TORNAR

ICV-EUiA, Pirates i Procés Constituent s'alien a Igualada, pendents de Podem

La candidatura, gairebé tancada, decidirà el nom divendres

politica
Dimarts, 24 març 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El proper divendres, a 2/4 de 8, diverses forces de l'esquerra igualadina triaran si finalment s'agrupen en una candidatura conjunta. Seria la setena que salta a l'arena electoral. La formarien ICV-EUiA, Procés Constituent, Pirates de l'Anoia i membres de Podem

Amb el nom provisional d'Assemblea d'Igualada, aquest divendres 27 de març es reuniran a l'Espai Cívic Centre, en una trobada oberta amb la ciutadania, membres d'ICV-EUiA, Pirates de l'Anoia, Procés Constituent i algunes persones de Podem per debatre la conformació d'una candidatura conjunta. Darío Castañé, de Pirates de l'Anoia i un dels portaveus, explica que "ens posem a treballar junts,  compartim el diagnòstic de la realitat a Igualada i compartim els objectius que han de fer possible canviar el rumb de l’actual ajuntament i construir una ciutat amb més qualitat de vida per a tothom". Castañé també apunta que "som persones de diferents sensibilitats, no ens limitem a partits, i volem obrir el debat de si fa falta aquesta candidatura...". Hi ha un consens molt avançat i s'ha votat positivament en els casos de ICV-EUiA, Procés Constituent, Pirates de l'Anoia. Ara resta la decisió del Cercle Podem, que de moment no s'hi adhereix com a organització. El proper divendres es decidirà si hi ha aquesta candidatura de confluència i el nom que agafa.

La constitució de Podem Igualada, el desembrePodem-Podemos estaria pendent de tenir un 'sí' de la seva directiva a recolzar la seva participació en la candidatura. Amb el nom del partit no poden presentar-s'hi, però farien figurar el Cercle Podem Igualada com a suport explícit. Fonts properes a l'Assemblea d'Igualada expliquen que a hores d'ara la directiva estatal de Podemos ha d'atendre moltes demandes de diferents seccions territorials i, de moment, els membres del partit que se sumin a la candidatura ho faran a nivell individual. 

Després de les dissensions amb el seu antic secretari general, Juan Manuel López Villatoro, des del Cercle Podem Igualada s'ha optat per la prudència i esperaran aquesta decisió de la directiva estatal. López Villatoro, per la seva banda, hauria reunit un nou nucli de seguidors i no ha explicitat encara si intentarà formar una candidatura. 

Aposta per l'increment de la participació ciutadana

En la declaració d'intencions de l'Assemblea, manifesten que "és imprescindible incrementar els nivells de participació ciutadana en la vida política, tan dins com fora de les institucions, i per això voldríem comptar des del primer moment amb les aportacions de totes aquelles persones que no es resignen, que creuen que les coses es poden fer d'una altra manera i que volen involucrar-se en un canvi necessari". 

La candidatura unitària serà "a parts iguals" dels diferents components fundacionals. En tot cas, no han aclarit encara com es computaran els vots d'aquesta força de cara a la representació al Consell Comarcal o la Diputació Provincial. Entenen de tota manera que no serà difícil arribar a un acord en aquest sentit. Fòrmules similars com Barcelona en Comú sumaran els vots a la força Entesa per a optar a la Diputació.


24 Comentaris

d

dani

igualada

26 de març 2015.10:04h

Respondre

típica batalla de sempre, les esquerres molts però mal avinguts i els de dretes tots a una...

C

Carles

IGD

25 de març 2015.09:21h

Respondre

Felip, Albert, Andreu i altres persones de la CUP Igualada us ho dic amb molta tristesa, no us mereixeu portar el nom de la CUP, la CUP mai, mai, (i us uc dic amb molt coneixement) insultaria i... Llegir més tractaria d’aquesta manera als seus companys. No és això, companys, no és això.. .

A

Albert

26 de març 2015.19:05h

Hola Carles, com a persona que participa de l’espai que esmentes, deixa’m dir-te que em sorprèn força que ens atribueixis els comentaris d’aquestes persones o personatges ficticis que... Llegir més enumeres. En alguns és evident que hi simpatitzen, però d’aquí a dir que formen part de l’organització i va un tros!

Altra cosa és que en aquesta ciutat tot se sap i corre molta xafarderia i a vegades molta mala llet també. I més des de l’anonimat.

En tot cas només vull recordar que, malgrat haver decidit no participar d’aquesta iniciativa, sempre ens hem intentat mostrar respectuosos amb el procés que heu continuat i no n’hem volgut parlar mai portes enfora, ni per bé ni per mal. I mira que d’ocasions no ens n’han faltat, que allà on hem anat a explicar-nos el tema era recurrent.

