TORNAR

La fesomia de la primera parcel·la del Parc Central es decidirà en un procés participatiu

Castells parla de crear ”un dels parcs infantils més grans de la Catalunya interior”

societat
Dijous, 22 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Al llarg d'aquest 2018 tindrà lloc el procés participatiu per decidir els usos de la parcel·la de ponent del Parc Central d'Igualada. S'escollirà entre tres propostes articulades entorn les aportacions de la ciutadania. Marc Castells, l'alcalde, afirma que amb els canvis previstos a la zona (portada d'aigües des del Cementiri Vell i construcció de dues noves rotondes) es decidirà si se suprimirà el tram del carrer Itàlia que separa les dues parcel·les.

El mes d'abril començarà un procés participatiu, adreçat especialment escoles, instituts, entitats i famílies, que té per objectiu definir com ha de ser la futura ampliació del Parc Central, que es vol destinar al joc i al lleure. Es tracta de la parcel·la entre l'Hospital i la parcel·la reformada l'any passat, on es va plantar gespa i grades, de la que està separada pel carrer Itàlia.  L'alcalde, Marc Castells, i la regidora titular de les àrees d'Ensenyament, Infància i Joventut, Patrícia Illa, explicaven aquest dimecres en què consistirà la segona fase. 

Una simulació feta sobre aquesta pastilla el 2015La voluntat de l'Ajuntament és destinar aquest terreny, amb una superfície d'uns 25.000 metres quadrats al joc i el lleure. L'adequació d'aquest terreny també suposarà, a banda, l'arranjament del passeig arbrat que discorre paral·lel a l'Avinguda Catalunya, i que permetrà seguir desplegant l'Anella Verda, en aquest cas el seu recorregut Central. Castells parla de "fer-lo un dels parcs infantils més grans de la Catalunya interior" i que l'espai compti amb jocs singulars i elements paisatgístics atractius que permetin jugar i, alhora, gaudir de la natura i l'entorn. També es contemplaria com a òptim que aquest parc, donades les seves grans dimensions, permetés la interacció entre diferents franges d'edat, podent-hi "ubicar elements d'activitat física per a la gent gran" o elements esportius per als joves.

El govern vol desenvolupar el procés participatiu al llarg de l'any 2018 i, en base a les conclusions que en surtin, engegar el projecte que el faci una realitat l'any 2019.
Patrícia Illa va explicar com es durà a terme aquest procés de participació, que comptarà amb el Consell Municipal dels Infants i els Corresponsals de La Kaserna als instituts com a promotors especialment destacats. En una primera fase, que es denomina Informativa, es farà arribar tota la informació necessària a escoles, AMPAs, instituts i entitats juvenils, perquè d'aquesta manera comencin a assimilar la dimensió del projecte. A continuació, hi haurà una fase Participativa en què s'ensenyaran als infants i joves diferents tècniques de participació i decisió i que culminarà el 13 de juliol, coincidint amb l'European Balloon Festival, amb una jornada en què tant els infants i joves com les seves famílies, podran expressar què els agradaria trobar en aquest futur espai.

Quan conclogui aquesta fase participativa, tant al centres educatius com en aquesta jornada del juliol, l'equip redactor del projecte elaborarà tres propostes que se sotmetran finalment a votació. La previsió del govern de la ciutat és que, a final del present 2018, ja hi hagi un projecte definitiu escollit i, d'aquesta manera, l'any 2019 es puguin iniciar els
passos per a fer-lo realitat.


1 Comentaris

J

Joanma

=ada

22 de març 2018.09:40h

Respondre

Al seu dia ens van dir les autoritats que aquest parc tindria papallones i abelles (sic), ara tornen a canviar de idees, deu ser per anar demorant el tema, igual que el Poum.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.