TORNAR

Els socialistes masquefins afirmen que "som una de les ciutats amb l'aigua més cara"

Afirmen que un masquefí ”paga aquest subministrament tres cops més que La Roca del Vallès”

politica
Dimecres, 10 gener 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El portaveu socialista masquefí retreu al govern de la ciutat que no clarifiqui els motius de "per què la factura de l'aigua a Masquefa és més alta que a municipis de tamany similar". Afegeix que "cal conèixer si hi ha alternatives i si hi ha altres maneres de gestionar els recursos públics que són de tots i totes".

En un comunicat, l'agrupació socialista de Masquefa exigeix al govern local "un debat seriós, planificat i participat". La formació assenyala que els veïns de Masquefa "no poden continuar amb aquests nivells del preu de l'aigua sense conèixer si hi ha alternatives i si hi ha altres maneres de gestionar els recursos públics que són de tots i totes". Es basen en les dades de l'ACA on s'indica que "el preu mitjà a Catalunya és de 2.46 euros per metre cúbic, mentre que a Masquefa és de 2,70 euros.

Daniel Gutiérrez, portaveu local del PSCSegons el portaveu Daniel Gutiérrez, el subministrament d'aigua als veïns de Masquefa "és més car que en ciutats com Barcelona, Mataró o Cornellà, Rubí o Igualada. Però també és més alt que en municipis semblants com Sant Esteve de Sesrovires, Sant Pere de Riudebitlles, Santa Perpètua de la Mogoda o Vallbona d'Anoia". Considera un "greuge que paguem pel subministrament d'aigua, gairebé tres vegades més que els veïns de la Roca del Vallès, per exemple. Cal obrir un debat sobre la gestió de l'aigua a Masquefa i més si tots els municipis de la zona paguen el mateix cànon de l'aigua (determinat per l'ACA), quins són els factors que diferencien Masquefa?".

Els socialistes lamenten que "el govern local no vol obrir aquest debat. Des de l'inici de l'actual mandat se li ha demanat reiteradament. Però el pitjor, fins al moment no ha ofert cap estudi ni anàlisi de la situació". Demana "defugir de prejudicis i estudiar les dades. Està clar que cada territori ha de trobar el model que millor s'adapti a la realitat. El que també queda clar és que el model de Masquefa i les decisions polítiques que s'han pres en els darrers anys afecten negativament als veïns".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.