TORNAR

Pàmies 'La decisió pel centre de fabricants odenenc enlloc de l'igualadí ha estat una decisió política i no tècnica'

L'Ajuntament d'Igualada denuncia 'contradiccions' en el procés de selecció fet per la Generalitat

politica
Dimecres, 1 abril 2009. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El regidor Antoni Pàmies, com a portaveu de l’Ajuntament d’Igualada, ha assegurat que estudiaran “amb lupa” l’expedient i el procés de selecció que ha seguit la Generalitat per decantar-se pel projecte d’outlet del territori odenenc, ja que hi ha detectat contradiccions. Ha manifestat tenir certes sospites que “les coses no s’han fet bé amb un rerefons polític i no tècnic”, assenyalant al grup polític de l’oposició que comparteix color amb la Conselleria de Comerç. Així mateix ha assegurat que l’ajuntament donarà suport al promotor del projecte igualadí si vol presentar algun requeriment al Govern “ja que amb aquesta decisió sentim lesionats els interessos dels igualadins”.

Terreny on es projecta el centre de fabricants igualadí

Antoni Pàmies mostrant alguns dels papers dels passos administratius

Tot i que la sol·licitud presentada pels promotors del projecte outlet igualadí encara no ha estat rebutjada, sí que s’ha comunicat, des de Comerç, que “no hi ha cap esperança que hi pugui haver un altre centre de fabricants” ha explicat el regidor Antoni Pàmies. Al marge d’aquest comunicat, però, l’ajuntament d’Igualada considera que amb la decisió presa per Comerç es lesionen els interessos dels igualadins i per això recolzaran, “amb totes les eines que estiguin al seu abast” si els promotors del projecte igualadí volen presentar una reclamació.

I és que l’Ajuntament entrava ahir una petició a Comerç per poder disposar de tota la informació sobre aquest expedient, per estudiar-lo “amb lupa”.

Contradiccions als passos fets per la Generalitat

Antoni Pàmies ha posat de manifest un ball de dates, en què, afirma, “que la candidatura d'Òdena va arribar a Comerç un dia abans que la d'Igualada, però que en la d'Òdena encara no s'havia aprovat definitivament la modificació puntual del pla general”. El regidor ha mostrat també alguns dels tràmits administratius que s’han fet des de la Generalitat, els quals en el cas del projecte d’Igualada els terminis són molt més llargs “donant, sembla, preferència al d’Òdena”.

Pàmies ha lamentat, per exemple, que un informe que Comerç havia de demanar al Consell Comarcal “tardés 45 dies a demanar-lo pel projecte d’Òdena i 92 del d’Igualada”.

Una decisió política i no tècnica

El regidor ha assenyalat que aquests lapses entre uns i altres projectes deixen entreveure que es tracta d’una decisió “més política que tècnica” i ha insinuat la mà d’un grup polític “qui ha sembrat dubte al ple és del mateix color que qui té pes dins de serveis territorials”.

En aquest sentit ha assegurat que les relacions amb l’ajuntament d’Òdena no queden afectades ja que no hi té res a veure, recordant que “qui aprova les modificacions del pla general, qui publica al DOGC, qui accepta els expedients... és la Generalitat”.

Com a mínim que es faci, aviat

Pàmies també ha volgut reiterar que ara que el projecte odenenc té el vist-i-plau, “no es retardi amb excuses de la crisi, cosa que seria inadmissible”. Així mateix el regidor ha tingut unes paraules sobre els fabricants igualadins que van donar suport al projecte d’Òdena, “als fabricants potser els és indiferent Igualada o Òdena, però nosaltres mirem no només els interessos econòmics sinó també els de la ciutat”.


