TORNAR

L'Ajuntament de Masquefa exigeix responsabilitats per l’incendi de l'abocador

Critica l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola i Ferrovial, gestora de l’abocador

societat
Dimecres, 9 agost 2017. 17:52. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament de Masquefa ha manifestat, a través d'un comunicat, "la seva indefensió" davant aquest incident i, com a "un dels principals afectats", lamenta que  "l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola o Ferrovial –gestora de la planta- no s’hagin posat en contacte oficialment per traslladar informació oficial sobre el foc". L'alcalde masquefí, Xavier Boquete, a qui ham impedit accedir a la zona dels fets- reclama un interlocutor vàlid que doni les explicacions pertinents a la població i anuncia que traslladarà als ens competents la demanda d’assumpció de responsabilitats.

L’Ajuntament de Masquefa ha fet pública, a través d'un comunicat, la seva indignació davant del que considera "un nou cas de deixadesa, irresponsabilitat, manca de rigor i passivitat per part dels organismes gestors de l’abocador de Can Mata". El consistori lamenta que "ni l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola o Ferrovial –gestora de la planta- no s’hagin posat en contacte oficialment amb l’Ajuntament de Masquefa per traslladar informació oficial al voltant de l’incendi a la planta de tractament de residus que s’ha declarat aquest dimecres 9 d’agost a primera hora del matí. L'ajuntament també denuncia "les reticències per part del gerent de la instal·lació que ha impedit a l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, accedir a la zona dels fets adduint motius de seguretat i de manca de temps. Fet del qual n’han estat testimoni tècnics de l’Agència de Residus de Catalunya". aquest fest és considerat per l'Ajuntament de Masquefa com "greu, i posa en evidència la mala gestió que s’està duent a terme en aquest equipament. Per tot plegat, Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, lamenta que “al llarg de la jornada han estat molts els veïns que s’han posat en contacte amb l’Ajuntament i amb la Policia Local per demanar informació sobre l’incendi. I és aquí on ens hem trobat en una situació d’indefensió i d’impotència absoluta al no poder-los traslladar cap dada”.

L'alcalde, Xavier Boquete critica que “per una qüestió de seguretat pública i de transparència és inadmissible i molt greu que cap dels organismes gestors de l’abocador hagi traslladat a l’Ajuntament cap tipus d’informació o consells que poder explicar als veïns de Masquefa. Malauradament, no és el primer cop que es produeix un incident d’aquest tipus i la causa és molt evident: la mala gestió dels residus a la instal·lació”. L’alcalde de Masquefa, a més, mostra la seva “preocupació” davant les declaracions públiques fetes pel batlle dels Hostalets de Pierola, Daniel Vendrell, a diferents mitjans de comunicació “intentant normalitzar un incident com aquest que ja s’ha repetit en més d’una ocasió i que és d’extrema gravetat. Això ens fa pensar que l’Ajuntament d’Hostalets de Pierola no compleix amb les seves obligacions amb els ciutadans i que, en aquest cas, només està al servei de l’empresa propietària de Can Mata intentant justificar el que és una evident mala gestió per part de Ferrovial”.

L’Ajuntament de Masquefa vol fer pública "la seva preocupació pels efectes col·laterals que es puguin derivar del foc i per la indefensió davant d’incidents reiterats com aquest, així com el seu descontentament manifest per la gestió de l’incendi i del funcionament de l’abocador", reclamant "un interlocutor vàlid que doni les explicacions pertinents sobre el cas al conjunt de la població i avança que traslladarà als ens competents la demanda d’assumpció de responsabilitats".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.