TORNAR

El PSC acusa a Castells de "ser l'alcalde amb més càrrecs de confiança de la història d'Igualada"

Veuen a Esquerra com a còmplice de les contractacions

politica
Dimecres, 13 setembre 2017. 11:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els Socialistes d'Igualada, aliats fins ara del govern de Marc Castells en les aprovacions de taxes i pressupostos, han tornat a carregar contra els rectors de l'Ajuntament pel fitxatge de Joan Serra i Jordi Servitje. Els progressistes, assenyalen a Esquerra com a còmplice. Assenyalen que "Castells té més càrrecs de confiança ara que cap govern anterior".

El grup municipal dels Socialistes ha criticat "les explicacions donades per l'alcalde de la ciutat, Marc Castells" sobre la incorporació dels alcaldes de Veciana i Castellolí com a càrrecs de confiança. Asseguren que "vam destapar el fitxatge" i ara "denunciem l'aliança entre el PDECat i ERC en defensa d'aquesta acció". Esquerra, fa una setmana, va aplaudir que s'incorporés a Joan Serra, però va censurar el fitxatge de Servitje. Fins el 2015, ambdós alcaldes eren de Progrés Municipal, una marca socialista; aquell any, Serra va passar a concórrer amb Acord Municipal, afí als republicans, però Servitje es va vincular a CiU. 

El PSC considera que "Castells no ha aclarit absolutament res" del perquè es fitxen dos alcaldes de la comarca amb un sou de 50.000 euros anuals "per exercir de càrrecs de confiança del govern del PDECat a la ciutat". Entenen que "ha llençat pilotes fora i no ha donat cap argument convincent que justifiqui la decisió" i veuen la decisió "poc ètica, amb la barreja de responsabilitats institucionals que això suposa". 

Apugen el to i creuen que "Marc Castells vol justificar el que és injustificable" però també apunten contra els republicans "que defensen el fitxatge de l'alcalde de Castellolí, Joan Serra, que és d'ERC, i no el de Veciana, Jordi Servitge, que és del PDECat". El grup socialista demana a ERC que "es pronunciï sobre si troba ètic fitxar alcaldes de la comarca per fer de càrrecs de confiança al govern de la ciutat, més enllà de si són del seu partit o no". El PSC considera que "defensar només un dels dos fitxatges perquè és un alcalde d'ERC, demostra una nefasta simplicitat dels republicans a l'hora d'afrontar el debat polític d'aquesta decisió inèdita".

El PSC assegura que "el govern de Marc Castells és el govern amb més càrrecs de confiança de la història d'Igualada amb un total de quatre persones fitxades amb una despesa de gairebé 200.000 euros anuals gastats en, només, quatre sous". En aquest sentit, "Castells ha quedat desacreditat de tot el que deia quan era a l'oposició quan, amb demagògia, feia una crítica aferrisada als càrrecs de confiança". El PSC requereix al PDECat quina serà exactament "la dedicació dels alcaldes de Castellolí i Veciana a l'Ajuntament d'Igualada i si deixaran de ser alcaldes del seu municipi o no".


7 Comentaris

p

pepe

igd poligon

15 de setembre 2017.12:10h

Respondre

ètica, persona decent, amb integritat,coherència,decència.
Sortint de la teva boca,....... bones paraules , pero ”Bueno, pues molt bé, pues adiós”

M

Marta

Igualada

14 de setembre 2017.22:56h

Respondre

Pep, de veritat penses que la gent és així de simple? Els del PSC Igualada fan política a Igualada i no a Òdena, com és lògic i normal, que és allà on tenen representació i allà on hi ha... Llegir més els ciutadans que els han votat.

pepsolev

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

15 de setembre 2017.09:10h

Marta, per mi es important l’ètica, i els aspectes bàsics de la manera de fer. Els criteris generals del que explica l’article provinents del PSC haurien de ser vàlids, almenys per mi ho són,... Llegir més per quasevol partit.

Et poso un exemple novament d’Òdena i d’actualitat. L’Alcalde Guisado va criticar ferotgement la Fira de la Vinyala, que precisement es fa aquest cap de setmana. Ens va dir de tot, per terra mar i aire. En va fer eina de crñítuica al niostre govern. Mai va venir als actes de la Fira tot i viure a 300 metres.

Una persona decent, amb criteri, amb integrtat hauria deixat de fer la Fira de la Vinyala, com va fer amb l’Ecofira que la va criticar igualment. Doncs mira, entra Guisado i la Fira segueix.

I estic content que se segueixi fent la Fira, però si Guisado hagués tingut algun tipus d’ètica, d’integritat i de decència i, per damunt de tot, de coherència, hauria anulat la Fira de la Vinyala.

Seguint fet ara (per sort) la Vinyala, només demosta la integritat de la persona i si es fa des d’un partit doncs ens trobem exactament amb el mateix que ara el PSC d’Igualada critica els càrrecs de confiança.

La politica pot ser la que tu vulguis. La manera de fer, almenys a casa meva en diem integritat, ha de ser la mateixa i com a partit més encara, tant si estàs al govern com si no.
Per cert, que ara Guisado és el cap comarcal del PSC, hauria de tenir criteris iguals en la manera de fer de partit sigui a Igualada sigui a Òdena.

pepsolev

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

14 de setembre 2017.08:52h

Respondre

Riba critica a ERC per aplaudir que es contracti un alcalde d’ERC i critiqui el que es del PDeCAT. Doble raser.

Òdena els càrrecs de confiança han augmentat el 100%. De fet per ser més... Llegir més exactes i que jo recordi, a Òdena no hi havia hagut mai cap càrrec de confiança. Ara Guisado el té, però com que és a Òdena els dels PSC d’Igualada no ho critiquen.
Guisado va contractar una càrrec de confiança argumetant que ell no tenia dedicació a l’Ajuntament. Uns mesos després va mantenir el càrrec de confiança i ell es va autocontractar amb una contracte de 30 hores setmanals de dedicació. #Oletú

Això el PSC ho troba molt bé. Doble raser.

p

pepe

igd poligon

14 de setembre 2017.20:52h

Pép, cada cop que obres la boca, vomitas bilis.
Tranquil ,home tranquil, que igual tornaras a ser alcalde de Òdena..............cosa que seria molt dolent per Òdena, pero si així... Llegir més volguessin el Odenencs, res a dir....

pepsolev

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

15 de setembre 2017.08:53h

Tranquil Pepe, no em tornaré a presentar pas.
Els que donem la cara i no parlem des de l’anonimat pensem que l’espai de comentaris de l’Anoiadiari serveix per comentar els contiguts... Llegir més dels articles i, perquè no, també del contingut dels comentaris.
Els que escriviu de manera anònima us dediqueu a parlar del comentarista, sense cap opinió que enriqueixi el diàleg amb opinions diverses. Això ho diu tot.

p

pepe

igd poligon

18 de setembre 2017.17:20h

ètica, persona decent, amb integritat,coherència,decència.
Sortint de la teva boca,....... bones paraules , pero ”Bueno, pues molt bé, pues adiós”

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.