Doncs res, ens anem trobant que fan falta moltes mans per transformar la ciutat, tant dins com fora l’ajuntament! Però no barregem emissores, si us plau. Salut!

dario

Dario Castañé

Igualada

24 de març 2015.20:23h

Respondre

Gràcies pel comentari, ”Increïble ICV”. De tota manera, permet que desenvolupi la meva opinió i doni resposta adequadament.

Abans de res, dir-te que Pirates no treballa per la internet... Llegir més gratis ni la lluita contra els drets d’autor. Realment treballem perquè Internet sigui accessible per a tothom i uns drets d’autor que no siguin favorables als oligopolis culturals. A més, som acèrrims defensors de la democràcia directa, la transparència i els Drets Humans, amb totes les seves conseqüències, com defensar la celebració d’un referèndum per la independència fins i tot desobeint. Aquestes coses les pots llegir a la següent entrevista i posicionament oficial al respecte:

http://anoiadiari.cat/politica/dario-castane-partit-pirata-ha-deixat-partit-descarregues/
https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/283/

Per altra banda, cada municipi és un món. A Barcelona estem sota el paraigua de la CUP a Capgirem Barcelona. A altres llocs anem amb Podem, o amb ICV o ambdós. Fins i tot hi ha llocs on és EUiA i Pirates, així com amb EQUO. A Igualada hem tingut converses amb tothom, fins i tot la mateixa CUP, com podràs comprovar en la votació on es va decidir si anàvem amb la confluència o CUP: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/298/

Transparència contra desinformació. Aquest és un dels nostres lemes.

De fet, porto des de l’any passat anant a assemblees parlant de proposta pirata treballada tant per l’agrupació local com pel partit. Amb CUP vaig parlar-hi a la tardor, però per un motiu o un altre, tot s’ha allargat fins gener-febrer perque es cercava un projecte ampli i apartant les sigles.

Sobre prendre’ns seriosament, hi haurà qui ho farà i qui no. És totalment respectable i dins de la normalitat. Qui, com una part dels comentaristes, tingui ja una idea preconcebuda aniran cap a una banda, mentre altres persones potser decideixen acostar-se i escoltar-nos aquest divendres.

Sobre l’article del Premi #PuskaHerrera, és un bon article, però no es pot caure en interpretar Igualada com si fos Barcelona ni el tot per un part, malgrat que aquesta part sigui la dirigent d’una formació política.

El que jo veig a Igualada són persones amb ganes de fer les coses diferents, tenint presents errors propis i aliens, treballant de forma oberta i consensuada des de fa setmanes. No són els noms propis de l’article els que penquen aquests dies en la proposta. Potser no tantes com CUP, però també estem sumant la feina que ja portàvem tots els grups treballant pel nostre compte.

Reitero la invitació a tothom a participar de l’assemblea, ja que tothom hi és benvingut. També us convido a qualsevol assemblea pirata.

J

Javier

Calafell

24 de març 2015.20:48h

Enhorabona per la iniciativa, espero que, a diferència de lo que passa a molts municipis, us enteneu.

La confluència requereix d’actituds que son difícils de trobar en política,... Llegir més com la generositat i la empatia.

De debò, els temps requereixen unitat, però es important que ningú abandoni la seva identitat, que ningú impossi les seves mecàniques, i que s’abadonin els sectarismes.

De debò, molta sort!

J

Josep M. Marin

Igualada

24 de març 2015.17:34h

Respondre

En relació la la possible participació de Podem Igualada a les municipals en coalició amb altres partits, es fa necessària la següent puntualització Podem no es presenta a les municipals ni es... Llegir més poden utilitzar els seus signes d’identitat.
Actualment el partit ha de debatre les diferents denúncies realitzades pels seus components davant garanties, per això és inviable el seu progrés mentre no se solucionin aquestes denúncies, a més s’ha de tornar a fer una nova votació per als càrrecs electes (SG).
Hi ha una opció a nivell personal (mai com a partit) però aquesta opció indicada pel partit i d’obligat compliment, està pendent de realitzar una consulta als afiliats d’Igualada i realitzar la votació de les diferents propostes presentades (telemàticament o per urna). El resultat d’aquesta votació determinés si es va a les municipals i de quina manera i sempre a nivell personal, aquesta és la realitat, gràcies

J

Juan Carlos González Caldito

igualada

24 de març 2015.16:27h

Respondre

Com rabia la gent no???
Deixo un vídeo que potser ho escenifica tot: l’esquerra lluitant per la representacio de la vertedera Esquerra mentre els ”altres” (els de sempre...) fan la seva.
Au,... Llegir més Pau i despres gloria.
https://youtu.be/YLI5W-tvPys

B

Because we go further!

