TORNAR

L'igualadí Xavier Figueres serà un dels assessors del PSC a la Diputació

El número d’assessors a l’ens provincial passa de 82 a 92

politica
Divendres, 26 juliol 2019. 07:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'ex regidor de la capital anoienca Xavier Figueres Casanovas, pertanyent als socialistes, figura entre els càrrecs eventuals nomenats a la Diputació de Barcelona per al proper mandat. En concret, farà tasques "d'assessorament especial" en "assessorar als grups polítics com a òrgans interns de caràcter obligatori".

Figueres, en una imatge d'arxiuLa Diputació de Barcelona donava a conèixer aquesta setmana les dedicacions dels seus càrrecs electes que formen part del govern. També es feia públic la xifra d'assessors i càrrecs eventuals que hi haurà en aquest mandat, 92 en total. Entre aquests hi ha un igualadí, Xavier Figueres Casanovas. Figueres, de 44 anys, té un important bagatge polític a l'Ajuntament d'Igualada, d'on va ser regidor del 1999 al 2019 i va tenir tasques de govern en àrees com Esports i Mobilitat durant 12 anys. Les percepcions per aquest càrrec seran 3.720,53 euros mensuals. 

Figueres ha estat també a la secretaria de direcció i organització del PSC a la comarca. En el seu currículum hi ha títols d'administratiu i de Tècnic d'Esports Base. També és diplomat en Funció Gerencial de l'Administració Pública per ESADE. Aquest 2019 va decidir abandonar la política municipal i no es va presentar a la llista conjunta d'Igualada Som-hi, amb els Comuns.

La Diputació passa aquest mandat de 82 assessors a 92. El total d'assessors que es poden contractar s'ha elevat també, a 124. Hi ha dues tipologies d'assessors, els càrrecs eventuals d'"Assessors/es tècnics de Presidència, d'àrees i de diputats/des amb delegació" i els càrrecs eventuals vinculats als grups polítics, dels que en forma part Figueres. 

Entre les funcions dels càrrecs eventuals que fan tasques d'assessorament per a grups polítics, hi consta "assessorar els membres electes dels municipis i, en el seu cas, de les comarques, dels partits polítics, coalicions electorals i federacions de partits a què pertanyi el grup de la Diputació de Barcelona al qual es trobi adscrit", "fer propostes de qualsevol naturalesa, especialment, de caire polític, al president/a, portaveu i portaveu adjunt, en el seu cas, del grup polític de la Diputació de Barcelona on es trobi adscrit", "fer propostes de qualsevol naturalesa, especialment, de caire polític, als membres electes dels municipis i, en el seu cas, de les comarques, dels partits polítics, coalicions electorals i federacions de partits a què pertanyi el grup de la Diputació de Barcelona on es trobi adscrit", "coordinar i distribuir les funcions materials del personal adscrit al corresponent grup polític".


4 Comentaris

antonio-lopez

Antonio Lopez

Igualada

31 de juliol 2019.07:53h

Respondre

Exactament per que esta capacitat?
92 carrecs de confiança o 92 enxufats de confiança? Es tot plegat molt vergonyós.

R

Ramón Vergés Vidal

Igualada

29 de juliol 2019.18:15h

Respondre

Dues preguntes:

Son necessaris 92 assesors i càrrecs eventuals i cal que cadascu percebi 3.720, 53 euros mensuals?
A mes posiblement moltes d’aquestas persones segurament que tenen un... Llegir més altre feina, crec que la retribució es excesiva.

M

Marc

Igualada

26 de juliol 2019.13:20h

Respondre

92 persones cobrant 3.720,53 euros al mes??????
Suposo que com a bons treballadors i com marca la nova llei cada dia deuen fixar, no?

R

Raul Pauli

Igu ala da

12 d'agost 2019.07:19h

Em permets que em pixi de riure?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.