TORNAR

Romero culpa la Generalitat del tancament del Montxic davant uns veïns indignats

Romero no va deixar intervenir la diputada al Parlament Alba Vergès

politica
Dissabte, 1 agost 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Ple llarg i d'alt voltatge a l'Ajuntament de Montbui ahir al migdia. La majoria socialista va refermar la decisió de l'alcalde Teo Romero i el regidor d'Ensenyament, Josep Palacios, de tancar la llar d'infants Montxic, davant la moció de l'oposició, unida, per mantenir l'obertura. La tensió va durar tota la sessió, amb extrems d'enfrontament personal entre l'alcalde i el públic.

El Montxic tancarà, el govern no es planteja altra cosa i matisa que "és un canvi d'usos". Teo Romero, alcalde de Montbui, en una sessió plenària que va versar quasi exclusivament sobre Mont-Àgora i la llar d'infants, va refermar la intenció del seu govern, que va aprofitar la seva majoria per tombar la moció de l'oposició. Veïns amb Veu, ICV-EUiA i Junts per Montbui presentaven una moció per mantenir oberta la llar d'infants. La proposta va ser rebutjada i el batlle montbuienc va adduir la situació de les altres dues llars, "on encara sobren 40 places", per justificar el tancament. Tant l'oposició com el públic es van queixar del procés que s'ha seguit com de les maneres. Romero va culpar  la Generalitat de les retallades en escoles bressol, "és competència seva", i va ignorar els qüestionaments que es van fer des de públic.

El ple es va concloure de manera abrupta. Van ser diverses les objeccions que va formular el públic, per exemple, l'ex regidor Jordi Mercader, que alertava de les dificultats de mobilitat que pot implicar ampliar el centre de dia i quina mena de solució eren les bandes sonores per pacificar el trànsit. El socialista va acusar al republicà de fer demagògia. El centre de dia, la contrapartida que ofereix el govern, a través d'un canvi d'usos, és copsat per alguns veïns com una oferta que no té sentit. Part dels assistents va exigir que es fes pública "la llista d'espera que afirma, si és cert que hi ha demanda per ampliar el centre de dia". Aquí, l'alcalde es va escudar  que "són dades de particulars, que és difícil donar a conèixer".

Les intervencions de l'oposició en el moment de la moció, amb diversos tons, van incidir  que era discutible el tancament davant d'altres despeses. Coral Vázquez va llegir-la, expressant que "exigim una reunió del patronat de llars d'infants i que s'exposi l'informe econòmic" que avala el tancament de Montxic. La representant d'Iniciativa exposava la situació de pares, mares i educadores davant "una decisió unilateral" que ha fet que els treballadors marxin de vacances "sense saber el seu futur". El republicà Jordi Bòria, al seu torn, retreia al govern que "la llar és viable. Potser no és rendible, però la immensa majoria dels serveis públics no ho són". El representant de Veïns amb Veu va tancar les intervencions de l'oposició assenyalant que "el programa del PSC parlava de potenciar les llars d'infants" i indicava que la gent del Nucli Antic veu deixadesa per part del govern: "mouen diners d'una partida a una altra, com pels concerts o el dèficit de Mont-aQua" i que es mobilitzés per salvar la llar oblidant a "aquells qui no l'han votat, faci-ho pels nens, els pares i mares, els avis. Voler és poder".

Romero va estar inflexible amb l'oposició i va basar-se en números: "hem tancat Montxic i encara queden 40 places lliures. Si no, tindríem 175 places per 91 inscrits". Va recordar "a Jorba sí que s'han quedat sense cap llar, la van tancar". Un missatge amb fons, ja que entre els presents hi havia la diputada Alba Vergès, d'ERC, i Jorba tenia un govern republicà. Quan aquesta, al final del ple, va voler intervenir, amb el públic, Romero va remarcar que havia donat per acabada la sessió: "vostè sap millor que ningú que jo dic quan acaba, i ara s'acaba".


10 Comentaris

J

Jaume

Montbui

5 d'agost 2015.22:22h

Respondre

Política en blanc i negre! això és el que ens està oferint el batlle de Montbui. Oferim entreteniment en lloc de llocs de treball. Millor un concert de Baute que altres coses. Oferim cultura a... Llegir més tota la comarca de manera gratuïta (concert de Baute) i neguem una llar d’infants de només 7 anys de vida. Olé! Olé senyor Romero, olé! El dia del tancament no va a fer-se fotos i penja un cartell que digui que el juliol de 2015 ha tancat una llar d’infants per fer pagar als veïns del casc antic de Montbui que no l’han votat? Un governant que va perdent vots crec que no hauria de buscar la venjança com fa vostè, sinó preocupar-se per quins són els motius que l’han fet perdre suport progressivament, i intentar reconduir el tema. Per altra part encara que no recuperi mai els vots que ha anat perdent al casc antic, podria intentar ser una mica més amable amb el tracte que dedica a la gent del poble, ja que és el seu poble, no els seus súbdits. I queda clar que vostè és l’alcalde perquè els ciutadans ho han volgut i la llei d’Hondt li ha permès. Però pensi que si fa quatre números, que sembla ser que és el seu fort, s’adonarà que hi ha, per primera vegada, més gent que ha votat altres opcions que no pas a vostè, que hi ha molta gent que no han votat... però clar, demano massa, demano una reflexió a algú acostumat a governar en majoria absoluta desde fa... 20 anys?