Igualada

24 de març 2015.15:17h

Respondre

Quina colla de pallassets en busca d’una cadira. Pensava que havíeu entés que fent sopes de lletres no s’arriba enlloc.

dario

Dario Castañé

Igualada

24 de març 2015.14:29h

Respondre

M’agradaria comentar algunes coses personalment. No parlo en nom de la iniciativa, només en nom meu.

En primer lloc, no caldria que ho digui però mai està de més insistir-hi: els... Llegir més comentaristes i lectors, crítics o no, estan convidats a participar en l’assemblea i criticar la proposta si ho creuen convenient. És el que volem i esperem, que tothom pugui dir la seva. Des del respecte a la divergència i sense caure en una guerra d’epítets ens trobarem i ens millorarem mútuament.

Segon, el nom d’Assemblea d’Igualada no és el de la candidatura i només pretenia representar el que s’ha creat, una assemblea de persones d’Igualada, des de diferents sensibilitats i amb ganes de fer les coses diferents, assumint els errors passats i futurs.

Tercer, per al·lusions, qui és Pirates? Doncs no és un grup unipersonal, malgrat que sóc el més actiu. És un grup obert a tothom i actiu que està organitzant-se per treballar dins i fora de les institucions.

I últim, per al·lusions novament, si algú vol emprar el nom de Pirates com negatiu, li recomano la lectura d’aquest article i que s’ho pensi de nou: http://pirata.cat/bloc/?p=1362

I

Increïble ICV

Igualada

24 de març 2015.14:59h

Dario, qui més qui menys coneix que us dediqueu a tema de l’internet gratis i la lluita contra els drets d’autor. Per això sou tan ”populars” en el terreny de la cultura i la creació... Llegir més artística. El que no entenc és que fa un, com li dieu...moviment, partit?...tan i tan avançat aliant-se amb ICV que forma part del que en dieu l’establishment català o la casta que diuen els de Podemos. De debò voleu que algú es prengui seriosament aquesta candidatura? Esperaré impacient a saber el nom de la persona d’ICV que l’encapçalarà.
Vull acabar agraint el link de Remai. Brutal. Llegeix-te’l Dario, et farà pensar.

v

votant pirata

Igualada

24 de març 2015.16:21h

Jo mai he vist a Pirates parlant de casta... I Pirates es més del que dius! Jo els voto per temes de transparencia, participació i drets humans. Simplificar tot Pirates en el que dius, es com dir... Llegir més que la CUP es nomès indepe, per que s’ha abraçat amb Artur Mas.

Deixeu d’intoxicar...

J

Joan Giner

Igualada

24 de març 2015.14:26h

Respondre

Eramos pocos y parió la abuela

F

Felip C.

24 de març 2015.14:19h

Respondre

Els qui sabem mínimament qui sou, també sabem que aquí hi ha més sigles que persones. ”Forces d’esquerra”, uau, quanta força i confluència!

Felicitats als quatre de Procés (contineu... Llegir més així que el Rafa Moya us agraeix que sigueu l’única organització d’Igualada que li fa cas -ni el PSC ni NeCat li havíen servit abans...-) i al Dario (EL Pirata, dels Pirates unipersonals d’Igualada) per deixar-vos enredar. És realment esperpèntic tot això. I acabem-ho d’adobar amb els rebotats de Podemos, tu. Apa que si ICV cregués que té alguna altra alternativa s’hagués fotut en tot aquest merder. Si fossin més de 5 i algú més a part del Badia fill tingués menys de 50 anys apa que us hauríen vingut a buscar. Bé, això, i si no hagués aparegut la CUP amb tanta força com se’ls veu, clar.

Jo el que em pregunto és: a més de tot això, just dos mesos abans de les eleccions (i amb setmana santa pel mig) encara heu de decidir si us presenteu? Però qui voleu que us prengui seriosament? No és potser això una unió artificial i a correcuita que l’únic que busca és presentar-se a les eleccions al preu que sigui mentre s’amaguin les sigles d’ICV? Com pebrots fareu un programa conjunt amb tant poc temps? ICV ja el porta fet? Els seus alliberats? I qui finança la campanya? Ells també? La Mateu amb el sou astronòmic de l’era Entesa? I els vots, després, per ells també al Consell i a la Diputació?

Ostres, espectacular tot això. Quina vergonya aliena. Bravo pel gol ICV, però no crec que us salvi del naufragi.

C

Carles

IGD

24 de març 2015.15:55h

Tranquil, Felip, et surt l’escuma per la boca de la ràbia. Que te’n fet ICV? No deixis que l’odi t’ennuvoli la raó. No es bo ;-)

P

Per la mestre

IGD

24 de març 2015.13:25h

Respondre

ICV no han sigut mai res pero ara menys
Que vagin a pencar, si es que saben el que es

M

Miquel S.

