TORNAR

Capellades recorda Companys i les víctimes dels judicis franquistes

Reconeixement a 35 capelladins jutjats, i condemnats per la dictadura franquista.

societat
Dissabte, 14 octubre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest diumenge, 15 d'octubre, la vila de Capellades ret homenatge, un any més, a la figura del President Lluís Companys, executat pel règim franquista fa 77 anys. 

L'acte institucional se celebrarà a les 12:30 h., davant el monument al President Companys, al carrer que porta el seu nom, amb les ofrenes florals. Seguidament, i com a novetat d'enguany, es retrà homenatge a les víctimes dels judicis franquistes a Capellades. Àngel Soteras, regidor de Cultura, destaca la importància d’aquest reconeixement: “Com Companys, víctima de la dictadura franquista, empresonat amb la col·laboració dels nazis i afusellat després d’un simulacre de judici, també 35 homes i dones de Capellades van ser jutjats, i condemnats en la majoria de casos, per la dictadura franquista. La llista de penes, que van  dels sis anys de presó a condemnes a mort, mostra clarament la brutalitat del franquisme i comprovar com judicis i execucions es van continuar realitzant un cop acabada la guerra evidencia la seva mesquinesa. Entenem que aquest reconeixement a aquestes 35 persones i a través d’elles per extensió a tots els exiliats i represaliats per la dictadura no és només un acte de recuperació de la nostra memòria històrica –que prou que ens convé veient els darrers esdeveniments-, sinó simplement de justícia”.

Prèviament, a les 7 del matí, ERC Capellades iniciarà els actes d'homenatge amb el llançament de salves en honor al President Companys.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.