TORNAR

Reagrupament no descarta fer coalició amb altres formacions independentistes a la ciutat però demana compartir un projecte per Igualada

Malgrat la voluntat de les tres formacions independentistes, de moment, cap pacte a Igualada

politica
Dilluns, 14 març 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La voluntat expressada públicament per SI el passat 3 de març deixava oberta la porta a formar una candidatura unitària entre les formacions independentistes de la ciutat. La crida ja ha tingut repercussions i Jordi Tomàs, coordinador de Reagupament Anoia, ha afirmat que ‘tot i no tenir voluntat municipalista, RCat és conscient que només amb la suma d’esforços es pot construir un eix independentista determinant’.

Inauguració del local de Reagrupament, que actualment es troba tancat

Amb aquesta afirmació, sembla que RCat deixa, també, una escletxa a la unitat municipal tot i que Jordi Tomàs matisa: 'no farem un pacte entre independentistes per fer un pacte, sinó que creiem que allò important és la proposta de programa que farem als ciutadans'. D'aquesta manera, Reagrupament vol deixar clar que calen idees per tirar endavant la ciutat,combatre l'atur i afrontar projectes com el POUM de cara la propera legislatura. Tomàs també ha confirmat que Reagrupament ha mantingut reunions amb ERC i SI durant les darreres setmanes.

De moment, doncs, cap acord entre les tres formacions independentistes a la ciutat tot i que SI i Rcat ja han manifestat públicament la seva voluntat de sumar esforços i que Joan Torras (ERC) expressés el seu desig personal d’unir sinèrgies amb Reagrupament, i el passat mes de febrer va afirmar a anoiadiari: ‘hem de demostrar a la ciutadania que estem d’acord en els temes bàsics’.


11 Comentaris

L

Laia

Igualada

18 de març 2011.11:12h

Respondre

Roger, primàries amb grupets tancants o no? Amb els vots acordats per uns candidats o altres o no?
Mira, això de la regeneració democràtica a SI no la teniu gaire clara. I el tema unitat encara... Llegir més menys. En Laporta ha marxat perquè us entesteu un cop i un altre a anar sols, per lliure, mentre tothom intenta unir-se i organitzar-se.
SI vòl protagonisme, vòl ser l’abanderat de l’independentisme al preu que sigui, ni que aquest preu sigui la divisió. Una SI encapçalada per Tena i Bertran, que no fa ni un any militaven a CIU i ERC... i precisament com que en Tena havia estat a CIU serà per això que ha donat suport a CIU per a que no prosperi el debat sobre el canvi de posicionament de CIU en el cas del Palau? Potser té alguna cosa a amagar ja que ell hi militava aleshores? No és això donar suport a un partit autonomista?

r

roger

igualada

16 de març 2011.01:34h

Respondre

tranquil josep maria t’ asseguro que es presentaran. aquest dissabte hi han les primàries, si si primàries algun altre partit sap què són?doncs ja seria hora?es reservaran llocs per a... Llegir més independents d’ altres partits independentistes..salut i visca la terra!

j

josep maria

igualada

15 de març 2011.18:04h

Respondre

roger, aixo de que votaras a SI sera si es presenten no?? no res, massa gent demanant la independència a data d’avui, a veure si erc segueix amb la patacada i al proper congrés de la tardor o... Llegir més abans i tot puigcercós i ridao desembussen el tap i es pot tornar a fer alguna cosa positiva...

r

roger

igualada

14 de març 2011.22:44h

Respondre

doncs jo vaig votar Solidaritat i ho tornaré a fer. per lo menys ells fan primàries per escollir els candidats no com els altres que entren a dit.. d’ una cúpula.

hem provoca llàstima veure... Llegir més aquests comentaris de vot arrepentit, sense adonar-se que les demés opcions no aporten res de nou al problema.

erc i r.cat sabeu suposo que no descarten donar suport al psc-psoe oi?doncs aquí ho deixo.

nosaltres per lo menys no defensarem seguir anant a madrid a predicar el no res..

