TORNAR

L'Estat es querella per la reprovació del ple de Calaf al rei espanyol

El ple va votar per unanimitat el novembre donar suport a la reprovació feta pel Parlament

politica
Divendres, 12 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament calafí ha rebut aquesta setmana la notificació. L'Advocacia de l'Estat presenta un contenciós administratiu al consistori per aprovar el novembre una moció en suport a la reprovació del Parlament a Felip VI. 

El ple calafí va donar suport a una moció que refermava la decisió del Parlament de reprovar el rei Felip per la repressió a Catalunya l'1 d'octubre i el seu discurs el 3 d'octubre del 2017. Ara, l'Advocacia de l'Estat ha interposat un contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Calaf per aquest acord, on també es refermava el "compromís" amb els valors republicans i apostava per "l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia". A la notificació que ha fet arribar el jutjat contenciós que ha admès a tràmit el recurs dóna 20 dies als demandats per trametre l'expedient administratiu amb l'objectiu que l'Ajuntament acabi anul·lant l'acord d'aquest Ple. La moció va ser aprovada per unanimitat el 12 de novembre.

La moció aprovada també instava totes les institucions de l'Estat a garantir la convivència, la cohesió social i "la lliure expressió de la pluralitat política a l'Estat". Per això, reprovava "els actes repressius contra la ciutadania" i condemnava "les amenaces d'aplicació de l'article 155 de la Constitució, la il·legalització de partits polítics, la judicialització de la política i la violència exercida contra els drets fonamentals". Rebuda la notificació, Ajuntament està preparant la documentació que els requereixen i es personarà en aquesta causa. 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.