TORNAR

L'oposició de la Pobla veu "desviacions" en partides del pressupost del 2015

Els socialistes parlen d’alteracions de fins el 33%

politica
Dijous, 22 juny 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La liquidació del pressupost del 2015 no es va presentar fins el març d'aquest any i el grup de Junts per la Pobla assenyala que hi ha aspectes que no s'han aclarit. Apressen al govern de CiU perquè aprovi els comptes d'enguany, no presentats encara.

El grup de Junts per la Pobla, vinculat al PSC, ha emès un comunicat on exposa que respecte al pressupost de fa dos anys, el de 2015, "hi ha anomalies que nosaltres considerem greus i suficientment importants per presentar al·legacions" respecte la seva liquidació. Altres forces del consistori, com ERC, mantenen que hi ha mancances en els números i que hi ha desnviacions en partides d'inversió. El comunicat socialista, de fet, assenyala "desviacions del 15%, 17%; 25% i 33% de més en l'execució d'algunes obres" sense que hi hagi "ni un informe de justificació de la desviació".

Un dels primers plens del mandat, el 2015Els socialistes van demanar en el marc de la Comissió de Comptes "un informe" que aclareixi perquè, a més, "hi ha despeses de partides que no corresponien". El grup progressista afegeix que "havent-hi uns diners pressupostats en partida amb mandat del Ple Municipal per pagar-se, a 31 de desembre, no s'havia fet efectiva, però comptablement es donava com anul·lada la partida". 

En el comunicat lamenten que "encara no s'ha convocat de nou la Comissió de Comptes per resoldre les al·legacions presentades, i cap membre de la Junta de Govern s'ha dignat dir-nos res al respecte" pel que fa als comptes del 2015, mentre que tampoc s'ha fet la liquidació del pressupost de 2016 "que s'havia d'aprovar abans del març". Assenyalen que, en aquesta conjuntura, tampoc s'ha formalitzat encara el pressupost d'aquest any 2017 i que es viu del pressupost prorrogat de 2016.

"Tots aquests problemes són d'ordre intern", manifesten els socialistes, "sense que puguin ser atribuïbles a cap ens exterior, ni Generalitat, ni Diputació, ni govern espanyol ni Europa; són problemes de casa i no valen excuses. Segur que són problemes difícils de detectar i posar en evidència quan s'han d'analitzar multitud de dades i anotacions en pocs dies però fàcilment identificables si es treballa al dia a dia".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.