21 Comentaris

A

Antoni Morros

Igualada

3 d'abril 2009.20:25h

Respondre

No puc entendre de cap manera el que dius, Toni Pàmies. No es poden tenir unes mires tan curtes. No ens podem mirar el melic; perdre el temps; posar pals a les rodes; fer les coses malament i tard;... Llegir més carregar contra una institució igualadina que ha fet be la seva feina; queixar-se per una suposada decisió ”política” més que tècnica;carregar-se una cosa que sense dubte serà bona per Odena, per Igualada i per la comarca
(¿la Conca?)i fer-ho tot volent buscar tres peus al gat sota l’empara, això si, d’una suposada defensa dels interessos d’Igualada. Suposo que no has arribat a pensar que la gent és imbècil, oi? Perquè, si no ho has arribat a pensar, llavors no s’enten res de res. No ho som d’imbècils, saps? Els interessos d’Igualada,és evident, no es defensen de la manera que ho has fet, en aquest tema, fins ara. Ben al contrari. Jo diria que el que dius és mes aviat allò que els castellans en diuen una ”pataleta”. Saps qué passa? Doncs que a la ciutat hi ha altres institucions que, no pas des del poder, defensen realment Igualada. T’has equivocat del tot, em sap greu haver de dir-t’ho.
A mi em sembla que a Igualada ens n’hauriem d’alegrar de que finalment hi hagi l’outlet i el que faci falta. A veure si, en temps de crisi, dinamitzem la cosa, que falta que fa. I és ben evident que amb posicions com la teva no arreglarem res. Ah!! No es pot carregar contra els fabricants dient que no defensen els interessos d’Igualada i tu (l’Ajuntament) si que ho fas. Aixó només pot ser fruit d’un fonamentalisme totalment inadmissible. Que representes la ciutat, saps? I, per tant, hauries de representar també els fabricants, no creus?
Perdona el to, noi, però és que a vegades segons quines coses treuen de polleguera, més venint de qui venen.
Bona nit i tapa’t

J

Joan Torras i Compte

Igualada

3 d'abril 2009.16:38h

Respondre

Amic Pol, Esquerra no prefereix l’outlet a Odena. El voliem a l’Anoia, i si era posible, a Igualada.
Fà mes de 5 anys que en el plé municipal hem estat defensant aquesta posició, que era... Llegir més coincident amb FAGEPI i daspre, també amb la de l’UEA. El govern de l’Entesa tant li feia, mai no i va creura en el projecta, sempre pilotes fora.Si fem memoria fa un any ningú de l’equip de govern parlaba de l’outlet, li molestaba, are el govern de l’Entesa sembla un nou ”convers”sembla com si l’haguesin defensat tota la vida.

Estic content per l’Anoia, perque és una reivindicació de fa molt de temps, ja ens toca tenir una petita victoria. Que el govern no l’embruti.

m

maría dolors

igualada

2 d'abril 2009.18:15h

Respondre

Quan vaig llegir que en Pamies deia que mirarían amb lupa el projecte d´odena vaig pensar lo llógic i sensat. Volen estudiar a fons quins errors han comés i quins encerts te el concedit. Axís... Llegir més s´apren i es pot rectificar per un futur. Aprendre dic...? Rectificar...? Pobre il.lusa de mi! Orgull ferit,ineficàcia i al cap d´avall ignorancia. Quin lideratge volen tenir a la comarca? Que vagin a classes nocturnes amb en Teo Romero i en Guisado.No valen res !

U

Unoaltre

Igualada

2 d'abril 2009.17:32h

Respondre

Si l’enveja es tornés tinya, quants tinyosos gratarien. O el que ès mateix ’quan l’aguineu no les pot haver diu que son verdes:

j

joan

igualada

2 d'abril 2009.12:10h

Respondre

Espero que el portaveu de l’Entesa, Sr. Cuerva, a nivell digital (facebook, anoiadiari, blogs, etc) que tan li agrada (forma part del seu sou) defensar l’indefensable ens parli del tema, o és... Llegir més que ja no sap ni que dir ?

J

Joan D

Igualada

2 d'abril 2009.10:59h

Respondre

A nivell de ciutat i d’aconseguir un fluxe de visitants, quina diferencia hi ha en estar situat al poligon d’Igualada a estar a 500 metres de l’estació d’Igualada?
Segurament el tema... Llegir més d’egos personals influeix molt amb gen que es pensa que son ”Obamas” en potencia.
Senyors regidors d’Igualada, (Alcalde i companyia), esteu aquí per dirigir i ajudar a la ciutat i també al municipi no per posar traves al futur dels ciutadans.
Per cert, és l’ajuntament d’Igualada l’únic reducte que no enten que que s’ha d’anar plegats en una única direcció si es vol avançar?
Tot i la rabia que en fa veure aquestes situacions provocades per l’Ajuntament d’Igualada, tinc la tranquilitat de que les eleccions poden canviar el panorama un dia o altre, perquè els nens que juguen a ser grans no poden dirigir una ciutat.

