TORNAR
PUBLICITAT

L'Anoia millora en la recollida selectiva neta, però segueix lluny dels objectius

Osona duplica els resultats en reciclatge de l’Anoia, al furgó de cua de la Catalunya Central

societat
Dimarts, 27 desembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Generalitat ha donat a conèixer aquesta setmana els resultats de la recollida selectiva neta del 2015. La diferència amb el balanç de la recollida selectiva bruta -és a dir, sense el recompte dels residus que haurien d'anar a un altre contenidor- és sensible. Les dades de la recollida en net són un 4% inferiors a la recollida selectiva bruta.

La majoria de poblacions de l'Anoia estan per sota de la mitjana de la recollida selectiva neta tant de Catalunya (30,48%) com de la Catalunya Central (36%). La comarca té un promig de recollida selectiva neta (RSN) de 26,14%, menys de la meitat de la comarca líder a la demarcació, Osona, amb 53,46%. Les dades de RSN són preocupants ja que alguns dels municipis que reflectien millors dades de la recollida selectiva bruta, com Piera o Capellades, veuen desdibuixats en part aquests resultats per l'alt número d'impropis, segons les dades de la Generalitat. La millora és notable respecte el 2015 (un 18,65%) però es queda molt lluny de l'objectiu europeu pel 2020, fixat en la meitat de la recollida total.

La deixalleria municipal de Piera, vila líder en RSBL'augment de quasi vuit punts en la RSN és un dels millors resultats registrats, quan s'és a punt d'engegar un nou sistema de recollida amb el porta a porta, que el Consell Comarcal posarà a concurs els propers mesos. El promig de la recollida en net és quatre punts inferior a la bruta, d'un 30,18%. Aquesta diferència, la dels residus dipositats en contenidors que no tocaven, és força gran en alguns municipis (Piera passa d'un 47,93% a un 33,62) i en canvi, minsa a Copons, amb un 44,74% de RSB i un 41,06%.

La capital, Igualada, queda en un 22,16% de recollida neta i és el 22è municipi en la classificació, però amb xifres superiors a altres municipis d'importància com Montbui o Masquefa, que segons les dades de l'Agència Catalana de Residus és la localitat amb pitjors resultats: un 13,92% en RSN.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.