laporta volia cobrar de mes d’ un sou diferent i ho aconseguit i vosaltres esteu contents?aquí qui no falla és solidaritat que fa tot el que va prometre,,la regeneració democràtica no és vendres al primer que esculleixi regidors pq si sense consultar a les bases ;)

per cert senyors de reagrupament o laportistes vostès van dir de tot d’ erc i ara a la mínima que poden aconseguir poltrona tots cap a erc però si erc no fa autocrítica no se l’ hi ha de regalar res. la victòria és la trasversalitat i no mirar ki té un discurs més de dretes o d’ esquerres, debats estèrils per un estat que no ens pertany..total esquera presumeix de ser d’ esquerres regalant el numero 2 a la llista pel senyor laporta q és liberal quan dies enrere el tractava de demagog i populista i aquest mateix acusava erc d’ autonomistes..qui són aquí els apoltronats..aqui només hi han 2 vies o declaració d’ independència o seguir igual discutint-nos avere qui és més progre o qui parla d’ unitat independentista fent alcaldes als senyors del psc..vostès decideixen!

jo SI

P

Pep Itu

igd

14 de març 2011.22:44h

Respondre

Té sentit una unió d’independentistes per presentar-se a l’ajuntament d’Igualada, o de qualsevol poble, vila o ciutat? Què aconseguirem? Proclamarem la independència de Catalunya des del... Llegir més balcó de l’Ajuntament, tot veient-ho fent una canya des de Cal Roure? Que jo sàpiga, això s’ha de fer des del balcó de la Generalitat, a la Plaça Sant Jaume (i tampoc des de l’altra banda de l’Ajuntament)!

Jo donaré el meu vot al partit de SC (no Solidaritat Catalana) si no el partit del Sentit Comú. I justament, considero que Igualada n’està molt necessitada últimament. Algú més s’anima?

F

Fecund Romeu

Igualada

14 de març 2011.20:24h

Respondre

jo encara no sé a qui votaré a les municipals però tinc les coses ben clares. Jo per Igualada vull saber a qui voto i quines persones formen part de cada projecte.

Encara no han sortit les... Llegir més llistes però com que ni RCat ni SI han fet actes com han fet ERC només conec la gent que va amb el Joan Torras.

I una altra cosa, no creieu que RCat vol unitat perquè sinó no estaran presents a les eleccions? Creieu que són prou gent per fer una llista sencera? Jo crec que no, Igualada no és tan gran perquè hi convisquin tres partits independentistes.

M

Miquel Montané

Igualada

14 de març 2011.16:25h

Respondre

Em sembla que no és discutible el fet que Solidaritat ha decebut, i molt. L’entrada en escena va ser buida de contingut, la seva participació al Parlament va ser ridícula. I ara el seu líder i... Llegir més gran icona ha marxat perquè no s’aguanten ni entre ells. No és que hi hagi massa galls, és que tothom vol cuixa. Jo, com el Josep, canviaria el meu vot si pogués...

J

Josep

Igualada

14 de març 2011.14:53h

Respondre

Vaig votar a Solidaritat a les eleccions autonòmiques, i me n’arrepenteixo. Si pogués tornar enrere votaria Reagrupament o ERC, tot i que Esquerra es mereixia ser castigada.
Solidaritat ha fet un... Llegir més espectacle públic molt trist; L’afer Laporta, les municipals, la manca d’unitat i la poca voluntat d’unir-se amb els altres. Els vaig votar pensant que ells cercaven unitat i unitat però és més que evident que no la volen.

G

Guillem

Igualada

14 de març 2011.12:41h

Respondre

Vaig votar a Reagrupament el 28 N, i espero que no s’ajuntin amb Solidaritat, jo no els penso votar si ho fan! Solidaritat ha demostrat ser el despropòsit de la política catalana: Amb apoltronats... Llegir més com el Bertran i el Tena, no hi ha manera de fer un partit seriós. En Laporta ja se’n va adonar, tot i que tard.

La unió a Barcelona ha estat ERC + RCat + Laporta (democràcia catalana), Solidaritat no. Ni la va voler pel 28N li la voldrà ara. Tot caurà pel seu propi pes.

l

lluís

igualada

14 de març 2011.11:11h

Respondre

vaja, però si ja han mantingut reunions amb tothom i encara no s’ha decidit la unitat, mal senyal no?

si és així, jo no aniré a votar, les últimes vaig votar Reagrupament, i per mi és el... Llegir més partit que simbolitza millor la independència ara mateix, ERC ha perdut tota la credibilitat i encara no ha fet res per recuperar-la i SI no s’acaba de veure què són, a mi em semblen una colla de pijets amb ganes de sortir a la tele, com una JNC enfadada amb CIU que va per lliure, vaja...

J

Joan Matas

Igualada

14 de març 2011.10:10h

Respondre

La independència no la farem a l’ajuntament però es una bona noticia. Sembla que la unitat independentista es fara a trompicons. Potser sigui una mica just per una coalició de partits però... Llegir més esperem a veure si es poden entendre.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.