j

josep

igualada

2 d'abril 2009.10:55h

Respondre

ohhh quin disgust sr.Pamies, no es ara quant tenim que dedicar temps a lamentar si no avans a treballar, sap greu per igualada pero tranquil nomes estara a mig kilometre. Pot ser es tindria que donar... Llegir més mes importancia i apoyar els projectes dels veins, no ho dubti entre tots ens donem de menjar, entre tots ens pagem els sous, i tots vivim al mateix territori. De tant en tant una lliço de humilitat tambe va be.
Reflexioni

J

Just

Oduna

2 d'abril 2009.10:43h

Respondre

De fet, Òdena en tindrà 2 d’outlets. Els terrenys del d’Igualada son a Òdena (al menys, fins el 1931).

L

Lluiset Palop i Flairol

Igualada

2 d'abril 2009.08:22h

Respondre

El pitjor de tot plegat és que Igualada fent això només ”embruta” el projecte odenenc. Em fa pena que li facin això a un alcalde del seu mateix (?) partit. En Guisado serà moltes coses i... Llegir més tindrà molts defectes, però va de cara. En canvi l’equip de govern de l’Entesa demostra que són com nens petits. Ara em prenen l’outlet, ara ploro...
Us enrecordeu d’aquest igualadinisme fanàtic que va ser capaç de construir un hospital entre dues benzineres per tal que el projecte no se n’anés a Òdena ? El pitjor de tot plegat és que a Igualada aquest projecte li era indiferent fins fa quatre dies. De veritat que veient aquestes coses a un se li cau la cara de vergonya. Cal una renovació urgent de persones en aquest grupet de govern anomenat Entesa. Fa pudor de podrit el que veiem. La incompetència creix exponencialment...Zaragoza pren nota si us plau...

P

Pagès

Òdena

1 d'abril 2009.21:51h

Respondre

Afegeixo, em repugna que digui ara que és una decisió política més que tècnica.
La classe política actual ha ignorat sempre les qüestions tècniques i sempre acaben sent polítiques. I si la... Llegir més decisió política coincideix amb la tècnica ganga per tots. Encara que molt probablement quan la decisió tècnica coincideix amb la política és per que el tècnic està en nòmina del polític i informa sobre el que li diu el polític que el mana.
Quina ràbia fa que et paguin amb la mateixa moneda que has utilitzat oi?

P

Pagès

Òdena

1 d'abril 2009.21:45h

Respondre

Va Pàmies i Aymamí, una mica d’humilitat i reconeixement.
Digueu d’una vegada que Fagepi us va anar al darrera durant anys i no els vareu fer el més mínim cas.
Reconegueu que heu anat tard i... Llegir més malament. No busqueu excuses de mal pagador. No al•legueu una dies de diferencia en els terminis quan heu tingut anys per presentar la vostra proposta.
Us ho suplico, només una mica d’humilitat. Demostreu que sou humans i que per una vegada a la vida heu fet alguna cosa malament. Baixeu de la poltrona a la vida terrenal. Potser inclús guanyaríeu algun vot dels vostres conciutadans.
Que poca confiança em queda en la classe política....

j

josep m.

anoia

1 d'abril 2009.21:30h

Respondre

és curiós que un polític parli ara de decisions politiques (perque no l’afavoreixen). Trist, patètic i vergonyós. quantes decisions politiques no s’han prés des dels ajuntaments? també el... Llegir més d’Igualada,per exemple no actuant fa anys sobre el tema, que era quan calia fer-ho i no ara a correcuita per un atac de banyes. benvingut l’outlet, sigui on sigui, tot i que crec que es tard. el tren d’aquests complexes comercials ja ha passat.l’espai está ja ocupat.

t

toni

òdena

1 d'abril 2009.21:00h

Respondre

Ja comença a ser hora que els poíitics d’Igualada s’els obri una mica els ulls i que no es pensin que són el centre del món. Per això, i gràcies a unes ments tant tancades, el tren no va... Llegir més passar d’Igualada.Així és visió de futur si senyor...
Senyor Pàmies i companyia, deixin i no posin traves al progrés de la Conca (que no són el melic del món) i sapiguen acceptar que no són tan espavilats i que altres ajuntaments sí han sabut bellugar-se

Felicitats a la gent que ha aconseguit que aquest projecte es tiri endavant.

