TORNAR

Una quinzena de firmes de moda catalanes ja s'han interessat per establir-se al centre 'outlet' d'Òdena

Anoia Outlet tindrà la forma d'una antiga fàbrica tèxtil

economia
Dimecres, 1 abril 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En els darrers mesos, un quinzena de firmes de moda catalanes ja s'han interessat per establir-se al futur centre comercial de fabricants d'Òdena. Així ho ha avançat el gerent de l'Agrupació Comarcal de Fabricants de Gènere de Punt d'Igualada (Fagepi), David Garcia, tot i que no ha donat noms concrets perquè encara 'és prematur'. Les marques s'interessen, sobretot, per conèixer el cost d'instal·lar-se a l''outlet' i les condicions i terminis per fer-ho possible.
PUBLICITAT

Terreny on s'ubicarà l'Anoia Outlet - fotografia ACN

L'alcalde odenenc, Francisco Guisado observant els planols - fotografia ACN

Plànol de com serà Anoia Outlet

El futur centre comercial, que es dirà Anoia Outlet i s'ubicarà a l'antiga discoteca Scorpia, tindrà la forma d'una antiga fàbrica tèxtil i disposarà d'una xemeneia amb vidrieres que servirà de mirador.

D'aquest tipus de centres només n'hi ha un altre a Catalunya, el de la Roca del Vallès (Vallès Oriental) que, segons Garcia, busca oferir un espai agradable de compra amb marques de luxe a bon preu. 'L'Anoia Outlet busca transmetre al consumidor la idea d'un centre comercial arrelat a la comarca, amb personalitat i gust de l'Anoia. Per això, a l'interior de l'edifici hi haurà les antigues màquines de teixir amb píndoles informatives sobre l'ofici per fomentar, segons el gerent de Fagepi, 'la sintonia amb la personalitat de la comarca'.

La idea, segons Fagepi, és aprofitar el patrimoni històric d'una zona en la qual ja hi ha botigues de fàbrica i, a la vegada, milers de visitants cada any. 'Posant en valor aquests dos elements i actualitzant-los als temps moderns podrem multiplicar per vuit el nombre de visitants arribant a superar el milió', ha afegit David Garcia.

Oferta comercial per a dona

El centre disposarà, bàsicament, d'oferta de roba per a dona, malgrat que també hi haurà moda per a home i nen, a més de complements, sabateria, perfumeria, joieria, roba interior i exterior. De fet, la comarca ja disposa de marques de moda especialitzades en aquests àmbits, com Sita Murt, Escorpión, Messcalino, Punto Blanco o Vivesa.

La superfície de venda serà de 8.050,55 metres quadrats i l'edifici consisteix en cinc plantes amb accés a peu pla des de dos nivells diferents, amb 483 places d'aparcament. A més, a l'espai també hi haurà restaurants, uns multicinemes, un hotel i aparadors per a baixos comercials destinats, per exemple, a concessionaris de cotxes.

Un dels locals de la primera planta es destinarà a viver d'empreses, per tal de potenciar la renovació d'empreses i facilitar la seva implantació en l'espai comercial ordinari de l'outlet. Aquesta era una de les reivindicacions de Fagepi amb l'objectiu que marques de recent creació puguin establir-se al centre compartint espai amb altres, puguin desenvolupar el coneixement en la gestió d'una botiga i apropar-se a les necessitats reals de mercat.

Violeta Gumà - ACN


2 Comentaris

J

Joan

igualada

1 d'abril 2009.15:04h

Respondre

Aquest sistema de comentaris a notícies que van del mateix tema, fa dispersar-se i perdre el fil del debat.

M

Montse L

Igualada

1 d'abril 2009.12:28h

Respondre

Fagepi fa molt bona feina i sense intentar posar-se medalles. Endavant!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.