TORNAR

La Pobla aprova uns comptes de vora quatre milions que dediquen un 35% a les inversions

L’oposició va votar en contra dels números i critica que s’hagi tardat tant a presentar-los

politica
Divendres, 4 agost 2017. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En un ple que el grup Participa considera "nul", l'Ajuntament poblatà va aprovar el pressupost d'enguany. El propi govern admet que "s'ha aprovat molt tard" i que per això era necessari convocar la sessió.

La Pobla de Claramunt ja té el pressupost 2017. Uns comptes que pugen a 3.933.831,66 euros. Aquest import suposa un increment del 6,5 % respecte el pressupost de l'any passat. El punt va rebre, en el ple, els vots a favor de l'equip de govern del PDeCAT i en contra dels tres grups municipals de l'oposició, Participa!, Junts per la Pobla i ERC. Segons el regidor d'Hisenda, Josep Aloy, és cert que el pressupost d'enguany s'aprova "molt tard".  Assenyalava que l'oposició volia que "es retirés aquest punt de l'ordre del dia de la sessió plenària i que es passés més endavant. Nosaltres però creiem que s'ha d'aprovar perquè fins ara hem funcionat amb el pressupost prorrogat del 2016 i aquesta, tot i que és legal, no és la manera més idònia per poder treballar i tirar endavant projectes per al municipi". Dels gairebé quatre milions, més d'una tercera part es dedicaran a inversions.

El ple poblatà celebrat la darrera setmana de juliol, centrat en els pressupostosAloy va desglossar l'apartat d'ingressos i de despeses. Sobre els ingressos, va explicar que enguany hi ha una disminució en la recaptació de l'Impost de Béns Immobles (IBI), ja que es compensa l'error de càlcul que hi va haver l'any passat. Aloy va afegir, però, que aquesta reducció es veu compensada amb l'increment en altres partides, com les plusvàlues (133.000 euros més que el 2016), l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) (30.000 més que el 2016) i la taxa d'aprofitament d'empreses subministradores (116.000 més que el 2016). D'aquesta manera, el regidor va afirmar que "es pot mantenir la despesa ordinària".

En l'exposició de les inversions, va exposar les actuacions que es cobriran amb préstecs i subvencions, amb un import d'1.039.186,02 euros -en un bloc- i un altre, amb el romanent líquid de tresoreria i subvencions, amb un import de 336.508,44 euros. En el primer bloc, s'inclouen projectes com la connexió dels aparcaments de Sant Galderic i de la plaça de la Mare de Déu de la Llet; la renovació d'una part de l'enllumenat del barri del Xaró; la instal·lació de biondes al camí del Castell; la rehabilitació del pont de la Boixera; l'ampliació del bar de la piscina o la construcció d'unes pistes de pàdel a la zona esportiva. Una gran part d'aquestes actuacions estan subvencionades per la Diputació de Barcelona.

En el segon bloc, hi ha projectes com la instal·lació de semàfors a la C-244; l'enderroc del bar El Pont; l'eixamplament del carrer de Josep Jové o l'adquisició de dos vehicles per a la brigada municipal. D'aquests projectes, la col·locació de semàfors compta amb una ajuda econòmica de 82.000 euros. En aquesta sessió plenària també es va aprovar el calendari de festes locals per al 2018, que seran el 2 de febrer, amb motiu de la Fira de la Candelera, i el 4 de juliol, coincidint amb la Festa Major. El punt va rebre els vots a favor del PDeCAT i d'ERC, en contra de Participa! i l'abstenció de Junts per la Pobla. Un altre dels temes que es va tractar en aquest Ple va ser la xifra del padró municipal d'habitants a 1 de gener de 2017, que era de 2.190 habitants. El punt es va aprovar amb els vots a favor del PDeCAT, Junts per la Pobla i ERC i en contra de Participa!

 

 

 

 

 

Pel que fa a les despeses, Josep Aloy va centrar la seva exposició en el capítol d'inversions. Aloy va comentar que aquest apartat està dividit en dos blocs, un que inclou les actuacions que es cobriran amb préstecs i subvencions, amb un import d'1.039.186,02 € i un altre, amb el romanent líquid de tresoreria i subvencions, amb un import de 336.508,44 €.

En el primer bloc, s'inclouen projectes com la connexió dels aparcaments de Sant Galderic i de la plaça de la Mare de Déu de la Llet; la renovació d'una part de l'enllumenat del barri del Xaró; la instal·lació de biondes al camí del Castell; la rehabilitació del pont de la Boixera; l'ampliació del bar de la piscina o la construcció d'unes pistes de pàdel a la zona esportiva. Una gran part d'aquestes actuacions estan subvencionades per la Diputació de Barcelona.

En el segon bloc, hi ha projectes com la instal·lació de semàfors a la C-244; l'enderroc del bar El Pont; l'eixamplament del carrer de Josep Jové o l'adquisició de dos vehicles per a la brigada municipal. D'aquests projectes, la col·locació de semàfors compta amb una ajuda econòmica de 82.000 €.

En aquesta sessió plenària també es va aprovar el calendari de festes locals per al 2018, que seran el 2 de febrer, amb motiu de la Fira de la Candelera, i el 4 de juliol, coincidint amb la Festa Major. El punt va rebre els vots a favor del PDeCAT i d'ERC, en contra de Participa! i l'abstenció de Junts per la Pobla.

Un altre dels temes que es va tractar en aquest Ple va ser la xifra del padró municipal d'habitants a 1 de gener de 2017, que era de 2.190 habitants. El punt es va aprovar amb els vots a favor del PDeCAT, Junts per la Pobla i ERC i en contra de Participa!


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.