir pulcritud política i de gestió pública.

- Les veritables explicacions, enlloc de ficar-se... Llegir més amb l’oposició i dir que sempre donarà explicacions, serien PUBLICAR EL CONTRACTE D’ADJUDICACIÓ ÍNTEGRE, el volum de l’adjudicació i el procediment complet pel que s’ha fet aquesta adjudicació.

- Als periodistes d’Anoiadiari que tingueu ganes de fer periodisme d’investigació i de fiscalitzar la política, QUE TAMBÉ ÉS FEINA VOSTRA i no només dels partits, us suggereixo de demanar segons la Llei de Transparència tota aquesta informació a l’Ajuntament.

- Una contractació d’un nou servei a dit i sense concurs o com a mínim un procediment negociat, especialment quan és un tema innovador, i per aquests imports, difícilment és la manera de donar suport a noves iniciatives que s’aguantin per si soles. Hauria de ser objecte de convocatòria oberta de subvencions en R+D en l’àmbit del comerç o del que vulguin, que de calers per fer aquestes coses n’hi ha a nivell europeu. O objecte d’inversió privada. Però la jugada de pagar amb diner públic l’elaboració (a un preu que no s’ha auditat o que no ha passat per un procés competitiu d’un producte que es podrà vendre a tercers), que com diuen els nanos de la CUP NO quedarà per l’Ajuntament ja que s’entén que és codi propietari i no codi obert -que seria una altra manera de fer que aquesta inversió es posés a disposició de tots els ciutadans i de totes les empreses-, és prendre’ns als contribuents per imbècils.

- Si aquesta contractació és discutible, els funcionaris que n’han fet la tramitació han mirat cap a una altra banda mentre es feia? No teniu prou força a l’Ajuntament per oposar-vos a les eventuals possibles corrupteles del polític de torn?

Entenc I COMPARTEIXO que la Sra. Chacón vegi el que fan aquests nanos com una iniciativa digna de cert suport públic, però n’hi ha moltes d’aquestes iniciatives, i de bones intencions l’infern n’és ple.

a

antoni

igualada

19 de gener 2017.11:32h

Respondre

una més de la Sra. Chacón que sembla ser que no té aturador. Marc Castells, que esperes a fer-la dimitir? que el pastís sigui més gran? que encara no té del tot clar on la portarà la porta... Llegir més giratòria?

un vot menys per CIU o el que sigui a les properes municipals, ens ho haurem de pensar una mica entre ERC i CUP, però vaja, veient la CUP a nivell nacional també està clar, sempre i quan el candidat d’erc no sigui un dels professionals que tenen que només han viscut d’això.

J

Joan Giner

Igualada

19 de gener 2017.09:08h

Respondre

La prepotència de tenir majoria.

A

Anna

19 de gener 2017.16:14h

Quin comentari tant poc treballat. Nen, avui m’has decepcionat. Ànims campió !

P

Pere Arnau

Igualada

19 de gener 2017.08:43h

Respondre

Només tinc un dubte. Si és veritat que només existeix una empresa que pugui fer aquesta feina, perquè no es va fer la contractació oberta? Només s’hagués presentat l’empresa i no hagués... Llegir més calgut l’informe...

i

i el PSC, que en diu?

19 de gener 2017.07:52h

Respondre

Cal saber que en diu el PSC.
I també en seria molt interessant saber quina és la opinió de ERC.

e

el sr ramon

les rambles dels castells

19 de gener 2017.12:43h

El PSC, i el Sr Figueres, encantats, a la aplicació. fins i tot ens dira la anyada de la ampolla de vi , quan la el comprem.
Un gran avans.........IMPRESSIONANT !!!!

a

aaqualata

19 de gener 2017.07:35h

Respondre

Primer: El Govern va mentir. No eren 50.000
Segon: Es cert que va ser a dit.
Tercer: Es diiu que es una App que fa més coses. Amb algoritmes que el fan unic en el tractament de dades. Gran... Llegir més clarificació.
Quart: Es reconeix que te un sol client.
Cinquè : Es reconeix que ha finançat una start-up.
Sisè : Es falta al respecta a la oposició
Setè : Com és que encara no ha dimitit?
Vuitè : Queda evidenciat que el que cerca la regidora és prepararse el terreny futur en diferit

Reafirmen la prepotencia egocèntrica de certs càrrecs polítics, que de la majoria absoluta en fan un dret de cuixa.

L

Lorena Ibanez

18 de gener 2017.22:48h

Respondre

Nos roban a la cara y insultan a quien quiere investigar la verdad. Chacon me recuerda a una exalcaldesa d valencia

M

Montserrat Tort

18 de gener 2017.22:01h

Respondre

posar culpes a Igualada Comenrç i insultar aquets nois de la CUP i diu que és fer politica seriosa? estem arreglats amb aquets plítics amb els nostres diners, si fos honrada dimitiria pero segueix... Llegir més dient mentides

D

David

Igualada

18 de gener 2017.18:11h

Respondre

O sigui, que és veritat que s’ha fet a dit, que el tiu treballava amb ella fins feia un mes, i també ho deu ser que l’informe només el signa ella i no un tècnic, però que és legal i no cal... Llegir més discutir més. I que ens hem de creure que el preu és el que toca, i no diu res de si són 63000 com diu la Cup o 50000 com havia dit ella. Ni tampoc de si després es podran vendre el programa a altres ajutnaments. Molt bé tu, estem apanyats. I per acabaro d’adobar diem que els de la CUp son com l’Hernando i els de Plataforma.

S’ha cobert de gloria aquesta dona. Sí que som únics a Igualada sí d’aguantar aquestes preses de pel.

i

igualadí enfadat

Igualada

18 de gener 2017.16:54h

Respondre

El fet que sigui una oportunitat única li permet decidir a dit qui ha de realitzar aquesta tasca? Pensa Chacón que venent-nos la moto de que és la millor oportunitat oblidarem que ha decidit a dit... Llegir més qui ho ha de fer? I si hi havia empreses millors? Perquè no desmenteix la mentida dels 50.000 euros? Ara és culpa de la CUP que us ha fiscalitzat? Si la CUP no va a les comissions informatives, com és que tenen dades que vosaltres negueu a la ciutadania? No li sembla Chacón que demagògia és comparar a la CUP (extrema esquerra) amb Plataforma per Catalunya (extrema dreta xenòfoba) només per que li han tocat els nassos? No és potser la seva afirmació massa SIMPLISTA ja que té redueix la política a bons i dolents com un nen petit? No és estrany que una “start-up” comenci amb un únic client i aquest sigui l’Ajuntament d’Igualada? Quina empresa comença amb un sòl client? Les oportunitats úniques també es varen fer durant la bombolla immobiliària i mira com vam acabar...

R

Roser Vila

18 de gener 2017.15:40h

Respondre

Enlloc d’assumir responsabilitats, insulten i desacrediten a la oposició

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.