Igualada

24 de març 2015.12:29h

Respondre

Aquesta proposta m’atrau més que la CUP, que són uns sectaris i una colla d’amiguets ”superguais que faran la revolució del somriure” que entre ells es diuen ”cuca”. Prou... Llegir més d’infantilismes i apostem per política seriosa. Gràcies i èxit a Assemblea d’Igualada.

C

Carles

IGD

24 de març 2015.10:45h

Respondre

Veig una ràbia incontrolable vers ICV, tranquils homes que aquesta confluència tan sols busca una nova forma de fer política on es defensa la participació vinculant de la ciutadania. Si clar, hi... Llegir més ha gent de ICV però també moltes altres entitats i persones que des de la humilitat volen acabar amb la dictadura de la democràcia representativa. I us demanaria tranquil•litat i sobre tot respecte a les institucions i persones que les representen Perquè lo lamentable és parlar amb tanta ràbia i visceralitat sense conèixer res del projecte ni de les entitats ni de les persones. No sé si es massa demanar, però podríeu pensar que darrera de tot això hi ha persones que volen canviar les coses i repeteixo es mereixen un respecte.
Ara que si preferiu criticar, sense cap coneixement del projecte, vosaltres mateixos, però que sapigueu que és un projecte des de baix i des de les persones com tu i com jo.

a

andreu

igd

24 de març 2015.11:42h

i qui es creurà tot això de qui va de la mà d’ icv si tothom els coneix i saben a lo què van x experiència? en fí lerrouxistes amb cara de gent amb bona voluntat!!! vosaltres també direu que... Llegir més aposteu pel canvi des del ”ni dretes ni esquerres” com deia podemos? no teniu credibilitat! tot això ja ho proposa la cup! cop de cup!

C

Carles

i

24 de març 2015.12:29h

Si si..., bon cop de CUP i mentre us baralleu a dreta es pixa de riure, que ingenus que sou!

A

Albert

igualada

24 de març 2015.12:42h

Doncs mira Carles, jo que havia votat Icv altres vegades veig ben clar que això que es presenta, amb tant poc temps per davant i a la desesperada, és només un intent de crear una taula de... Llegir més salvació per icv. Procés constituent per no dir Rafa Moya (abans a psc i necat) i quatre cincuentons que l’adulen, i Pirates, que tothom sap que és una sola persona a Igualada. Vaja, i li diuen assamblea. Paga icv, s’emporta els vots, i amagantse rere unes altres sigles. I a només dos mesos de les eleccions. No crec que funcioni massa no...

l

l'escalfor de la cadira

igualada

24 de març 2015.09:56h

Respondre

Apropiar-se del concepte d’Assemblea com a forma desesperada per mantenir l’escalfor de la cadira de la sala de plens de l’Ajuntament em sembla lamentable. Estem parlant de formacions que no... Llegir més són assembleàries o almenys les seves assemblees només són consultives i mai vinculants. ”Una nova forma de fer política” per part d’ICV? Que jo sàpiga fa anys que tenen representació a l’Ajuntament (abans amb el PSC on entre d’altres mesures van aprovar la privatització de l’aigua) i després a la trista oposició. Altres dubtes: qui són els Pirates més enllà del seu portaveu? I què vol dir això de ”gent de Podem però no tots”? En fi, aquesta notícia fa entre vergonya aliena i gràcia.

O

Oximoron

Igualada

24 de març 2015.12:58h

Llavors parlem de l’apropiació del concepte ”Unitat Popular” i potser veurem que el meu pseudònim vé al cas.

La CUP no és la única candidatura vàlida ni molt menys la que... Llegir més té un especte demogràfic més ampli com per autodenominar-se ”unitat popular”. De fet, ni és la única força assambleària, tot i que les metodologies difereixin substancialment.

I

Increïble ICV

Igualada

24 de març 2015.08:54h

Respondre

Qui t’ha vist i qui et veu ICV. Però s’ha de sobreviure com sigui...una cadira és una cadira...encara que passi per associar-se a centralistes furibunds o associacions que no representen més... Llegir més que als dirigents que tenen. De co-protagonistes de la modernització d’Igualada amb l’Entesa a aquesta mena de marginalització tan guaaaai. En la franja de votants als que creieu adreçar-vos, us escombrarà la CUP. Per cert, això dels Pirates de l’Anoia no te desperdici. De fet seria un bon nom pel conjunt de la candidatura.

R

Remai

24 de març 2015.09:23h

http://www.fotlipou.com/hi-ha-vida-mes-enlla-del-barca/llegir-i-escriure/895-premi-puskasherrera.html

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.