TORNAR

El Centre Islàmic d'Igualada i l'associació Alfarabi condemnen els atemptats de Barcelona i Cambrils

”Son uns maleïts, maten en nom de la nostra religió”, manifesten

societat
Dilluns, 21 agost 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Centre Islàmic d'Igualada i l'associació cultural Alfarabi han emès un comunicat amb el qual condemnen els atemptats de Barcelona i Cambrils duts a terme aquest passat dijous per la tarda i divendres per la matinada.

Jornada de portes obertes a la mesquita d'Igualada celebrada el passat 30 de juny

Amb el títol "L'Islam contra el terrorisme, l'Islam condemna el terrorisme", les entitats manifesten: "Lamentem molt els vincles que alguns mitjans de comunicació han fet entre l'Islam, l'extremisme i el terrorisme, per difamar l'Islam, fent que moltes persones al món creguin que l'extremisme i el terrorisme són dues característiques reconegudes pel musulmà. On sigui que es trobi, i el fet que l'Islam és una religió de pau, és innocent d'aquestes falses acusacions dirigides a alienar els musulmans de la seva religió i repel·lir que altres entrin a l'Islam. L'Islam ordena somés allò que Déu totpoderós és al seu llibre, i el que es troba en el llibre del seu missatger, on no es troben l'extremisme ni el terrorisme, ni la violència, ni l'odi, ni l'agressió".


3 Comentaris

J

JOSEPM

IGD

21 d'agost 2017.11:55h

Respondre

Ho sento, però quan llegeixo que el seu model de vida és vinculat a allò que diu ”el llibre del seu missatger” penso que l’Islam viu encara en segles pretèrits.
Sotmetre la vida social a... Llegir més la interpretació d’un llibre medieval implica dependre dels interpretadors (i aquí si estic d’acord que hi ha interpretacions vinculades a la pau i d’altres oposades), però sempre significa despreciar les normes democràtiques (que no són divines però si són les que hem escollit democràticament la nostra societat), ja que la interpretació del llibre es posa per davant de les normes que en comú ens hem dotat.
I què passa amb els joves? La seva educació és basa en 3 pilars. Són entorn social (polítiques d’entorn), escolarització i especialment LA FAMÍLIA. Dic especialment la família per que darrerament semble ho oblidem tots (culpabilitzem entorn i escola dels defectes dels nostres fills per no assumir la responsabilitat de pares), dit això i veient part -que no tota- de la comunitat marroquina s’em fa difícil pensar que els joves podran integrar-se. Val com exemple que la mare de dos dels terroristes abatuts és incapaç de parlar l’idioma del país on s’estableix després de varis anys de viure-hi. Com vol que els seus fills s’integrin?
Caldria replantejar-se els ”serveis socials” en el sentit de garantir drets, caldria canviar al discurs cap a drets a canvi de deures. I hauria de ser deure integrar-se en el ple sentit que la paraula te. I voldria recordar-vos que ”treballar” és un deure a la societat i sols s’haurien de percebre ajuts en cas d’impossibilitat de treballar -invalidesa o manca d’oportunitats-, no manca de voluntat, i especialment el segment femení de part de la població marroquina sembla poc disposada al treball en societat, potser el llibre les obliga a treballar per la família exclusivament.

J

Jordi Igualada

Igualada

22 d'agost 2017.00:27h

Un altre dia, si el que vols dir és que ets racista, no t’enrotllis tant i vés més al gra, que el nostre temps és molt valuós.

Ò

Òscar

Igualada

25 d'agost 2017.15:47h

La Bíblia, en canvi, si que és un llibre modern!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.