TORNAR

El Parlament tomba una proposta de Ciutadans en defensa del toro d'Osborne

Llansana s’oposa a la reparació de la silueta publicitària del Bruc

politica
Dimarts, 16 juny 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Dimecres passat la Comissió de Política Cultural del Parlament de Catalunya va debatre una Proposta de Resolució del Grup Mixt (Ciutadans) que instava el Govern de la Generalitat “a condemnar els actes vandàlics i la violència política que ha patit la silueta del toro d’Osborne” i demanava que fos el Govern qui reparés la silueta i la retornés al seu estat original. ERC, PSC, ICV i CiU van tombar aquesta proposta, negant-se a demanar a la Generalitat que repari els danys actuals. Segons la diputada d’Esquerra Marina Llansana, “no existeix cap disposició legal que obligui a la Generalitat a fer-ho” i “només faltaria que la Generalitat hagués d’invertir diners en reparar una tanca publicitària d’una empresa privada”.

La diputada anoienca Marina Llansana s’hi va oposar i, en nom dels tres grups que formen el Govern va recordar que “el Toro no forma part del patrimoni cultural català perquè no reuneix els valors que ha de tenir qualsevol bé material o immaterial per considerar-lo integrant del patrimoni cultural català”.

Per Llansana “el Toro de Osborne no és un bé relacionat amb la cultura i la història de Catalunya que reuneixi valors històrics, artístics, arquitectònics, o tècnics que el facin mereixedor de protecció i defensa per part del Govern”.

La diputada d'ERC també va afegir que el Toro està situat en uns terrenys privats d’El Bruc i que l’Ajuntament d’aquest municipi no ha rebut mai cap sol·licitud de llicència per a les obres o reconstrucció de la silueta. Llansana va recordar també que la silueta del toro és un logotip comercial i publicitari d’una marca de begudes alcohòliques i, per tant, un element publicitari i no un element del patrimoni cultural espanyol com defensava la Proposta de Ciutadans.

Finalment, la Proposta de Resolució de Ciutadans, que va defensar el diputat Antonio Robles, només va estar secundada pel Partit Popular, obtenint un resultat de 2 vots a favor i 19 vots en contra.


17 Comentaris

e

edu

17 de juny 2009.12:28h

Respondre

Anrdreus, si tan defenses el nostre país i la nostra llengua, com a mínim aprèn a escriure-la correctament. Gràcies

A

Andreus

Igualada

17 de juny 2009.11:40h

Respondre

Molt bé Marina Llansana, tota la Comarca t’ha d’estar agraïda per la teva ferma actuació al Parlament.
Aquest toro (símbol del mes ranci espanyolisme)davant de la nostra muntanya de... Llegir més Montserrat, era una provocació costant per part de tots els ”espanyolets”inclòs el gobern de la nostra Generalitat, que mai va fer res per retirar.lo.
Salut i visca la Terra.

J

Jaume G

igualada

17 de juny 2009.10:28h

Respondre

Albert, dius”s’ajuntin (ERC) amb els ”sobiranistes” actuals de CIU i la proclamin al Parlament” primer cal trobar-los (sobiranistes a ciu vull dir), si els trobes amb els vots d’erc... Llegir més ,aquests si tots independentistes, la suma queda segur per sota de la majoria absoluta, encara i per aquesta raò tan senzilla perque els diputats independentistes no tenen majoria absoluta això que tu dius no és valid.
De moment, perquè esquerra malgrat les dificultats que posen alguns segueix treballant per portar la majoria social d’aquest país cap a la independència, a per cert jo sí que voto erc!!! i amb orgull

a

albert

igualada

17 de juny 2009.09:11h

Respondre

Mira Jaume G, mai he votat aquests que dius tu, realment d’independentistes no ho han estat mai, totalment d’acord.

