TORNAR
PUBLICITAT

Comencen les obres per ampliar la Residència Pare Vilaseca

El projecte executiu estarà ultimat el març de 2018 com a màxim

societat
Dijous, 14 setembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Residència Pare Vilaseca guanyarà nous espais i una unitat de psicogeriatria quan acabin les obres de reforma. La previsió dels nous treballs és que es comencin el 2018 ó 2019.

A punt de tenir una nova sala polivalent, en la que s'invertirà un total de 500.000 euros, que acabarà el proper mes de desembre, la Residència Pare Vilaseca farà un gran pas endavant en els propers anys. En la segona fase d'obres, amb un pressupost de 3 milions d'euros, consisteix en la reforma i ampliació de la planta lila de la residència per crear una nova unitat de psicogeriatria i la creació d'un nou edifici d'oficines que permetrà alliberar espais a la planta groga, que es destinaran a les persones ateses al centre i als seus familiars.

El projecte constructiu, que ha de veure la llum el 2018, contempla que els estadants passin a estar provisionalment a l'actual planta groga, on hi ha la vella sala d'actes, en espera que es completin les obres de la planta lila i la nova unitat de psicogeriatria. Per finançar aquest projecte es compta amb un ajut proper al milió d'euros de la Diputació de Barcelona i un ajut de similar import de la Fundació Bancària "la Caixa", complementats amb préstecs a llarg termini.

La presentació reunia l'alcalde Marc Castells, a més del director territorial de l'entitat, Jordi Nicolau, el director del Consorci Sociosanitari, Jordi Ferrer, i la tinent d'alcalde d'Acció Social, Carme Riera, El batlle apunta que "hem de sentir-nos orgullosos del gran recurs, podrà assegurar plenament la seva missió d'assegurar la qualitat de vida de la nostra gent gran". També destaca els ajuts que han compromès la Diputació de Barcelona i la Fundació Bancària "la Caixa", que permetran tirar endavant el projecte. 

La sala polivalent

La nova sala d'actes polivalent, de 243 metres quadrats i capacitat per 192 persones, se situarà a la part posterior del jardí central que hi ha entre els dos edificis, el primer construït l'any 1987 i el nou edifici d'ampliació, construït i en funcionament des de l'any 2005. La nova sala permetrà disposar de molt més espai que la sala d'actes actual, de 100 metres quadrats que té manca d'espai per acollir les actuals activitats que inclouen concerts, tallers, sessions de cinema o poesia, recepcions, xerrades, celebracions litúrgiques o sessions formatives.

Es millorarà l'accessibilitat, ja que l'accés de l'actual sala es fa per un passadís estret que no permet que es creuin dues cadires de rodes. El projecte contempla la instal·lació d'una paret mòbil que permetrà dividir la nova sala en dos espais que puguin acollir activitats de forma simultània. La sala disposarà de vestíbul d'entrada, dos lavabos i un espai per instal·lacions, control i emmagatzematge. El projecte també preveu l'obertura d'una nova sortida al carrer en la part posterior de la finca.

La presentació de les noves obres i dependències, dimecres al matíLa fase posterior inclourà la reforma i ampliació de les plantes lila i groga de la residència i la creació d'un nou edifici d'oficines. L'objectiu és modernitzar la part més antiga de l'edifici de 1987 reformant les habitacions de la planta lila per convertir-les en adaptades, millorant les instal·lacions i els espais pels professionals, i ampliant les zones comunes, menjador, sales d'estar, sales d'activitats i passadissos, per adequar-les a les necessitats de les persones ateses amb demències més avançades i a les persones que poden residir en unitats de convivència. Si bé la inversió està enfocada en una modernització i adequació de l'edifici per tal de millorar la prestació de serveis, l'actuació permetrà augmentar el nombre de places de la residència en set llits addicionals.

L'objectiu és disposar del projecte bàsic i executiu el mes de març de 2018, licitar les obres en el segon trimestre, i iniciar els treballs d'obra el tercer trimestre de 2018, per finalitzar-los l'any 2019. L'obra començarà amb la construcció de noves habitacions adaptades en l'espai de l'antiga sala d'actes, que permetran reubicar llits actualment situats a la planta lila i treballar aleshores en la reforma i ampliació de la planta lila.

Al mateix temps, es farà un nou mòdul d'oficines pels professionals dels serveis centrals del CSSI, que estarà situat en el talús que actualment separa el jardí de pins de l'espai d'entrada de mercaderies. Això permetrà alliberar els espais que aquests treballadors ocupen actualment a la planta groga, els quals es destinaran a millorar el servei en aquesta unitat i a la creació d'unitats de convivència. També està previst crear una nova sala d'estar pels usuaris i familiars de la planta verda, traslladant un espai de magatzem. 

"Bon envelliment"

El centre fa uns anys que impulsa activitats de cara al "Bon envelliment". Aquesta orientació era citada en la presentació com una de les finalitats que es vol ressaltar en el projecte, un envelliment actiu on es guanyi qualitat de vida i es promogui la dignificació de les condicions. Des del CSSI s'ha sol·licitat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies un augment de les 90 places públiques de la residència, degut a la llarga llista d'espera existent en l'actualitat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.