TORNAR

El govern de la Pobla nega que hi hagi desviacions en els comptes

Els convergents afirmen que l’oposició fa equívocs entre pressupost i compte general

politica
Divendres, 30 juny 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'equip de govern convergent ha negat categòricament les afirmacions que la setmana passada va fer el grup de Junts per la Pobla sobre els comptes del 2015. Acusen al regidor del grup vinculat al PSC que "no distingeix entre la liquidació del pressupost municipal i el compte general" en referència al seu comunicat.

Les afirmacions del grup Junts per la Pobla, que la setmana passada va assenyalar que el govern de CiU havia comès "anomalies" i que hi hauria hagut "desviacions" en el capítol d'inversions han estat respostes per l'equip de Santi Broch. Els socialistes es referien a la liquidació del pressupost del 2015, que no estaria completada. Els convergents repliquen que "la demora temporal en l'aprovació de la liquidació del pressupost no és cap anomalia. Es tracta d'un fet puntual, que es repeteix en d'altres entitats locals d'arreu de Catalunya". Pel que fa a la presumpta desviació en les partides d'inversions -el comunicat de l'oposició assenyalava fins a un 33% en certes partides-, el govern entén que són "afirmacions gratuïtes i sense proves".

Un dels plens del 2015, l'exercici que està ocasionant la polèmicaAixí, apunten que el comunicat de Junts porta a equívocs ja que "no es fa distinció entre la liquidació del pressupost municipal i el compte general" que són "dos documents ben diferenciats legalment i amb dues tramitacions també clarament diferenciades a la llei". Junts parlava d'al·legacions a la liquidació del pressupost, però el govern matisa que "la liquidació no se sotmet al tràmit d'informació pública i, per tant, no és possible presentar al·legacions. Ell les va fer en relació al compte general". També que "no s'ajusta a la veritat" en relació a la data en la que es va donar a conèixer a la comissió informativa, que va ser el setembre de 2016 i no aquest mes de març.

Sobre les desviacions

On més contundència mostra el govern és en la resposta sobre les desviacions en diverses partides d'inversions. Asseguren que "són afirmacions gratuïtes i sense proves en relació a suposades desviacions en l'execució d'obres" i que és una informació que ha de rebre en la comissió, la qual encara no ha realitzat la corresponent sessió. 

Finalment, sobre l'aprovació de la liquidació dels comptes del 2016 i l'aprovació del pressupost d'enguany, l'Ajuntament matisa que "s'ha estat els mesos de final de 2016 i començament de 2017 amb la plaça de la secretaria-intervenció vacant. Properament, es preveu l'aprovació dels dos documents".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.