A

Andreu

Igualada

1 d'abril 2009.19:18h

Respondre

D’acord que l’ajuntament d’Igualada no va fer ni p... cas als fabricants durant 6 anys (cosa que els hauria de fer caure la cara de vergonya), que Òdena ha tingut vista, i la proposta... Llegir més igualadina va anar a remolc, com una rebequeria, però sembla que els terminis no acaben d’encaixar, no? alguna maneta....

m

montse

odena

1 d'abril 2009.19:16h

Respondre

D’això s’en diu ENVEJA PURA I DURA SR. PAMIES. Si vostè diu que es política, no es polític vosté?, que feien doncs senyors polítics de l’Ajuntament d’Igualada.... dormir a la palla?, o... Llegir més mirar de treure suc als igualadins. L’alcalde d’Odena també és polític i s’ho ha sabut currar. Han vist el llop quan ja el tenien a sobre.

x

xavi

igd

1 d'abril 2009.19:15h

Respondre

Decisió política: que no sou tots socialites, doncs au. Això passa per tenir tot el poder, i desprès què ?
A més el projecte d’Òdena es va presentar molt abans i no es va preparar a... Llegir més correcuita com el d’Igualada (tots ja sabem perquè).

Felicitats a l’ajuntament d’Òdena i Fagepi i SORT !

m

marc

igualada

1 d'abril 2009.19:15h

Respondre

Andreu, doncs la maneta que els curtets gestors públics que tenim a Igualada no saben ni fer servir per a res (i després en diuen polítics), així ens va. A veure si n’aprenen d’en Teo Romero... Llegir més a Montbui i ara d’en Guisado a Òdena.
Moltes felicitats als votants de l’Entesa

J

Joan Sala

igualada

1 d'abril 2009.18:45h

Respondre

Quina vergonya Sr Pamies, vostès estan 5 anys sense fotre ni brot i presenten la sol·licitud desprès que Òdena els deixes en evidencia, i ara a plorar per l’arbitre. Òdena ha fet els deures... Llegir més igualada no.
Igualada tenia tots els números per aquesta rifa i en va regalar un a Òdena, per pura deixadesa, ara no plorin i treballin per l’aeroport que sinó també s’escapara.

P

Pepe

Barcelona

1 d'abril 2009.18:00h

Respondre

Les declaracions del Sr. Pamies son de vergonya. Peró quins politics tenima a l´ajuntament d´Igualada que no´han mirat mai per el bé de tos els anoienqus. L´Important es que ja tenim un... Llegir més projecte outlett a l´anoia, si el Sr Pamiess una mica responsable tindria que sumarse al projecte Odena i mirar per el bé de tots, ja que aquest projecte aportará de 200 a 400 llocs de treball

P

Pol

Igualada

1 d'abril 2009.17:41h

Respondre

Home...una mica sospitós és no? Ara, el motiu pel qual esquerra prefereixi l’outlet a òdena i no a Igualada no l’acabo de veure....
Si algú pot posar-hi una mica de llum....

L

Lluiset Palop i Flairol

Igualada

1 d'abril 2009.17:36h

Respondre

Quina vergonya de comarca ! Enlloc d’estar contents i aplaudint una de les millors decisions del govern de la Generalitat en moltíssims anys, aquí sempre anem tirant aigua al vi. És patètic que... Llegir més ara en Pàmies surti dient aquestes barbaritats, insinuant que hi ha hagut tracte de favor cap al projecte odenenc. Només li ha faltat dir que ”una mà negra” ha estat l’encarregada de prendre la decisió. Crec que el millor és sumar esforços i deixar de crear batalletes estèrils. Semblem una comarca de pandereta, amb quatre senyorets que es pensen que tenen dret a decidir-ho tot i que sempre protesten si alguna cosa no els agrada. Penso que ja s’ha de desemmascarar tanta hipocresia. Aquí guanyem tots els anoiencs. I Igualada només es queixa perquè perdrà molts i molts calers: els que deixaran de pagar les botigues de fàbrica al seu terme municipal i els que ara s’endurà Òdena... Insisteixo, vergonya i més que vergonya !

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.