T

Teo el Coherent

2 d'agost 2015.07:53h

Respondre

Realment no entenc res de res.
El Sr. Teo Romero és un polític coherent la gent e,s queixa.
El Sr. Teo Romero s’ ha mantingut en la demagògia des del primer dia.
L’ Egocentrisme del Sr.... Llegir més Teo Romero no ha anat de retirada, sinó que ha anat a més dia a dia, com a alumne avançat .
La falta de respecte del Sr. Teo Romero vers els propis companys de partit l’ha mantingut sempre fidel.
Tots el càrrecs per a ell: Alcalde, diputació, consell comarcal,..; on hi ha un euro a sucar, alla,sempre hi ha estat present.
Un home que de mentides en fa veritats. Tothom sap que en el seu partit no el volen veure fora de Montbui; es capaç de vendre coherència en no anar de diputat al Parlament , quant en realitat el seu problème es ser imputat. Tot un artista de la demagògia absoluta.
Les dietes del Sr. Teo Romero són per sucar-hi pa, i alguna cosa més.
Quan un polític imputat continua essent votat amb majoria absoluta, no te altre mandat que mantenir-se en el núvol del despotisme NO il·lustrat. Un despotisme que requereix de ser envoltat per ”palmeros”, acostumats a seguir la batuta de salvadors de pàtries messiànics
Llavors de que es queixen els ciutadans davant d’un home coherent, i que sap, com ningú, el que necessita el Poble?. Qui millor’ que ell per guiar als Ciutadans en el Poble on l’obre pública i le,s festes ho maquillen tot?
Coherent del tot. Coherent com ningú.
La coherència del Sr. Teo Romero arriba a l’extrem de mantenir-se, per sempre més fidel al servei dels seus tres objectius : Teo, Teo i Teo.
Comentari final: Sempre m’he preguntat com ha explicat les despeses ”nocturnes” dels seus viatges al seu entorno no polític; aquí si que pot-ser no el veuen tant coherent !.

puri-marti-bartoli

Puri Marti Bartoli

Sta Margarita de Montbui

1 d'agost 2015.23:54h

Respondre

Tot el meu suport als veïns del Nucli antic de Montbui en defensar la Llar d,infants Montxic,soc veïna del poble desde fa 40 anys , i aquest tancament m,indigna

I

Isabel

Santa Margarida de Montbui

1 d'agost 2015.17:54h

Respondre

L’equip de govern de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha començat a governar mirant cap al President, voten però no parlen. Tant sols va ser capaç d’intervenir un regidor a part... Llegir més del President. No tenim un Ajuntament que faciliti la participació, ni cap als ciutadants ni cap al mateix equip de govern. El Sr. Teodoro té 20 anys d’experiència, pot-ser que ha arribat el moment de confiar en els regidors i regidores del seu equip i que puguin participar en la política municipal públicament.

P

Pau

Montbui

1 d'agost 2015.20:17h

Respecto la teva opinió Isabel i part de raó no et manca, però si governa un dictador que no ha aprés en 20 anys a respectar i escoltar als seus regidors ni als seus ciutadans i el seu equip no... Llegir més te principis com per dir-li que tancar una Escola no es propi d’un partit que diu que es Socialista...
Estaràs d’acord que alguna cosa fa pudor ...

josep-maria-lluvia-mir

Josep Maria Lluvia Mir

santa margarida de montbui

1 d'agost 2015.11:35h

Respondre

dons a mi amb part amb va agradar perque vaig sentirme 40 anys mes jove, no se si estaba ha un ajuntament democratic o encara estaba vivint amb la dictadura.

R

Ricard

Montbui

1 d'agost 2015.10:53h

Respondre

Jo crec que s’ha de tenir la cara molt dura per tancar una llar d’infants just després de les eleccios, quan abans no havia dit res i fins hi tot havia fet portes obertes.

L

Leonor

Montbui

1 d'agost 2015.09:24h

Respondre

Quina vergonya de ple i quin alcalde. Veure-ho per creure-ho. Aquesta no és manera de tractar als veïns, ni a l, oposició, ni a les persones. No em sento gens representada i si molt avergonyida... Llegir més de ser de Montbui tenir aquest mal educat per alcalde.

P

Pau

Montbui

1 d'agost 2015.06:57h

Respondre

El Titular d’aquesta lamentable noticia, hauria de ser... EL PSC PERMET QUE UN IMPUTAT QUE HA PERDUT EL NORD I NO ESCOLTA ALS SEUS CIUTADANS TANQUI UNA ESCOLA BRESSOL PER PRIVATITZAR UN ESPAI... Llegir més PÚBLIC PAGAT AMB DINERS DELS CIUTADANS MONTBUIENCS... I A SOBRE NO ASSUMEIXI LA RESPONSABILITAT DE LES SEVES ACCIONS CARREGANT CONTRA LA GENERALITAT...

QUINA VERGONYA!!!

e

elisabet

montbui

1 d'agost 2015.04:13h

Respondre

Està bé que gent acostimada a la democràcia i al diàleg vegin com es fan les coses a l’ajuntament. Això és una teocràcia . Aqui mansa un i punt.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.