TORNAR

L'Ajuntament afirma que venia amonestant l'Infinit des de 2013

La regidora d’Esports assegura que no hi haurà cap problema amb el Club Natació

societat
Dijous, 8 octubre 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La direcció de l'Infinit ha comunicat als socis i abonats que està treballant per "arribar a un acord amb l'Ajuntament". Mentre, el consistori ha negat rotundament que hi hagi cap campanya contra el Club Natació Igualada, una de les entitats que conforma la societat gestora de l'Infinit. 

La regidora d'Esports de l'Ajuntament d'Igualada, Rosa Plassa, ha negat que hi hagi cap intencionalitat política en l'activació de l'expedient a l'Infinit, que va passar la setmana passada pel ple de la ciutat. A l'auditoria, on s'observen cinc faltes molt greus, hi ha infraccions que afecten a l'històric Club Natació Igualada. El seu president, Toni Llenas, parlava aquesta setmana a AnoiaDiari, que hi havia "una campanya contra el club". Plassa, taxativa, subratlla que l'objecte de l'expedient "és la societat Anoia Esports" i que des que es va sospitar que hi havia irregularitats, el 2013, "hi ha hagut reunions" on es va exposar la situació anòmala. L'Ajuntament entén que s'ha carregat de raons fins a engegar el procés actual.

Sobre les declaracions del president del CN Igualada, que manifestava que alguns dels contractes que vulneren el conveni havien estat firmats sota la supervisió del Patronat Municipal d'Esports, com el del pàdel, l'edil convergent replica que "aquest acord del pàdel és del 2013, tot just quan començàvem a veure errors. Abans, fos o no 'vox populi', no hi havia certeses". Plassa afirma que "s'havia parlat ja tant amb el club com amb la societat, abans d'establir comissions". 

La regidora d'Esports, Rosa PlassaPlassa matisa que part de la tardança en la resposta "es deu a la situació interna d'Anoia Esports" que va fer diferents canvis societaris que van alterar els equilibris accionarials entre els components. En tot cas, la regidora afirma que "van intentar esmenar-ho, però els passos han estat insuficients". Per part de l'Ajuntament, "s'ha seguit tot el protocol correcte". L'Ajuntament recalca en allunyar el focus de la polèmica del Club Natació. També que hi hagi qualsevol greuge contra l'entitat, ni contra "qualsevol altra de la ciutat". 

La setmana vinent, data límit

En el darrer ple, amb l'expedient, s'emplaçava l'empresa a respondre en un termini de quinze dies i a subsanar les cinc infraccions. No obstant, la naturalesa i les característiques de les faltes que s'exposen condueixen a que consistori i Anoia Esports hagin de cercar un acord, ja que difícilment es podran prendre mesures per revertir-les. En el cas que l'empresa no ho complís, el govern igualadí no veu clar que la concessió es cancel·li, com fixen les condicions del contracte de 2009. Assumir la concessió posaria a l'Ajuntament en un atzucac econòmic, degut a les condicions peculiars del contracte. Per començar, el cost de l'obra, que com és sabut, implica pagar 200.000 euros anuals fins el 2038. El 'rescat' o la remunicipalització podrien implicari abonar quantitats addicionals per la construcció del complex.


1 Comentaris

M

Maria Ll.

Igualada

8 d'octubre 2015.12:05h

Respondre

Ho deia fa dos dies al llegir les declaracions del president del CNI i ho repeteixo ara desprès de llegir les de la regidora d’esports. El problema no crec que sigui pas el CNI, que te els... Llegir més mateixos drets que tenen els demés clubs esportius de la ciutat, el problema de tot aquest afer per a mi és la clàusula del contracte que l’ajuntament presidit per l’Entesa per Igualada va signar el 2009 amb l’empresa concessionària en la que li garantia a aquesta un nombre mínim de socis.

Que ha passat?, dons que no s’arriba ni de bon troç al nombre garantit i l’ajuntament (o sigui tots nosaltres) hem de pagar un extra per una cosa que ningú utilitza. I no s’ha de pagar una quantitat petita no, sinó que segons es diu, la corresponent a l’any 2013 es d’uns 800.000 euros solament per aquest concepte, i sembla ser que pot anar així durant tots els anys que duri la concessió, o sigui que ni pot haver per 20 anys més, i això es del tot insostenible a part d’injust i potser ratllant a la il•legalitat i tot.

Aquest pensa aquesta servidora que és el verdader problema i no el CNI, el contracte tan avantatjós saltant-se alló dels risc i ventura que alguns van concedir en nom de tots nosaltres a l’empresa concessionària de la instal•lació. Que desprès aquesta encara no en tingui prou amb això i intenti fer córrer la patota com sembla que ha fet, per a mi ja es de rucs.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.