TORNAR

El concurs de projectes del Rec arrencarà amb 48 propostes de diferents estudis d'arquitectura

A mitjans de desembre quedaran definits els quinze equips seleccionats

societat
Dissabte, 19 novembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les properes setmanes es decidiran quins són els estudis d'arquitectes que competiran en el concurs de projectes del Rec. Aleshores, s'entrarà en la fase decisiva del procés. Aquest dijous va concloure una de les altres potes, les trobades de participació a l'Adoberia Bella. 

Un total de 48 equips d'arquitectes i urbanistes d'arreu del món s'han presentat a la Consulta de Projectes pel barri del Rec d'Igualada en les tres categories del concurs: edificació i mixticitat d'usos, Espai públic i paisatge urbà i Urbanisme i connectivitat. La majoria dels equips són professionals en actiu a Catalunya, però que també hi han participat equips provinents d'arreu de l'Estat i fins i tot de països més llunyans com Bèlgica. Alguns equips s'han presentat a més d'una categoria.

La darrera sessió de participació ciutadana, a l'Adoberia BellaUn cop oberts els sobres, la Mesa de Contractació, la Comissió Tècnica i un jurat format per experts i agents socials igualadins seleccionaran cinc equips per cada una de les tres categories, tenint en compte criteris com l'experiència del director o la multidisciplinarietat de l'equip. Aquests quinze seleccionats rebran una remuneració de 4.000 i tindran tres mesos per presentar un projecte de millora del barri del Rec d'Igualada. Un cop presentats els projectes, se seleccionarà un guanyador per a cada una de les tres categories.

Es tanca la primera fase de participació ciutadana

Aquest dijous dia 17 es va celebrar la darrera de les tres sessions temàtiques destinada a l'urbanisme i la connectivitat, i va comptar amb una introducció de l'alcalde d'Igualada Marc Castells i una conferència inicial a càrrec de Carles Llop, arquitecte, professor de l'ETSAB i director del Departament d'Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC. Aquest va ser el més participat dels tres debats, superant la quarantena d'assistents. Les conclusions dels tres debats ciutadans es faran arribar als equips participants perquè tinguin present l'opinió dels igualadins a l'hora d'elaborar els seus projectes.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.