La meva queixa era referent als que sí que van d’independentistes i ja fa... Llegir més uns 5 o 6 anys que segons ells tenen la clau del govern. De moment la clau només ha servit per comprar corbates i cotxes oficials. La pluja fina i totes aquestes coses són retòrica, si volen fer un bé al país que s’ajuntin amb els ”sobiranistes” actuals de CIU i la proclamin al Parlament.

m

maria

Igualada

16 de juny 2009.23:11h

Respondre

Molta innocència, però la prefereixo a la prepotència, n’hi ha masses de catalans que esteu de tornada de tot, com deia Fusté si tu no fas política, te la fan. Si no t’agrada res del què hi... Llegir més ha noi, doncs arremanga’t i posa’t a treballar, fes un partit independentista i lluita, criticar és molt senzill i n’hi ha masses que només critiquen, Jo reclamo construcció, des de tots els àmbits i tots els partits, i feina, feina i feina.

x

xavi

16 de juny 2009.22:35h

Respondre

A veure Maria em sembla que no m’explico: al parlament actual no n’hi ha cap (no és que no n’hi hagi cap altre, és que no n’hi ha cap).

Si dona si tots els d’Esquerra treballen pel país... Llegir més sí, quanta innocència ....

m

maria

igualada

16 de juny 2009.22:09h

Respondre

de saló i tot el què vulguis però qui més hi ha?

m

maria

igualada

16 de juny 2009.22:03h

Respondre

Per cert, albert, la Marina Llansana treballa cada dia pel país, tu fas el mateix? Si fos així hi arribaríem abans!!

m

maria

Igualada

16 de juny 2009.22:01h

Respondre

Ester tens tota la raó, són tants segles d’ocupació que estem espantats i tenim molt autoodi. Hem de superar-ho estar orgullosos de ser qui som i avançar tots en la mateixa direcció, a vegades... Llegir més penso que part de la feina dels espanyols els la fem nosaltres anant els uns contra els altres, siguem seriosos i si volem la independència treballem, treballem i treballem, amb corbata i sense.

x

xavi

16 de juny 2009.21:10h

Respondre

M’ha fet molta gràcia l’expressió de la Maria ”jo de moment no veig cap altre partit independentista” referint-se a ERC. Ai ai Maria si ens hem de refiar d’aquest tipus... Llegir més d’independentistes de saló anem ben arregladets ...

m

marc

igualada

16 de juny 2009.21:08h

Respondre

Jaume G, pensa una mica que no fa mal; totalment d’acord amb l’albert (t’ho diu un EX-votant d’allò que ara en diuen Esquerra).

E

Ester Vich

Igualada

16 de juny 2009.19:43h

Respondre

L’autoodi dels catalans s’explica molt bé amb el comentari de l’Albert. En comptes d’aplaudir la bona defensa d’una diputada independentista, només veu cotxes oficials i corbates. Suposo... Llegir més que deu creure que els extraparlamentaris ens treuran del pou (sense corbates ni cotxes oficials), perquè tots els altres partits (Carretero inclòs) aspiren a governar (amb cotxe oficial i corbata) i des de poder fer avançar el país.

m

maria

igualada

16 de juny 2009.19:19h

Respondre

L’objectiu d’ERC, fins que no hi hagi majoria d’independentistes, és desestabilitzar l’estat espanyol i fer veure que de poc ens serveix. Jo crec que els últims anys això s’ha evidenciat... Llegir més molt més que amb 23 anys de convergents. I el millor per la independència és sumar i no tirar-nos pedres els uns als altres. Tothom és valent per criticar erc, però jo de moment no veig cap altre partit independentista, tan de bo en fóssim més.

J

Jaume G

igualada

16 de juny 2009.16:47h

Respondre

Albert maco, vota convergència com has fet sempre i pren una til·la que et noto una mica nerviós.

a

albert

igualada

16 de juny 2009.12:29h

Respondre

Aquesta gent de ciutadans fan molta pena i vergonya, però un partit que va arribar a ser el 3r de catalunya en vots i diputats amb un programa basat en la independència i que a data d’avui només... Llegir més es dediquen a fer d’escolanets del PSC no té nom.

Sort que en Macià i el Companys ja no poden aixecar el cap, quina manera de malbaratar el somni de tants i tants catalans que volíem alguna cosa més que veure’ls amb corbata i cotxe oficial.

M

Martí S.

igualada

16 de juny 2009.11:37h

Respondre

Bé Llansana bé, canya a ciudadanos, canya al toro!!

E

Ester Vich

Igualada

16 de juny 2009.07:57h

Respondre

Bon feina de la Marina Llansana. Adéu toro!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.