TORNAR

El govern d'Igualada afirma que "fem costat a la vaga del 8 de març"

Carme Riera remarca que van votar una moció on s’hi incloïa el suport a la vaga d’aquest dia

politica
Dimarts, 27 febrer 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

De cara al dijous de la setmana vinent, 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, diversos col·lectius feministes han organitzat una jornada de vaga per reclamar la igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones. L'Ajuntament d'Igualada ha matisat un comunicat de l'oposició en relació al vot contrari a una de les mocions del darrer ple on es feia referència a la jornada de vaga.

La quarta tinent d'alcalde d'Igualada, Carme Riera, ha volgut matisar la posició del govern respecte a les mocions que es van votar en el darrer ple municipal. Riera, responsable de l'Àrea d'Acció Social i Igualtat, afirma que "com a Ajuntament donem suport a la vaga del 8 de març" i remarca que "en la sessió es van presentar dues mocions. En la primera, d'Esquerra i Decidim, hi havia diversos punts inclosos en la part resolutiva i entre aquests punts hi ha recolzar la jornada de vaga, a més d'altres accions en pro de fomentar polítiques d'igualtat. Aquesta moció va ser aprovada amb els vots del govern".

En relació al vot negatiu que subratllava el comunicat d'alguns dels partits de l'oposició, Carme Riera assenyala que "en la següent moció que es va presentar, per part de Decidim i la CUP, hi apareixien punts que parlaven de 'remunicipalització de serveis públics' que no eren prou clars a què es referien, doncs l'Ajuntament és el qui presta directament l'atenció a nivell de serveis socials". Es tracta del punt 3, on el redactat demanava "treballar per la remunicipalització i extensió dels serveis públics relacionats amb la sanitat, serveis socials i atenció a les dones i atenció de la infància: des d’escoles bressols i hospitals, fins als serveis de dependència i atenció a les persones". Riera remarca que "de tota manera, aquesta moció es votava quan ja s'havia aprovat l'anterior" i que el govern del PDeCAT votant la moció prèvia "ja s'havia adherit a la vaga del dia 8".

Riera afegeix que "per la nostra part, treballarem per eliminar les diferències salarials entre homes i dones, la manca d'equitat entre gèneres en els llocs directius, lluitarem contra la feminització de la pobresa i per una maternitat lliure i segura, entre d'altres reivindicacions". En el ple va prosperar també l'aprovació d'una modificació del protocol contra l'assetjament laboral. La regidora es felicita també de l'aprofundiment en les mesures "per lluitar també contra la discriminació de les persones 'trans'".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.